Skip to main content

Productreview

HOKA Mach X 2 – Snelheidspartner voor iedere dag

Ga de uitdaging aan om sneller te worden met de HOKA Mach X 2. Deze hardloopschoen is voorzien van superfoam en een PEBAX-plaat voor maximale voortstuwing. Deze veelzijdige temposchoen is ook te gebruiken voor je dagelijkse trainingen door zijn stabiele karakter. Voor welke training of wedstrijd trek jij hem aan?

Wat is nieuw?

    • Nieuw lichtgewicht bovenwerk.
    • Tussenzool is zachter door meer PEBA-superfoam aan de bovenkant en supercritical EVA aan de onderkant.
    • PEBAX (plastic plaat) heeft een gevleugelde constructie.

De HOKA Mach X 2 is verkrijgbaar vanaf 1 september

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de HOKA Mach X 2 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je zoekt een stabielere wedstrijdschoen

De HOKA Mach X 2 is een zeer stabiele wedstrijdschoen. Hoe komt dat? De tussenzool bestaat uit twee dempende lagen, namelijk supercritical EVA- en PEBA-superfoam. De onderste EVA-laag en de plastic plaat in de tussenzool maken dit model stabieler dan de meeste andere wedstrijdschoenen met carbonplaat. Bovendien heeft de PEBA-plaat nu een gevleugelde constructie gekregen voor een verhoogde stabiliteit bij elke stap.

Opsomming 2

Van nature heb je een midden- of voorvoetlanding

Het ronde design van de zool is geïnspireerd op de HOKA Cielo X 1, de ultieme wedstrijdschoen met carbonplaat. Door deze agressieve ronding en een lage offset van 5 mm is dit model het meest geschikt voor mid- en voorvoetlopers. Een haklander zal namelijk eerder zijn kuiten of achillespezen voelen vanwege de lagere offset.

Opsomming 3

Je zoekt een hardloopschoen voor snelle trainingen

De Mach X 2 is een echte partner voor je snelle trainingen. Het PEBA-superfoam geeft veel energie terug  en de PEBAX-plaat stuwt je naar voren. Deze hardloopschoen helpt jou om de snelheid vast te houden tot en met de finish.

"Met de Mach X 2 kan je intervallen en wedstrijden lopen. Door het nieuwe supercritical EVA-foam is de schoen echter ook comfortabel voor je duurlopen.”

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

De Mach X 2 valt in de categorie “everyday speed” bij HOKA? Dat betekent dat deze hardloopschoen is ontworpen als echte alleskunner. Met de Mach X 2 ervaar je enorm veel comfort voor je dagelijkse trainingen, maar krijg je ook de snelheidsimpuls tijdens wedstrijden.

De HOKA Mach X 2 in detail

Geweven bovenwerk met smalle hielkap

levert lichtgewicht ademend vermogen en een veilige pasvorm.

Vastgemaakte schoenlip

voorkomt schuiven in de schoen en geeft een strak gevoel rondom de voeten.

PEBAX plaat met vleugelconstructie

geeft extra ondersteuning en ondersteuning tijdens elke stap.

Hoog veerkrachtig PEBA-foam

levert maximale demping en energieteruggave.

Is de HOKA Mach X 2 een supertrainer?

Wij noemen een hardloopschoen een supertrainer als deze technologieën heeft van wedstrijdschoenen en we kunnen bevestigen dat de HOKA Mach X 2 een echte superschoen is! Hij voelt lichtgewicht aan de voet, is voorzien van superfoam en stuwt je door de ronde zool goed naar voren. Het grote verschil met een echte wedstrijdschoen is dat de Mach X 2 geen carbonplaat, maar een PEBAX(plastic)-plaat heeft. Daardoor is de schoen wat soepeler en vriendelijker om te dragen voor dagelijkse trainingen. Het lopen in carbonschoenen brengt een andere belasting van de kuiten en heupen met zich mee.

3kenmerken van de HOKA Mach X 2

Opsomming 1

Geweven bovenwerk

Het bovenwerk van de Mach X 2 is geïnspireerd op de wedstrijdschoenen van HOKA. De smalle hielkap en het geweven bovenwerk levert lichtgewicht ademend vermogen en een veilige pasvorm. De schoenlip is vastgemaakt aan de zijkanten van de schoen zodat deze niet kan schuiven. Dankzij de ribbelstructuur van de veters zullen deze niet los gaan tijdens het hardlopen.

Opsomming 2

PEBA-superfoam en supercritical EVA-tussenzool

PEBA-superfoam en supercritical EVA geven jou veel energie terug en daarnaast comfort bij het lopen van korte en lange afstanden. Door gebruik te maken van hoge druk en temperatuur wordt de uitzetting van het EVA gestimuleerd waardoor het schuim een zacht en uniek gevoel geeft. De onderste laag bestaat uit het EVA-foam, wat meer stabiliteit biedt dan het PEBA-foam, wat juist veerkrachtig is en bovenop de PEBAX-plaat ligt. De Mach X 2 is dus een stuk zachter en comfortabeler dan zijn voorganger.

Opsomming 3

PEBAX-plaat

Tussen de twee dempende lagen in ligt een PEBAX-plaat. Deze heeft nu een gevleugelde constructie waardoor de plaat ook zichtbaar is van buitenaf. Door deze constructie is de schoen stabieler geworden, zowel in de hiel als in de voorvoet.

HOKA Mach X 2 of Mach 6?

Wat is een betere keuze; de Mach X 2 of de Mach 6 van HOKA? Dit hangt af van je doelstelling. De Mach 6 is een lichtgewicht allrounder zonder plaat terwijl de Mach X 2 ook superfoam heeft en is voorzien van een PEBAX-plaat. De Mach X 2 heeft dus iets meer demping en geeft jou meer snelheid. De Mach 6 is echter iets stabieler en daardoor geschikt voor hardlopers van elk niveau. Met beide schoenen kan je ook wedstrijden lopen.

De HOKA Fly collectie

Wil je de beste HOKA hardloopschoenen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze shoe advisor.

HOKA heeft verschillende type hardloopschoenen. Globaal kan je deze onderverdelen in de Glide, Fly en Sky categorie. In de HOKA Fly categorie zitten de snelste hardloopschoenen voor intervaltraining en wedstrijden zoals de HOKA Mach en Cielo X.

De HOKA Mach is een lichtgewicht allrounder die ook erg geschikt is voor interval- en tempotrainingen. De Cielo X 1 heeft een wat sneller karakter door det tussenzool van PEBA superfoam in combinatie met een carbonplaat. Voor kortere wedstrijden is er de Cielo RD die voorzien is van superfoam, een dunnere tussenzool en carbonplaat. Dit maakt dit model wat stabieler op een bochtig parcours.

Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte HOKA hardloopschoenen voor elke training of wedstrijd.

Voorbeeld HOKA schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende HOKA hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – HOKA Mach X 2
Tempo/intervalHOKA Mach 6 / Cielo RD
Wedstrijd – HOKA Cielo X 1

De HOKA Mach X 2 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier de bevindingen van Daan Glorie.

Daan Glorie All4running

Daan Glorie

Productexpert

Technische specificaties HOKA Mach X 2

Type schoen
Wedstrijdschoenen
Offset
5 mm (dames: 42 mm hiel / 37 mm voorvoet, heren: 44 mm hiel / 39 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 221 gr dames / 260 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
PEBA superfoam + supercritical EVA

Verwachtingen

“De HOKA Mach X vond ik een onwijs lekkere hardloopschoen voor mijn duurlopen en trainingen in zone 2/3 hartslag. Hij was stabieler dan de meeste carbonschoenen, maar gaf wel de energieteruggave en de afwikkeling van een wedstrijdschoen. Met veel plezier heb ik hem ook gebruikt voor mijn lange duurlopen, omdat dit model zo comfortabel aanvoelt. Ik ben benieuwd of de Mach X iets zachter is geworden en nog meer energieteruggave heeft.”

Eindsprint

De HOKA Mach X 2 is een comfortabele en veelzijdige hardloopschoen. Gebruik deze schoen voor dagelijkse trainingen én wedstrijden. Door zijn stabiele karakter en het PEBA-superfoam in de tussenzool krijg je veel energie terug. Het model is flink onder handen genomen, waardoor hij lichter aanvoelt maar tegelijkertijd meer demping heeft.

Vergelijkbaar met de Mach X 2 zijn de ASICS Magic Speed en de adidas Adizero Boston. Dit zijn beiden hardloopschoenen met een hoge energieteruggave door een tussenzool die gedeeltelijk bestaat uit superfoam. Het grote verschil is dat de HOKA Mach X 2 een lage offset heeft van 5 mm in combinatie met een wat dikkere tussenzool van 44 mm voor heren en 42 mm voor dames.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de HOKA Mach X 2 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze productexperts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal