Skip to main content

Het merk dat blessures vermindert door natuurlijke bewegingen

Bekijk de collectie

Back to basics

Hoe lopen mensen en wat voor invloed hebben schoenen op mensen? Dat vroeg Altra zich af. Altra is opgericht om schoenen voor hardlopers te ontwikkelen die helpen om een correcte hardlooptechniek aan te leren. Op deze manier verminderen en voorkomen ze het aantal blessures.

3-Core-Technologie

Altra maakt gebruik van 3-Core-Technologie. Dit zijn drie factoren waar Altra rekening mee houdt bij het ontwikkelen van hun schoenen. Door deze drie pijlers blijft de schoen zo natuurlijk mogelijk terwijl het ook in jouw voordeel werkt.

Balncd

Balanced Level Cushioning is het principe dat de hiel en de voorvoet op dezelfde lijn staan. De offset, verschil in hoogte van de zool tussen de voorvoet en de hiel is dus 0 millimeter. Dit stimuleert een rechte houding voor de natuurlijke uitlijning van het lichaam.

Footshape

De schoenen van Altra zijn gevormd naar de vorm van een voet. Dit zorgt ervoor dat de tenen ontspannen en op een natuurlijke wijze bewegen. Dit zorgt voor meer stabiliteit en meer kracht.

Fit4Her

Mannen en vrouwenvoeten zijn anders gevormd. Daarom is er een speciale technologie ontwikkeld voor de specifieke vorm van de vrouwelijke voet. Deze bevat een smallere hiel en middenvoet en heeft een hogere instap. De boog is ook langer en heeft een unieke ruimte voor het middenvoetsbeen.

Collectie hardloopschoenen

Op welke ondergrond jij jouw prestaties ook moet leveren, Altra zorgt ervoor dat dit kan. Altra maakt gebruik van veel technologieën en materialen. Ze zorgen dat ze in de juiste schoenen zijn toegepast, zo haal jij het meeste uit je run.

Neutraal:

De neutrale loopschoenen van Altra bevatten een krachtige demping door de Altra EGO tussenzool en de lichtere Quantic tussenzool.

Dynamic support:

Ideaal voor doorgezakte voetbogen of hardlopers die overmatig proneren. Altra Dynamic support zorgt voor de ondersteuning op de juiste momenten. Een guiderail zorgt ervoor dat de correctie op een natuurlijke manier plaatsvindt.

Trail:

Speciaal gemaakt voor off-road omstandigheden. Ze zijn uitgerust met diverse technologieën zoals Vibram dat is geïntegreerd in de zool voor extra grip.

Bekijk de collectie