Skip to main content

adidas SolarGlide 5

In de SolarGlide 5 van adidas zijn geen ingewikkelde technologieën toegepast. Less is more, en dat maakt het een betrouwbare, fijne hardloopschoen voor neutrale lopers.

Your kind of run

Met de SolarGlide 5 haal je een allrounder in huis die voorziet in je dagelijkse hardloopbehoeften. Of je nu je hardloopschoenen aantrekt voor een lange duurloop of een kort rondje, SolarGlide 5 biedt je een uitstekende energieteruggave door de nieuwe Bubble Boost-demping. De LEP 2.0 maakt de schoen helemaal af. Deze technologie begeleid je bij de afwikkeling en zorgt voor een snelle afzet. Naast deze verbeteringen in de schoen is ook de pasvorm van het vrouwelijke model verbeterd. Ervaar de comfort en energieteruggave van de nieuwe SolarGlide nu zelf. Guided energy meets perfect fit.

Play Video

Ontdek SolarGlide

Bubble Boost

Levert meer energieteruggave, demping en comfort dan het reguliere Boost-materiaal. Bij iedere pas vangt het Bubble Boost de impact op en zet dit om in energie. Deze energie krijg je bij je afzet terug. Samen met het lichte gewicht geeft dit een energiek gevoel tijdens het lopen.

LEP 2.0

In de voorvoet is het Linear Energy Push-systeem toegevoegd, ook wel LEP genoemd. In de vorige editie van de SolarGlide vonden we de LEP 1.0 terug. De 2.0-versie is een stuk stijver waardoor je nog meer stabiliteit en een push-forward-gevoel hebt. De LEP 2.0 zorgt voor de fundering van je landing.

adidas
adidas SolarGlide
adidas
Saar op de adias Solarglide 5
Guided energy meets perfect fit

Female Fit

Daar waar de meeste modellen hardloopschoenen vrijwel hetzelfde zijn voor dames en heren, is het bovenwerk bij de SolarGlide per gender verschillend. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de anatomie en biomechanica sterk verschillen tussen genders. Daarom zijn er tijdens de ontwikkeling van de SolarGlide 5 velen testen uitgevoerd om de perfecte pasvorm te ontwikkelen voor vrouwen. Wat is dan uiteindelijk het verschil? De pasvorm bij het dames model heeft een smallere hak en minder volume in de voorvoet ten opzichte van het heren model.

For a better world

Parley Ocean Plastic

Het bovenwerk van de SolarGlide 5 is gemaakt van high-performance garen dat voor minimaal 50% bestaat uit Parley Ocean Plastic: geüpcycled plastic afval dat voordat het de oceanen kan vervuilen onderschept wordt op stranden en kuststroken. De andere 50% van de garen bestaat uit gerecycled polyester. Zo zie je maar dat duurzaamheid en innovatie hand in hand kunnen gaan.

Maak je look helemaal af

Een nieuwe hardloopoutfit geeft je extra motivatie om de deur uit te gaan en je hardloopdoelen waar te maken. Bekijk de stijlvolle collecties van adidas.

Shop damesShop heren
adidas SolarGlide 5

Dames

Shop nu
adidas SolarGlide 5

Heren

Shop nu