Skip to main content

Falke

Hardloop-

sokken

 

Ontdek het assortiment

Shop nu

Sokken van Falke

Hardloopsokken kunnen helpen tegen ongemakken zoals blaren of eeltvorming. De hardloopsokken van Falke zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn in veel verschillende soorten te bestellen. Hoe hoger het getal, hoe dunner de sok is en hoe lager het getal, hoe dikker de sok is. RU5 raden wij aan voor het hardlopen. Als de sok wat dunner is, heb je meer contact met je hardloopschoen. Om de juiste hardloopsokken te kiezen hebben we alle informatie over de sokken op een rij gezet.

Shop de Falke RU5 sokken
Falke sokken RU5

Onzichtbaar

De korte sokken van Falke zijn ideaal als je niet wilt dat de sokken zichtbaar zijn. Met deze lengte vallen ze niet op en ze zijn ideaal voor de zomer.

Falke sokken RU5

Enkelhoog

De enkelhoge sokken van Falke zijn ideaal als je nog wat bescherming om je been wil tijdens het hardlopen. Dit is fijn al loop je bijvoorbeeld vaak in de bossen, dan kan er nog wel eens een tak tegen je enkel aanstoten.

Falke sokken

Lang

De lange sok is ideaal voor lopen in wat kouder weer. De sok biedt voldoende bescherming tegen takjes en tegen de kou.

Afgestemd op jouw behoeften

De sokken van Falke zijn gevormd naar jouw voeten. Zo houd je geen extra stof over in je hardloopschoen dat kan zorgen voor irritatie. De sokken zijn gevormd naar jouw voetboog en tenen voor optimale aansluiting. Door de hoogwaardige stoffen die zijn gebruikt, onder andere Polypropyleen, zorgen voor betere afvoering van het vocht om zo blaren te voorkomen. Veel ‘normale’ sokken bevatten namelijk katoen, dat vocht opneemt, maar het niet afvoert. Er is door Falke extra stof toegevoegd op de plekken waar eeltvorming het vaakst voorkomt om dit tegen te gaan.

RU5 hardloopdikte

De hardloopsokken van Falke zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. RU staat voor running. De getallen daarachter geven de dikte aan. RU5 is de dunste sok en RU4 is weer een stukje dikker. Dus eigenlijk: hoe hoger het getal, hoe dunner de sok is en hoe lager het getal, hoe dikker de sok is.

RU5 raden wij aan voor het hardlopen. Als de sok wat dunner is, heb je meer contact met je hardloopschoen. Hierbij is de stof bovenop de sok wat dunner voor de juiste ventilatie. Wanneer de sok wat dikker is heb je neemt het comfort toe. In deze tabel hiernaast zie je dit visueel uitgelegd. RU4 light is een lichtgewicht sok. Falke is zo afgestemd op de voorkeuren van de hardloper.

Verder zijn er nog diverse andere versies verkrijgbaar.

Cool – De mesh-panelen in de sokken bieden verkoeling en houden de voeten comfortabel.

Impulse Air – Deze sokken zijn ultralicht en zorgen voor directe krachtoverbrenging.

Stabilizing – Op de enkel is een innovatieve compressiezone gemaakt die de enkel stabiliseert als je verkeerd terecht komt.

TK2 – Deze sok is naast hardlopen ook uitermate geschikt om op te wandelen.

Falke sokken

“Ik vind het ideaal aan de RU5 invisible sokken dat je deze bijna niet ziet maar wel goed beschermen.”

Falke sokken

Ervaring van een expert

All4running-collega Eva gebruikt alleen maar Falke sokken tijdens haar hardlooprondes. Sinds zij is overgestapt naar Falke hardloopsokken heeft zij nooit meer last van blaren in haar voetboog. In de zomer draagt zij de RU5 invisible. “Ik vind het ideaal aan de RU5 invisible sokken dat je deze bijna niet ziet maar wel goed beschermen.” Tijdens trailrunning draagt ze graag de RU5 short van Falke. Dit zijn de enkelhoge sokken van Falke. “Ik vind het erg fijn ter bescherming van mijn enkels in tijdens het hardlopen in het bos van Schoorl.”

Direct in de wasmachine

Zorg dat je alvorens het hardlopen de sokken een keer hebt gewassen in de wasmachine. Ze kunnen namelijk wanneer dit niet gebeurt wat glad aanvoelen tijdens het eerste gebruik.

Falke RU5 hardloopsokken

Heren

Shop nu
Falke RU5 hardloopsokken

Dames

Shop nu