Skip to main content

Productreview

On Cloudvista 2 (waterproof): koning van de all-terrainschoenen

Daar zijn de nieuwe On Cloudvista’s: de On Cloudvista 2 en de waterdichte versie, On Cloudvista 2 Waterproof! Deze lichtgewichte, allround trailschoenen zijn helemaal vernieuwd om hybride runners nog meer plezier te bieden. Dankzij een aangepast bovenwerk, een herontworpen tussenzool en nog meer grip zijn ze wendbaarder en bestendiger dan ooit! Wil je meer weten over deze schoenen? Lees dan snel deze review en maak je klaar voor je volgende outdooravontuur!

Wat is nieuw?

    • Bovenwerk: verbeterde pasvorm en lichtere, duurzamere constructie.
    • Tussenzool: nieuw design van het speedboard en sterkere rocker.
    • Slijtzool: nieuw Missiongrip rubber en grovere, bestendigere noppen.
Bekijk damesmodellenBekijk herenmodellen

3redenen waarom de On Cloudvista (WP) geschikt is voor jou

Opsomming1

Je wil trailrunnen over korte en middellange afstanden

Wil je graag trailrunnen en ben je op zoek naar een allround schoen die je zowel op de weg als op onverharde paden kunt gebruiken? De On Cloudvista 2 is de ideale schoen voor je korte en middellange hybride runs. Dankzij de combinatie van Helion superfoam en CloudTec-technologie in de tussenzool krijg je een uitgebalanceerde demping die zorgt voor veel responsiviteit op de weg en meer flexibiliteit op oneffen ondergrond. Daarnaast is de slijtzool voorzien van het nieuwe, gripvaste Missiongrip-rubber en het profiel van grovere en bestendigere noppen in verschillende vormen. Je krijgt hierdoor een perfecte grip, zowel op natte en gladde wegen als op zand-, gras- en grindpaden. Ga op pad voor nieuwe avonturen met de On Cloudvista 2!

Opsomming 2

Je zoekt een lichtgewicht schoen die comfortabel en dynamisch is

De Cloudvista 2 is één van de lichtste trailschoenen van het merk On. Dat betekent dat je kunt genieten van comfortabele runs zonder dat zware gevoel aan je voeten! Door het ultralichte bovenwerk zit de schoen zeer comfortabel. Daarnaast ben je ook verzekerd van een zachte landing dankzij de unieke CloudTec-technologie, die de horizontale en verticale schokken van het hardlopen absorbeert en zo spiervermoeidheid vermindert. Verder is de rocker van de zool versterkt voor een betere afwikkeling naar de voorvoet en meer flexibiliteit. Het design van het Speedboard, de plastic plaat in de tussenzool, is gewijzigd om je bij elke stap een betere afzet en veel responsiviteit te geven. Het Speedboard geeft je niet alleen een duwtje in de rug, maar zorgt ook voor meer stabiliteit. Hierdoor kan je met de Coudvista 2 moeiteloos je tempo opvoeren en aanhouden op de meest uiteenlopende terreinen.

Opsomming 3

Je houdt je voeten graag droog tijdens het hardlopen

Hoewel je het niet erg vindt om in de regen te gaan hardlopen, zie je er misschien wel tegenop om natte voeten te hebben tijdens je trailruns. In dat geval is de On Cloudvista 2 Waterproof de ideale schoen voor jou! Het bovenwerk van ripstop mesh en een volledig waterdicht membraan zorgen ervoor dat je voeten droog blijven, bij elk weertype. Met de Cloudvista 2 Waterproof blijft je dagelijkse run ook bij slecht weer leuk!

"Op de weg of op kronkelende trails, met de Cloudvista 2 ben ik nooit teleurgesteld. Hij is licht en betrouwbaar, maar biedt tegelijkertijd lekker veel wendbaarheid voor mijn dagelijkse rondjes."

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat…

On hardloopschoenen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen een professionele atleet en een ingenieur? Het Zwitserse merk On werd in 2010 opgericht door de voormalige topatleet Olivier Bernhard, samen met zijn vrienden David Allemann en Caspar Coppetti. Het merk onderscheidt zich door hun unieke CloudTec-technologie.

De On Cloudvista (WP) in detail

Swiss Engineered Mesh bovenwerk

van gerecycled materiaal, met verschillende verstevigingen.

Cloudvista WP: Volledig waterdicht bovenwerk met On-membraan en ripstop mesh voor droge voeten.

Geperforeerde tong

Voor een goed ademend vermogen en ondersteuning van de voet.

CloudTec-technologie en Helion superfoam

in de tussenzool: voor een soepele, responsieve demping. Sterkere rocker voor een vlotte afwikkeling.

Vernieuwd speedboard

voor meer veerkracht en reactievermogen.

Missiongrip slijtzool

met nieuw rubber en grovere noppen voor meer grip op verschillende ondergronden en een betere duurzaamheid.

Duurzaamheid bij On

Bij On staat duurzaamheid centraal sinds de oprichting in 2010. Ze willen hardloopschoenen en -kleding creëren die niet alleen topprestaties leveren, maar ook de impact op het milieu minimaliseren. On maakt gebruik van gerecyclede materialen, waardoor de afvalstroom wordt verminderd en de afhankelijkheid van grondstoffen wordt verkleind. On heeft zelfs een abonnementsmodel waarbij je oude On hardloopschoenen terugstuurt en weer nieuwe ontvangt.

3kenmerken van de On Cloudvista (WP)

Opsomming1

Vernieuwd, duurzamer bovenwerk

Het bovenwerk van de On Cloudvista 2 heeft een aantal wijzigingen ondergaan op het gebied van pasvorm, om de schoen “true to size” te maken. De vorige versie viel nogal klein uit en daarom werd aanbevolen om minstens een halve maat groter dan je normale schoenmaat te nemen. Het merk On heeft dit probleem opgelost met deze nieuwe versie van de Cloudvista. Het bovenwerk blijft lichtgewicht, maar is duurzamer geworden door minder dikke TPU plastic verstevigingen bij de hielkraag, de tenen en de vetergaten. Dit is allemaal bedoeld om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Opsomming 2

Nieuw ontwerp van de tussenzool

Voor nog meer comfort en dynamiek zijn er een aantal wijzigingen aangebracht aan de tussenzool van de Cloudvista 2. Enerzijds is de rocker (de ronding van de zool) sterker, waardoor de afwikkeling van de hiel naar de voorvoet soepeler verloopt. Daarnaast is het design van het Speedboard gewijzigd om de plaat veerkrachtiger te maken, zodat je bij elke stap naar voren wordt gestuwd.

Opsomming 3

Verbeterde slijtzool

De slijtzool van de Cloudvista 2 heeft een nieuwe laag Missiongrip rubber gekregen zodat hij nog meer grip heeft. De zool heeft ook een vernieuwd profiel, met grotere noppen in verschillende vormen die slijtvaster zijn geworden. Hierdoor biedt de schoen zeer veel grip op zowel asfalt als onverharde paden.

On Cloudvista 2 of On Cloudsurfer Trail?

De On Cloudvista en Cloudsurfer Trail zijn allebei lichte en betrouwbare allround trailschoenen waarmee je op allerlei terreinen kunt hardlopen. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een waterdichte versie, ideaal voor hardlopers die graag hun voeten droog willen houden, wat de weersomstandigheden ook zijn. Het grote verschil zit in de tussenzool. De Cloudsurfer Trail heeft dankzij de nieuwe CloudTec Phase-technologie een zachtere demping, terwijl de Cloudvista 2 met zijn Speedboard meer veerkracht en reactievermogen heeft. De Cloudsurfer Trail is meer geschikt voor rustige rollende trails. Als je meer snelheid wil en op heuvelachtig terrein gaat hardlopen, kies dan voor de stabielere Cloudvista 2.

De On trailschoenencollectie

Wil je de beste On trailschoen kiezen? Dat hangt af van de afstand die je wilt afleggen en het terrein waarop je loopt. De On Cloudvista 2 (+WP) en de On Cloudsurfer Trail (+WP) zijn lichtgewicht allround trailschoenen voor korte tot middellange-afstanden op de weg en lichte tot middelmatige trails. De Cloudvista 2 is responsiever, terwijl de Cloudsurfer Trail meer demping biedt. Fans van lange en ultralange afstanden kunnen hun hart ophalen met de On Cloudultra en de On Cloudventure Peak. De Cloudultra is door zijn maximale demping perfect voor lange trainingssessies op zowel technische als eenvoudigere terreinen. De Clouventure Peak is de ideale schoen voor trailwedstrijden, omdat hij veel snelheid en grip biedt op de meest technische trails.

Voorbeeld van On schoenrotatie

Schoenrotatie betekent dat je minimaal twee verschillende hardloopschoenen afwisselt om blessures te voorkomen. Bovendien heeft elke hardloopschoen een bepaald doel, namelijk: het lopen van een lange afstand of het lopen op snelheid. Hieronder ons advies als je verschillende On hardloopschoenen wilt afwisselen.

Allround road-to-trail – On Cloudsurfer Trail (+WP)
Tempo road-to-trail – On Cloudvista 2 (+WP)
Lange afstand Trail– On Cloudultra
Wedstrijd Trail  – On Cloudventure Peak

On hardloopkleding en sokken

Ben je van plan om de On Cloudvista 2 aan te schaffen? Maak je outfit dan compleet met de hardloopkleding van On. In de On kledingcollectie vind je alle kledingitems die je nodig hebt als hardloper. Van functionele shirts tot singlets en shorts die lichtgewicht zijn. Op deze manier blijf je koel en droog tijdens het sporten.

Wij adviseren je goede hardloopsokken aan de schaffen. De On Performance Mid Sock (dames / heren) is een sok met een comfortabele pasvorm en goede ondersteuning, die prettig is om te dragen tijdens trainingen. Deze sok heeft een dikkere hiel en teen voor extra bescherming. Ze komt net boven de enkel. Voorkom blaren en schuurplekken door de juiste hardloopsokken te kiezen!

De On Cloudvista (WP) in de test

Wij testen alle hardloopschoenen door onze eigen experts. Lees hier binnenkort de bevindingen van Camille Cholbi.

Camille Cholbi All4running

Camille Cholbi

Productexpert

Technische specificaties On Cloudvista (WP)

Type schoen
Trailschoenen
Offset
6 mm
Gewicht
Ca. 280 gram dames, 305 gram heren
Ca. 325 gram dames, 350 gram heren (WP)
Type loper
Neutrale loper
Type demping
Helion superfoam

Fit

“Licht, soepel en veilig!  Dat was mijn eerste indruk toen ik de On Cloudvista 2 aantrok. De schoen voelt lekker licht aan je voet en het ademende en flexibele mesh zorgt voor een comfortabele pasvorm. Ik ben ook erg tevreden over de TPU-coating op het bovenwerk, die bescherming biedt tegen modder en bovendien stof en vuil tegenhoudt. Hierdoor is de schoen ook makkelijker schoon te maken! De verstevigde neus beschermt de tenen tegen scherpe obstakels en geeft je nog meer zekerheid. De dunne, geperforeerde tong zorgt voor extra ventilatie en neemt de druk van de veters weg. De tong is half vastgenaaid aan de schoen en blijft goed zitten tijdens het hardlopen. Ik was een beetje bang voor hele dunne, platte veters die de neiging hebben om snel los te gaan. Maar dat is niet het geval bij de Cloudvista 2. De dunne veters zorgen juist voor een goede pasvorm, met een goede ondersteuning bij de middenvoet. De hielkap heeft een fijne vulling, waardoor de hiel goed op zijn plaats blijft. De voorvoet is breed genoeg voor mijn smalle voeten, maar zou wel eens een beetje te smal kunnen zijn voor lopers met een bredere voet. Hoewel de maatvoering van dit model verbeterd is, koos ik voor een halve schoenmaat groter dan mijn gebruikelijke maat en daar had ik geen spijt van.”

Stride

“Vanaf de eerste stappen voelde ik dat de schoen lekker licht was en ik begon in een stevig tempo aan een duurloop van 12 km op de weg en op bospaden. Tijdens de eerste kilometers op de weg merkte ik een vrij evenwichtige demping, die over het algemeen eerder stevig dan zacht was, maar dat is geen probleem voor korte en middellange duurlopen. De lage offset geeft veel grondcontact, wat ik erg fijn vind voor hybride runs. Het geeft me de indruk dat ik op elk terrein mijn passen onder controle heb. Tijdens mijn run liep ik een paar blokken in een wat hoger tempo en ik was aangenaam verrast door het reactievermogen van de schoen, zowel op de weg als op onverharde paden. Ik kon mijn tempo niet alleen snel en moeiteloos opvoeren, maar het ook meerdere kilometers volhouden. Dat is te danken aan het bijzonder responsieve Helion foam in combinatie met het nieuwe Speedboard, dat net dat extra zetje geeft. De rocker van de zool is vrij uitgesproken en zorgt voor een efficiënte afwikkeling. Ik vond de schoen ook erg stabiel. Zelfs op oneffen ondergronden of bochtige paden blijft de schoen stevig op zijn plaats en biedt een veilig gevoel.  Ik vind de Cloudvista 2 een erg goede, veelzijdige en betrouwbare schoen, zowel voor beginnende trailrunners als voor meer ervaren lopers die graag met een lichte, dynamische schoen op pad willen. Ik raad deze schoen aan voor afstanden tot halve marathons op vrij vlakke, niet al te technische terreinen. Als je iets zwaarder bent of een haklander, dan zou de Cloudvista 2 wel eens te direct en te hard kunnen zijn. Kies dan liever voor een schoen met meer demping, zoals de On Cloudsurfer Trail.”

Grip

“Voor deze categorie road-to-trail schoenen biedt de Cloudvista 2 een uitstekende grip! Dat vind ik persoonlijk één van de belangrijkste pluspunten van deze schoen. Zowel op asfalt als op zachtere ondergrond zorgt de Missiongrip slijtzool met het verbeterde noppenprofiel voor een goede grip en stabiliteit, zodat je veilig en efficiënt kunt lopen en je tempo kunt aanhouden.  Ik probeerde ook een paar lastigere paden met veel boomstronken die behoorlijk glad waren omdat het de avond ervoor geregend had en ik was aangenaam verrast door de grip van de Cloudvista 2, die me gedurende mijn hele run op geen enkel moment in de steek liet.”

Eindsprint

Zowel de Cloudvista 2 als de Cloudvista 2 Waterproof zijn flink veranderd ten opzichte van de vorige versies. Met een verbeterde pasvorm, een tussenzool met nog meer veerkracht en een betere grip hebben deze trailschoenen alles in zich om de koningen van de all-terrain schoenen te worden. Of je nu een beginnende hardloper bent die zich zonder risico’s aan trailrunning wil wagen, of een ervaren trailrunner die van uiteenlopende terreinen wil genieten, ook bij slecht weer, met de Cloudvista 2 en Cloudvista 2 Waterproof ben je klaar voor je volgende trailavontuur.

De On Cloudvista 2 is vergelijkbaar met de Brooks Divide 5 en de Salomon DRX DEFY GRVL. Dit zijn ook lichtgewicht allround trailschoenen, die perfect zijn voor hybride runs en gemakkelijke trails.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de On Cloudvista (WP) dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal