Skip to main content

Productreview

On Cloudflyer 5  – Ultiem comfort en maximale steun voor eindeloze runs

De nieuwe versie van de On Cloudflyer, de Cloudflyer 5, biedt je een unieke hardloopervaring met veel comfort en een ongeëvenaarde steun. Wat je niveau ook is, deze allround hardloopschoen is ideaal voor al je dagelijkse trainingen, van korte runs tot lange afstanden. Met de On Cloudflyer 5 vlieg je door je kilometers!

Wat is nieuw?

    • Bovenwerk: nieuwe hielstructuur
    • Binnenzool: twee verschillende lagen foam
    • Tussenzool: Helion dual density demping en voorgevormde hielclip
    • Slijtzool: meer rubber in de hiel en flexibele groeven

De On Cloudflyer 5 is verkrijgbaar vanaf 22 augustus.

Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de On Cloudflyer 5 geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wilt comfort voor lange afstanden

Voor lange afstanden heb je een hardloopschoen nodig die comfortabel aan je voet zit en een aangename demping biedt. De On Cloudflyer 5 voldoet daar volledig aan. Het bovenwerk is vervaardigd uit technisch mesh en gerecycled materiaal, zodat je voeten goed kunnen ademen en comfortabel blijven. De binnenzool bestaat uit twee lagen foam en de hielkap kreeg een nieuw design voor nog meer comfort. De hielkraag en -kap zijn daarnaast verstevigd met een heel zachte schuimvulling. Je hiel wordt dus comfortabel omsloten, zonder druk op het hielbot of irritatie.

Dankzij het Helion Dual Density foam in de tussenzool krijg je een heerlijk zachte demping direct onder je voet. In combinatie met de CloudTec-technologie zorgt deze demping niet alleen voor een zachte landing, maar ook voor een krachtige afzet en daarmee een efficiënte loopbeweging. Zo kan je moeiteloos je tempo aanhouden over lange afstanden, zonder spiervermoeidheid te voelen.

Opsomming 2

Je bent op zoek naar een stabiele schoen zonder correctieblokje

Of je nu een overpronerende loper bent, een haklander of gewoon een stabiele hardloopschoen zoekt, de On Cloudflyer 5 is een prima keuze. Dankzij de bredere basis heb je een groter platform om op te landen en dat zorgt voor stabiliteit. Het Helion-dempingsmateriaal, dat steviger is in de hak, begeleidt je afwikkeling door de schokken efficiënt te absorberen en de hiel en enkel goed recht te houden. Om je voet tijdens de loopbeweging nog beter te ondersteunen is aan deze nieuwe versie een voorgevormde hielclip toegevoegd. Het resultaat is een subtiele ondersteuning voor een stabiele, natuurlijke afwikkeling.

Opsomming 3

Je houdt van grondcontact

Als je niet van erg zachte, dempende schoenen houdt, dan is de On Cloudflyer 5 helemaal iets voor jou. Deze schoen heeft een evenwichtige demping die zowel flexibiliteit als stevigheid biedt, zodat je bij elke stap veel grondcontact ervaart. De slijtzool is verstevigd met extra slijtvastrubber onder de hak en flexibele groeven zodat je nog langer kan lopen.

On Cloudrunner 2
"De On Cloudflyer 5 geeft me steun bij elke stap. Hij geeft me de nodige stabiliteit zonder dat ik aan comfort moet inboeten. Ideaal voor lange runs zonder zorgen!"

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat…

De CloudTec®-technologie van On is ontstaan vanuit de wens om het gevoel te creëren dat je op wolken loopt. Elke ‘wolk’ in de zool is ontworpen om zowel demping als voorwaartse voortstuwing te bieden, waardoor de Cloudflyer 5 zich onderscheidt van de andere hardloopschoenen op de markt.

De On Cloudflyer 5 in detail

On Cloudflyer 5
Bovenwerk van technische mesh

en gerecycled materiaal.

Helion Dual Density- foam en CloudTec-technologie

in de tussenzool voor een evenwichtige, stabiliserende demping.

Hielclip

om je voet tijdens de loopbeweging goed te ondersteunen.

Verbeterde slijtzool

extra rubber onder de hak en flexibele groeven voor meer stabiliteit en duurzaamheid.

3kenmerken van de On Cloudflyer 5

Opsomming1

Beschermend bovenwerk

Het bovenwerk van de On Cloudflyer 5 is aangepast om nog meer comfort en steun te bieden. Het gerecyclede polyester zorgt voor een uitstekend ademend vermogen. Zodra je de schoen aantrekt, staat je voet op een binnenzool met twee foamlagen die je meteen een comfortabel gevoel geven. De kraag heeft een nieuw design met veel vulling rond het hielbot en de hielkap werd verstevigd met een voorgevormde hielclip voor extra ondersteuning van de enkel.

Opsomming 2

Helion Dual Density foam

De tussenzool van de Cloudflyer 5 is gemaakt van Helionfoam met verschillende dichtheden: een hogere dichtheid in de hiel voor stevigheid en stabiliteit tijdens de haklanding en een lagere dichtheid in de voorvoet voor flexibiliteit en comfort bij het afrollen. De Helion Dual Density demping absorbeert, in combinatie met de binnenzool, schokken op een efficiënte manier. Hierdoor neemt de spierbelasting af en kun je langer comfortabel hardlopen.

Opsomming 3

Hoge hak en bredere basis

Met een hakhoogte van 31 mm biedt de Cloudflyer 5 meer demping, maar evengoed ook stabiliteit. Hierdoor is het een geweldige schoen voor haklanders, overpronerende lopers en beginnende of ervaren runners die steun nodig hebben bij het lopen. Het stevigere Helion dempingsmateriaal in de hiel en de bredere basis van de schoen zorgen voor stabiliteit bij elke stap, wat vooral prettig is als je lange afstanden wilt lopen zonder snel moe te worden.

On Cloudflyer 5 of On Cloudrunner 2?

De On Cloudflyer 5 en On Cloudrunner 2 zijn twee allround hardloopschoenen die de nodige steun bieden aan overpronerende hardlopers of aan wie op zoek is naar een stabiele hardloopschoen, ongeacht het niveau. Dankzij de Heliondemping met twee verschillende foamlagen biedt de On Cloudflyer 5 een betere schokdemping en meer comfort voor lange afstanden. De Cloudrunner 2 is een erg lichte, responsieve schoen die veel grondcontact biedt voor kortere afstanden.

De On allround hardloopschoenen

Wil je de beste On hardloopschoen kiezen? Ga dan eerst na of je een neutrale of een overpronerende loper bent. Dit kan je eenvoudig doen via onze Shoe Advisor.

On heeft verschillende modellen hardloopschoenen voor beginnende en ervaren hardlopers. Heb je steun nodig tijdens het hardlopen? Kies dan voor de On Cloudflyer 5 of de On Cloudrunner 2, deze twee modellen geven je stabiliteit. Daarnaast kan je zonder enige moeite je tempo versnellen tijdens korte runs en lange duurlopen. Heb je liever meer demping? Ga dan voor de On Cloudmonster 2 of de On Cloudeclipse. Deze twee schoenen bieden veel comfort en zijn geschikt voor zowel korte als lange afstanden. Bepaal je doelstelling en kies zo de geschikte On hardloopschoen voor elke training of wedstrijd.

De afgelopen jaren heeft On ook veel vooruitgang geboekt op het gebied van wedstrijdschoenen. De On Cloudboom Echo 3 en de On Cloudboom Strike zijn twee high-performance modellen, met superfoam en een carbonplaat. De On Cloudboom Echo is ideaal voor korte wedstrijden (5 en 10 km), terwijl de Cloudboom Strike speciaal bedoeld is voor halve en hele marathons.

Voorbeeld On schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende On hardloopschoenen wil afwisselen.

Allround – On Cloudflyer 5 / On Cloudrunner 2
Tempo/intervalOn Cloudflow
Wedstrijd – On Cloudboom Echo 3 / On Cloudboom Strike

On hardloopkleding en sokken

Ben je van plan om de On Cloudflyer 5 aan te schaffen? Maak je outfit dan compleet met de hardloopkleding van On. In de On kledingcollectie vind je alle kledingitems die je nodig hebt als hardloper. Van functionele shirts tot singlets en shorts die lichtgewicht zijn. Op deze manier blijf je koel en droog tijdens het sporten.

De On Performance Mid socks (dames / heren)zijn geweldige hardloopsokken om te dragen samen met de On Cloudflyer 5. Deze sokken zijn geschikt voor lange runs en wedstrijden, voor zowel dames als heren! De sokken bieden veel demping, zijn halfhoog en bieden extra ondersteuning van de voetboog.

De On Cloudflyer 5 in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Technische specificaties On Cloudflyer 5

Type schoen
Allround hardloopschoenen
Offset
10 mm (31 mm hiel / 21 mm voorvoet)
Gewicht
Ca. 275 gr dames / 285 gr heren
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Helion Dual Density Foam

Test

Fit

“De pasvorm is zeer comfortabel vanwege de zachte hielkap, de goede lockdown en brede voorvoet. Het voelt echt alsof ik een pantoffel aantrek. Ik vind het fijn als veters wat dunner zijn, want daardoor kan ik de schoen goed strak aantrekken. Dit is ook het geval met de Cloudflyer 5. Wat mij ook opvalt is dat de schoen heel licht aanvoelt bij de eerste indruk. Qua maatvoering adviseer ik je gewone hardloopmaat te kopen.”

Stride

“De On Cloudflyer voelt als een dynamische en stabiele schoen met wat minder demping in de hiel, maar wel soepel in de voorvoet. Ik vond hem perfect voor mijn dagelijkse duurloop rond de 10 km. Vooraf was ik een beetje sceptisch, want het foam voelde nogal hard aan. Toen ik eenmaal ging hardlopen voelde ik wel een prettige demping. Het is geen maximale demping, maar het voelt voor mij wel heel natuurlijk aan. Ik kreeg geen zware of vermoeide benen. Door de ronde vorm van de zool merk ik ook een makkelijke manier van afwikkelen van hiel naar teen. Ik vind dit samen met de Cloudsurfer een van de meest comfortabele hardloopschoenen van On.”

Stability

“Ik heb de schoenen getest tijdens een 10 km duurloop. Dit was de dag na mijn marathonblokkentraining van 25 km met 3×4 km op tempo. Ik had dus een beetje vermoeide spieren, maar dit zat mij niet in de weg tijdens het lopen. Dit komt doordat de Cloudflyer genoeg demping, maar vooral veel stabiliteit heeft. Van nature ben ik een haklander met een lichte overpronatie en het voelde alsof de Cloudflyer voor mij gemaakt is. De hiel heeft een brede basis en met mijn voet sta ik in het foam. Bovendien zit er een plastic hielclip aan de achterkant voor verhoogde stabiliteit. Dit maakt de Cloudflyer 5 ideaal voor je lange duurlopen wanneer je wat vermoeid raakt en je hardlooptechniek wat verslapt.”

Eindsprint

De On Cloudflyer 5 gaat nog een stapje verder om een comfortabele en veilige hardloopervaring te bieden. Met een vernieuwde hielstructuur, van het bovenwerk tot aan de zool, heeft de schoen een beter draagcomfort en meer stabiliteit. Het uit twee lagen bestaande Heliondempingsmateriaal zorgt voor stevigheid, een betere schokdemping voor de hiel en meer flexibiliteit bij de voorvoet. De schoen is daardoor ideaal voor haklanders, lopers die ondersteuning willen voor lange afstanden en beginners die korte afstanden willen lopen.

Vergelijkbaar met de On Cloudflyer 5 zijn de ASICS Gel Kayano 30 en de Brooks Glycerin GTS 21. Dit zijn allebei allround hardloopschoenen die ook een comfortabele en stabiele loopervaring bieden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudflyer 5 dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal