Skip to main content

#BehindtheStride

Welkom bij een nieuwe #BehindtheStride! In deze artikelserie krijg je een uniek inkijk in de wereld van All4sports. Wat voor mensen schuilen er achter het Stride-logo? Je komt van alles te weten over All4sports. Zowel de Nederlandse/Belgische kant van de organisatie: All4running, als wel de internationale kant: 21RUN zullen uitgebreid besproken worden.

Tom Bellord

Voor de allereerste #BehindtheStride neemt Tom Bellord (35), oprichter en mede-eigenaar van All4sports, ons mee op de reis die All4sports de afgelopen 10 jaar heeft afgelegd.  Toen Tom meer dan 10 jaar geleden, op zijn 25ste, aan een afstudeerstage begon bij een hardloopwinkel in Alkmaar, besefte hij dat winkels zich meer op de digitale wereld moesten gaan focussen. Voor zijn scriptie richtte hij daarom een webshop op. Deze webshop zou later uitgroeien tot één van de grootste hardloopretailers van Nederland, België en Duitsland en als het aan de 35-jarige optimist ligt: “Zo snel mogelijk zelfs tot dé grootste hardloopretailer van Europa.”

MET PASSIE EN ENERGIE
Als je nu rondloopt door de winkel en het kantoor in Alkmaar of een kijkje neemt in het immens grote magazijn enkele kilometers verderop, is het moeilijk voor te stellen hoe All4sports ooit begonnen is. In het begin was All4sports niets meer dan een simpele webshop, één klein winkeltje en een claustrofobisch warm kantoor achter de winkel. Volgens Tom was dit dan ook absoluut geen plek om belangrijke mensen te ontvangen. Toch werd hij genoodzaakt hier regelmatig belangrijke namen uit de hardloopwereld te ontvangen. “De enige manier om in dat kantoortje te komen was door een steegje een trappetje op te gaan, waarna je op een klein boven-terrasje terecht kwam en vervolgens door een deur in een onwijs oud pand belandde. Daar heb ik, tussen allemaal ASICS schoenen, met dé grote baas van Brooks Europa gezeten terwijl het meer dan 35 graden in dat hok was. Die man wist niet wat hem overkwam, maar hij zag wel mensen met passie tegenover zich zitten. En ondanks dat we nog veel stappen moesten maken zat de energie er wel in.”

IEDERS MENING TELT
Tegenwoordig worden gasten ontvangen in het schitterende, pas drie jaar oude, kantoor in Alkmaar; één van drie winkellocaties in Nederland. Daarnaast is All4running onder de naam 21RUN tegenwoordig ook actief in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en binnenkort ook Frankrijk; een waanzinnige prestatie.  “Toch besef ik het me niet vaak genoeg. Ik zou meer stil moeten staan bij wat we allemaal al bereikt hebben,” zegt Bellord. Veel tijd om te genieten van successen geeft Bellord zichzelf echter niet. “Ik kijk vooruit. We willen alleen maar verder. Door Covid hebben we in één klap een groei gemaakt waar je normaal 5 jaar over doet. En we groeien nog steeds.” Deze groei heeft er voor gezorgd dat er nu bijna 100 medewerkers zijn bij All4sports. Toch is er van een hiërarchische ladder niets te merken op de werkvloer. Iedereen wordt op de zelfde manier behandeld. Er is geen sprake van privé kantoren voor eigenaren of neerbuigende gesprekken met leidinggevenden. Tot op de dag van vandaag staat Tom nog steeds volledig achter deze bewuste keuze. “Dit is onze stijl van leidinggeven. Iedereen zijn mening moet net zo hard tellen, en iedereen moet zijn plaats kunnen pakken binnen het bedrijf. De mensen om mij heen zijn misschien nog wel belangrijker dan ikzelf. Ik zou het nu nooit meer alleen kunnen doen.”

DÉ ALLERGROOTSTE
Eén van de weinige aspecten waar All4sports niet of nauwelijks in is veranderd is de optimistische en vooruitstrevende blik. Als je Tom vraagt naar zijn doelen en ambities heeft hij dan ook snel een antwoord klaar. “Het is belangrijk om de kwaliteit te blijven waarborgen en running expertise uit te stralen; ook online. En, natuurlijk, dé allergrootste hardloopretailer van Europa worden. Ik geloof er heilig in dat dit mogelijk is.”

“Iedereen zijn mening moet net zo hard tellen, en iedereen moet zijn plaats kunnen pakken binnen het bedrijf.”