Skip to main content
Sportbh's
SportBH
SportBH Nike

De beste sportbh’s

Een sportbh is net zo belangrijk als een paar hardloopschoenen en is een must-have geworden voor de hardloopsters van nu. Sportbh’s bieden tal van voordelen en zijn niet alleen onmisbare accessoires om vrouwelijke sporters te helpen optimaal te presteren, het zijn ook mooie kledingstukken in tal van stijlen en kleuren die de borsten beschermen en van hun beste kant laten zien.
Elk jaar lanceren verschillende gespecialiseerde merken nieuwe modellen die steeds beter worden. Het wordt soms zelfs lastig om een keuze te maken. In dit blog bekijken we de voordelen en de verschillende kenmerken van sportbh’s en beantwoorden we de meest gestelde vragen. Om je te helpen bij je keuze, vind je hier ook onze selectie van de 5 beste sportbh’s.

Bekijk alle sportbh's

3voordelen van een sportbh

Opsomming 1

Optimale ondersteuning van de borsten met een sportbh

Tijdens het hardlopen worden de borsten zwaar op de proef gesteld door de verschillende loopbewegingen. De borsten bewegen mee met het lichaam, zowel op en neer als van links naar rechts. Een sportbh heeft als doel deze bewegingen te beperken door de borsten optimaal te ondersteunen.
De sportbh omsluit de borsten en ondersteunt ze onderaan, maar ook bovenaan om het schudden en de horizontale bewegingen te beperken. Dankzij een goede ondersteuning voor je borsten kun je je volledig concentreren op je hardloopsessie, of het nu gaat om een rustig rondje hardlopen, een intensieve intervaltraining of een lange duurloop.

Opsomming 2

Comfort bij elke stap met een sportbh

Sportbh’s ondersteunen niet alleen je borsten, maar zijn ook ontworpen om je tijdens het hardlopen het nodige comfort te geven. Sportbh’s zijn gemaakt van technische materialen die huidvriendelijk, elastisch, slijtvast en ook goed ademend zijn. Een goede afvoer van transpiratie tijdens het sporten voorkomt niet alleen pijnlijk en storend ongemak, maar voorkomt ook huidirritatie. Sommige sportbh’s hebben verstelbare schouderbandjes, zodat ze kunnen worden aangepast aan jouw lichaamsvorm en de bewegingen van je lichaam comfortabel kunnen volgen. Zo ben je helemaal vrij, zonder bewegingsbeperkingen die je prestaties of je plezier kunnen beïnvloeden, zowel tijdens trainingen als bij wedstrijden.

Opsomming 4

Een sportbh om de impact van hardlopen op de borsten te beperken

Het is belangrijk om de juiste hardloopschoenen te kiezen om de impact van elke pas op je gewrichten en pezen te beperken, maar het is voor hardloopsters net zo belangrijk om een sportbh te dragen die speciaal ontworpen is om de schokken van het hardlopen op te vangen en de borsten te beschermen, ongeacht de intensiteit.
Sportbh’s zijn naadloos en hebben geen beugels, waardoor je minder kans hebt op pijn, schuurplekken of zelfs blessures aan je borsten.
Door je borsten optimaal te ondersteunen en te beschermen, geeft een sportbh je een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen, zodat je in optimale omstandigheden kunt hardlopen en al je uitdagingen kunt aangaan.

Sportbh's
Sportbh
Sport Bh's
"Ik kan me niet voorstellen dat ik zonder sportbh zou gaan hardlopen. Het is als een veiligheidsgordel, ik vertrek nooit zonder!"

Camille Cholbi – Productexpert

Wist je dat?

Tijdens een activiteit waarbij je snelle bewegingen maakt of vaak op en neer gaat, zoals hardlopen, kan het gewicht van je borsten, afhankelijk van de intensiteit, tot 5 keer zo groot worden. De verticale beweging van je borsten kan wel 6 cm bedragen en de horizontale beweging zelfs 9 cm. Een sportbh kan, afhankelijk van het model, de bewegingen van je borsten met 50-70% verminderen.

4vragen en antwoorden over sportbh’s

Opsomming 1

Waarom moet je een sportbh dragen?

  • Omdat borsten geen spieren hebben en volledig uit vetweefsel bestaan, kunnen de voortdurende bewegingen en schokken tijdens het hardlopen niet alleen pijnlijk zijn, maar op lange termijn ook tot doorhangen leiden.
  • Omdat normale bh’s niet ontworpen zijn om de impact van het hardlopen op te vangen, is het belangrijk om geschikt sportondergoed te dragen. Een sportbh ondersteunt je borsten, beperkt hun bewegingen en vermindert de minitrauma’s die gepaard gaan met hardlopen. Bovendien zijn de beugels, die pijn of zelfs letsel aan de borsten kunnen veroorzaken, in sportbh’s vervangen door een elastische band.
  • Een sportbh beschermt niet alleen je borsten, maar biedt ook veel comfort dankzij de zachte, naadloze, elastische en ademende materialen, die je veel bewegingsvrijheid geven en het vocht goed afvoeren tijdens het hardlopen.
Opsomming 2

Is een sportbh ook nodig voor kleine borsten?

Een sportbh is voor kleine borsten net zo belangrijk als voor grotere borsten. Wat je cupmaat ook is, je borsten zijn gevoelig voor schokken, dus een sportbh is ook sterk aan te raden voor vrouwen met kleine borsten die gaan hardlopen.
Brooks heeft een breed assortiment kwalitatief hoogwaardige sportbh’s in de collecties Brooks Dare en Brooks Drive. Je vindt bh’s die passen bij alle borstmaten, met verstelbare bandjes van verschillende breedtes voor een pasvorm die precies op jouw lichaam is afgestemd.

Opsomming 3

Wat is het verschil tussen de type sportbh’s?

Hoewel alle sportbh’s dezelfde functie hebben, namelijk je borsten ondersteunen tijdens het sporten, verschillen ze iender geval op twee punten:

  • De manier van ondersteunen
    Een sportbh zonder cups of top omhult je boezem en houdt je borsten samen om ze als “eenheid” te ondersteunen. Een sportbh met cups daarentegen omsluit de borsten afzonderlijk van elkaar. Daarom worden sportbh’s zonder cups meestal aangeraden voor kleinere borsten en sportbh’s met cups voor grotere borsten, omdat ze meer ondersteuning bieden. Sportbh’s met afzonderlijke cups hebben ook verstelbare bandjes voor een nog betere pasvorm.
  • De manier van aantrekken
    een sporttop wordt over het hoofd aangetrokken, terwijl een sportbh met cups aan de voor- of achterkant geopend kan worden om over de armen aangetrokken te worden. Doordat er geen sluiting aan te pas komt, is een sporttop snel en gemakkelijk aan te trekken. Een sporttop wordt ook vaak als hardloopkleding alleen gedragen, vooral bij warm weer.

Zowel sportbh’s met als zonder cups beschermen de borsten allebei even goed. De keuze is dus meer een kwestie van persoonlijke voorkeur en comfort. Ga voor een Nike sporttop of een Odlo sportbh en ga onbezorgd hardlopen!

Opsomming 4

Welk type bh moet ik kiezen voor het hardlopen?

Voor het hardlopen raden we je aan om te kiezen voor een bh die ontworpen is voor sporten met een hoge impact. Sportbh’s worden doorgaans onderverdeeld in 3 categorieën, afhankelijk van de impact van de sport:

  • Bh’s voor sporten met een hoge impact: hardlopen, teamsporten, Crossfit.
  • Bh’s voor sporten met een middelhoge impact: fietsen, boksen, gewichtheffen.
  • Bh’s voor sporten met een lage impact: yoga, pilates, golf, rustige gymnastiek, nordic walking.

Als je kiest voor een bh voor hoge impact, dan krijgen je borsten maximale ondersteuning om de voortdurende schokken en bewegingen die hardlopen met zich meebrengen te beperken. De sportbh’s van PureLime en Shock Absorber combineren vaak compressie en omsluiting om je borsten op hun plaats te houden zonder je bewegingsvrijheid te beperken.
Van een dagelijks rondje hardlopen tot een intensieve intervaltraining, van een lange-afstandswedstrijd zoals een marathon tot een pittige trailrun, de juiste sportbh beschermt je borsten optimaal en geeft het comfort dat je nodig hebt om je doel te bereiken.

Sport BH

Top 5 beste sportbh's

Hieronder vind je onze selectie van de 5 beste sportbh’s. Ze staan in willekeurige volgorde. Voor elk model geven we de belangrijkste kenmerken.

Opsomming 1

Shock Absorber Ultimate Run Bra

  • De Shock Absorber Ultimate Run Bra is ontworpen om maximale ondersteuning te bieden tijdens sportactiviteiten met een hoge impact, zoals hardlopen en trailrunning.
  • Zijn innovatieve structuur vermindert de bewegingen van je borsten met 78% zonder je bewegingsvrijheid te beperken. Dankzij de verstelbare bandjes en borstwijdte past de bh zich perfect aan je lichaamsvorm aan.
  • De Shock Absorber Ultimate Run Bra is voorzien van Dry Action System-technologie voor een snelle afvoer van transpiratievocht. Zo blijf je droog en comfortabel, zelfs tijdens de meest intensieve trainingssessies.
  • Dankzij het naadloze design is er geen wrijving of irritatie mogelijk.

Van een rondje hardlopen tot een marathon, deze hoogkwalitatieve bh ondersteunt je bij al je uitdagingen en biedt zowel comfort, bewegingsvrijheid als ademend vermogen. Eén van de beste ondersteuningen voor je borsten bij het hardlopen!

Shop Shock Absorber Ultimate Run Bra
Opsomming 2

Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra

  • De Shock Absorber Ultimate Padded Bra is geschikt voor hardloopsters.
  • Het hoogwaardige materiaal is voorzien van mesh inzetstukken voor een optimaal ademend vermogen. Zweet wordt efficiënt afgevoerd en het materiaal droogt snel.
  • Dankzij de twee voorgevormde, licht gewatteerde cups en brede schouderbanden krijg je niet alleen veel comfort, maar ook maximale ondersteuning tijdens het hardlopen. De borstband is naadloos en voorkomt irritatie.
  • De verschillende sluitingen aan de achterkant zorgen voor een precieze pasvorm, waardoor je zorgeloos kunt bewegen.
Shop Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra
Opsomming 3

Shock Absorber Active Multi Sports Bra

  • De Shock Absorber Active Multi Sports Bra biedt actieve ondersteuning voor je borsten tijdens verschillende sportactiviteiten, zoals hardlopen of teamsporten.
  • De racerback geeft je veel bewegingsvrijheid. Dankzij het dubbele verstelsysteem aan de achterkant en de verstelbare schouderbanden kun je de bh aan je lichaamsvorm aanpassen. Zo kun je vrij bewegen, zonder je tijdens het sporten af te vragen of je borsten wel op hun plaats blijven.
  • De Shock Absorber Multi Sports Bra is een sporttop die je eenvoudig aan en uit kunt trekken. Het technische materiaal biedt een uitstekend ademend vermogen, voor een optimaal comfort bij al je sportactiviteiten.
Shop de Shock Absorber Active Multi Sports Bra
Opsomming 4

PureLime Compression Bra

  • De Purelime Compression Bra is speciaal ontwikkeld voor sporten met een hoge impact, zoals hardlopen. Deze sportbh met een bijzonder sportieve look heeft een speciale snit die comfortabel aansluit onder de armen, met niet-elastische, naadloze cups die de borsten volledig bedekken.
  • Deze hoogkwalitatieve sportbh heeft een hoge sluiting, brede verstelbare schouderbanden en een verstelsysteem met haakjes voor een optimale ondersteuning. Elastische banden aan de bovenkant en rondom de borsten zorgen voor extra ondersteuning door de verticale en laterale beweging van de borsten te beperken, zelfs tijdens de meest intensieve trainingen.
  • De Pureline Compression Bra is gemaakt van technisch Coolmax materiaal dat zowel ademend, comfortabel als uiterst duurzaam is, voor grenzeloze trainingen in alle comfort!
Shop de Pure Lime Compression Bra
Opsomming 5

Nike Swoosh medium Support Sports Bra

  • De Nike Swoosh Bra is een niet-gevoerde sporttop die een perfecte balans tussen bescherming en comfort biedt voor al je sportactiviteiten met een middelhoge impact.
  • Dankzij de Dri-fit technologie wordt transpiratievocht snel afgevoerd, zodat je onder alle omstandigheden droog blijft.
  • Dankzij het stretchmateriaal en de racerback heb je veel bewegingsvrijheid, terwijl de brede schouderbanden betrouwbare ondersteuning bieden voor je dagelijks rondje hardlopen of je fitnesssessie.
  • De lichtgewicht Nike Swoosh Bra kan gemakkelijk aan- en uitgetrokken worden.
Shop Nike Swoosh Medium Support Sports Bra

Eindsprint

Een sportbh is meer dan alleen een modeaccessoire. Het is een onmisbaar kledingstuk voor alle hardloopsters. Of je nu af en toe een rondje gaat hardlopen, een fanatieke trailloopster of een ervaren marathonloopster bent, een sportbh is belangrijk voor je bescherming, comfort, plezier en prestaties. Kies de beste sportbh’s en bereik zorgeloos je sportieve doelen!

Heb je nog vragen over sportbh’s? Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice. Ons team van professionals en gepassioneerde hardlopers helpt je graag bij het kiezen van de juiste sportbh.

Alle Sportbh's bekijken