Skip to main content
Dynafit All4running 21run

De beste carbon trailschoenen

Stap in de wereld van trailrunning met de meest hoogwaardige carbon trailschoenen die jouw hardloopavontuur naar nieuwe hoogten zullen tillen. Deze innovatieve en snelle schoenen zijn ontworpen met behulp van de nieuwste technologieën en materialen, waardoor ze buitengewone prestaties bieden om de meest uitdagende terreinen. Of je nu door modderige paden loopt, over rotsachtige bergkammen navigeert of door dichtbegroeide bossen sprint, deze top 10 carbon trailschoenen geven jou een extra snelheidsimpuls.

Bekijk carbon trailschoenen damesBekijk carbon trailschoenen heren

3voordelen van carbon trailschoenen

Opsomming 1

Krijg een snelheidsimpuls

Trailschoenen met carbon geven jou een snelheidsimpuls bij het lopen van korte en lange afstanden op de onverharde paden. De carbonplaat in trailschoenen is vaak wel wat flexibeler zodat de schoen en jouw voeten soepel kunnen bewegen over boomstronken, losse stenen en technische afdalingen.

Opsomming 2

Maximale energieteruggave

De carbon trailschoenen zijn voorzien van het beste, lichtste dempingsmateriaal met de hoogste energieteruggave. Daardoor kost het lopen op hogere snelheid minder energie en kan je het langer volhouden. Traditionele trailschoenen zijn meestal rond de 300 gram, maar trailschoenen met carbon zijn gemiddeld al snel 50 gram lichter. Het verschil ga je onder ander merken tijdens het klimmen en dalen, omdat het foam dan sneller wordt ingedrukt en je dus ook meer die voortstuwing naar voren voelt.

Opsomming 4

Grip en duurzaamheid voor trainingen en wedstrijden

Wij adviseren meestal om carbonschoenen voor de weg niet te veel te dragen, want ze hebben vaak minder slijtzool en gaan daardoor minder lang mee. Trailschoenen met carbon zijn meestal wat duurzamer, omdat ze een stevig rubber bevatten die ook zorgt voor een optimale grip tijdens het lopen in wisselende weersomstandigheden. Trek deze trailschoenen dus gerust ook aan tijdens je dagelijkse en lange trailruns.

Top tien trailschoenen
"Trailschoenen met carbon zijn relatief nieuw, maar geven jou dezelfde snelheidsvoordelen als de carbonschoenen voor op asfalt. Lichter, sneller en meer energieteruggave!"

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Carbon trailschoenen een revolutionaire ontwikkeling zijn in de wereld van trailrunning? Deze schoenen integreren koolstofvezelplaten in de zolen, vergelijkbaar met de technologie die wordt gebruikt in de carbonschoenen voor de weg. De carbonplaten in trailschoenen zijn wel echt anders dan die in de wegvarianten. Zo bevat de HOKA Tecton bijvoorbeeld twee parallel liggende carbonplaten voor verhoogde stabiliteit en optimale bewegingsvrijheid.

Top 10 beste carbon trailschoenen

Hierbij een overzicht van de beste carbon trailschoenen. Deze trailschoenen met carbon voor hardlopen staan in willekeurige volgorde.

Opsomming 1

Nike ZoomX Ultrafly

De ZoomX Ultrafly is de perfecte schoen voor afstanden tot en met de marathon op de trail, maar ook voor lange duurlopen in een hoog tempo. De Nike ZoomX Ultrafly Trail zijn neutrale trailschoenen die geschikt zijn voor hardloopwedstrijden of snelle trainingen op de trail. Het avontuur wacht op je met deze trailschoen, klaar om je te begeleiden op ruige ondergronden!

Offset: 8,5 mm (38.5 mm hiel / 30 mm voorvoet) Gewicht: ca. 249 gr dames / 300 gr heren
Shop Nike ZoomX Ultrafly
Opsomming 2

New Balance FuelCell SuperComp Trail

De New Balance FuelCell SuperComp Trail is een betrouwbare allrounder voor al je trailavonturen. De schoen heeft een veelzijdig karakter waardoor dit model voor iedere trailafstand en type training geschikt is. Geniet van de perfecte balans tussen grip, bescherming en stabiliteit en verken ongerepte natuurgebieden met deze trailschoen!

Offset: 10 mm (36.5 mm hiel / 26.5 mm voorvoet) Gewicht: ca. 217 gr dames / 272 gr heren
Shop New Balance SuperComp Trail
Opsomming 3

Altra Mont Blanc carbon

De Mont Blanc Carbon is de perfecte schoen voor afstanden tot en met de marathon op de trail, maar ook voor lange duurlopen in een hoog tempo. De schoen is lichtgewicht en is voorzien van een ZeroDrop waardoor een natuurlijke hardloopstijl wordt gestimuleerd. Dankzij het Altra EGO MAX ervaar je een goede energieteruggave.

Offset: 0 mm (29 mm hiel / 29 mm voorvoet) Gewicht: ca. 249 gr dames / 309 gr heren
Shop de Altra Mont Blanc carbon
Opsomming 4

Adidas Terrex Agravic Ultra

De adidas Terrex Agravic Ultra zijn neutrale trailschoenen die ontworpen zijn voor het lopen van zeer lange afstanden. De naam zegt het al. Op de Agravic Ultra loop je met een gerust hart een ultratrail. Dit is een trailrun met een afstand die langer is dan de marathonafstand. Door de carbonplaat maak je gemakkelijk tempo tijdens je trailrun.

Offset: 8 mm (34 mm hiel / 26 mm voorvoet) Gewicht: ca. 249 gr dames / 299 gr heren
Shop adidas Terrex Agravic Ultra
Opsomming 5

ASICS FujiSpeed 2

De ASICS Fujispeed 2 zijn neutrale trailschoenen die zijn ontworpen voor snelle trainingen en wedstrijden. In de Fujispeed loop je snelle tijden tot en met de marathon op de trails, maar ook lange duurlopen in een hoger tempo. De ronde zool en de stijve voorvoet zorgen voor meer stabiliteit in de enkel, met als voordeel dat andere beenspieren minder hard hoeven te werken.

Offset: 5 mm (24 mm hiel / 19 mm voorvoet) Gewicht: ca. 212 gr dames / 243 gr heren
Shop de ASICS FujiSpeed 2
Opsomming 6

HOKA Tecton X 2

De HOKA Tecton X2 is een betrouwbare allrounder voor al je trailavonturen. De schoen heeft een veelzijdig karakter waardoor dit model voor iedere trail afstand en type training geschikt is. De carbonplaat werkt samen met het Profly-X foam voor een soepele tred en een snellere overgang naar de voorvoet.

Offset: 8 mm (34 mm hiel / 26 mm voorvoet) Gewicht: ca. 211 gr dames / 252 gr heren
Shop de HOKA Tecton X2
Opsomming 7

Saucony Endorphin Edge

De Saucony Endorphin Edge is een technische trailschoen die geschikt is voor de uitdagende trailroutes. Trailruns met veel hoogtemeters en uitdagende ondergronden zoals blubberpaden en routes met veel keien. Het avontuur wacht op je met deze trailschoen, klaar om je te begeleiden op ruige ondergronden!

Offset: 6 mm (35 mm hiel / 29 mm voorvoet) Gewicht: ca. 221 gr dames / 255 gr heren
Shop de Saucony Endorphin Edge
Opsomming 8

Craft CTM Ultra Carbon Trail

De Craft CTM Ultra Carbon Trail is een trailschoen voor de neutrale loper. CTM staat voor Craft Tailored Motion, dit gevat geavanceerde stoffen en de nieuwste innovaties voor de meest veeleisende sporters. Dankzij het UD-Foam ervaar je een lichte en energieke loopervaring op de ruigste terreinen.

Offset: 10 mm (40 mm hiel / 30 mm voorvoet) Gewicht: ca. 225 gr dames / 340 gr heren
Shop de Craft CTM Ultra Carbon Trail

Eindsprint

Trailschoenen met carbon zijn niet meer weg te denken uit de hardloopwereld. Hoewel de innovatie relatief nieuw is, zijn er steeds meer hardlopers die kiezen voor dit soort hardloopschoenen. Deze trailschoenen zijn lichter, veerkrachtiger en geven meer energie terug bij het lopen van zowel korte als lange afstanden. Meestal zijn de carbonplaten in deze schoenen wat flexibeler vanwege het karakter van trailrunning. Draag de carbon trailschoenen ook gerust tijdens trainingen vanwege de uitstekende slijtzool met een noppenprofiel.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de trailschoenen met carbon dan in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze product experts via onze klantenservice.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg ons dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal