Skip to main content

Eva Cleven

‘Hoe zou het zijn om een marathon te lopen?’, vroeg Eva Cleven zich af. Het antwoord zal zich ontvouwen op zondag 24 september in Berlijn, als we met het team All4Running x Adidas aan de start staan.

Na een periode van weinig sporten, maar het wel missen, is Eva (36) begonnen met hardlopen. ‘Het lukt me alleen als ik een doel heb of achter een bal kan aanrennen’, lacht ze. ‘Hardlopen is steeds weer een kleine overwinning. Het is al heel wat om er tijd voor vrij te maken en de eerste paar kilometers moet ik mezelf streng toespreken. Dan reken ik af met ‘moe en geen zin’. Daarna kom ik in een cadans en vind ik het lekker.’ Ze vindt het fijn om buiten te zijn, voor of na haar werk als presentatrice (van onder andere Het Klokhuis). Hoe moe ze ook is, ze gaat lopen. ‘Anders kan ik die marathon niet lopen. Ik wil goed voor mezelf zorgen en dan moet ik niet onvoorbereid aan de start verschijnen.’

Als kind sportte Eva veel en vaak; ze deed op hoog niveau aan hockey en zat op de dansacademie. ‘De dansacademie was fysiek en mentaal zo zwaar dat sport voor mij niet meer leuk was om te doen. Ik vind het lastig om niet in een team te sporten en ik vind het ook ingewikkeld om iets niet op een hoog niveau te doen. Ik moet ergens echt voor gaan. Nu ik train voor Berlijn, merk ik dat mijn lijf is opgegroeid met veel sport.’

Eva traint drie keer per week, liefst na haar werk of voor het ontbijt. De marathon is een avontuur waar ze tegenop ziet en tegelijkertijd naar uitkijkt. ‘Je traint voor iets, maar je doet niet precies datgene voor je voor traint’, zegt ze. ‘Je loopt niet de week ervoor even 42 kilometer om te kijken of je het wel kunt – ik ga iets doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan.’

Shop the look van Eva