Skip to main content

Hardloopschoenen met carbon

Voor elk snelheidsdoel

Carbon hardloopschoenen

Hardloopschoenen met een carbonplaat zijn tegenwoordig erg populair. Maar waarom eigenlijk en voor welke doelen kun je ze gebruiken? Een overzicht van de verschillende modellen die exclusief bij All4running zijn te verkrijgen.

Carbonplaat

Tegenwoordig effectiever

Het gebruik van carbon is eigenlijk niets nieuws. Eind jaren ’80 werd hier al mee begonnen. Men had toen nog geen toegang tot de kennis en technologieën van vandaag de dag. Het gebruik van de carbonplaat is nu vele malen effectiever. Carbonplaten zijn ontzettend licht en sterk. Door de golvende vorm geeft de plaat extra stimulans bij de afzet. Vandaar dat deze hardloopschoenen van carbon vaak worden gebruikt om records te verbreken.

Lange afstanden – Marathon of meer

Nike Air Zoom Alphafly Next%

Deze carbonplaat heeft een lichte curve en stimuleert een soepele afwikkeling van de middenvoet naar voorvoet. De carbonplaat verschilt in lengte en dikte per schoenmaat, zodat bij iedere schoenmaat het effect van de carbonplaat zo optimaal mogelijk blijft.

Nike Air Zoom Alphafly Next%
Shop nu

Brooks Hyperion Elite 2 Unisex

Net als de originele Elite bevat de Elite 2 ook een carbonplaat. Deze plaat geeft veel energie terug. Tel daar de uitgebreide demping bij op en de Brooks Hyperion Elite 2 vormt een relatief veilige keuze voor snelle lopers van lange afstanden.

Brooks Hyperion Elite 2 Unisex
Shop nu

HOKA ONE ONE Carbon X 2

De carbonplaat bevindt zich tussen de de PROFLY-tussenzool en de Rubberized EVA-slijtzool. Deze plaat geeft een soepele en snelle afwikkeling van de voeten en geeft veel energie terug tijdens het lopen.

HOKA ONE ONE Carbon X 2
Shop nu

Middellange afstanden – halve marathon tot marathon

Nike ZoomX Vaporfly Next% Unisex

De beruchte carbonplaat over de gehele lengte ligt boven de ZoomX-tussenzool, die een minstens zo grote oorzaak zijn van waarom de wedstrijdschoenen zo snel zijn.

Nike ZoomX Vaporfly Next% Unisex
Shop nu

Saucony Endorphin PRO

Deze lichte hardloopschoenen hebben vele innovaties maar de belangrijkste is toch wel de carbonplaat in de tussenzool. De plaat zorgt voor extra responsiviteit en minder energieverlies.

Saucony Endorphin PRO
Shop nu

Nike Zoom Fly 3

Tussen de lagen React-foam is een zool van koolstofvezel ingeklemd, ook wel een carbon fiber-plate genoemd. Deze plaat werkt als een soort springveer.

Nike Zoom Fly 3
Shop nu

Korte afstanden – minder dan een halve marathon

ASICS Metaracer

De Metaracer bevat een carbonplaat die met name in de voorvoet veel structuur geeft. Deze plaat bevindt zich tussen de Flytefoam-tussenzool en de slijtzool.

ASICS Metaracer
Shop nu

adidas Adizero Pro

De carbonplaat in de tussenzool bevindt zich tussen de inlegzool en de tussenzool. Je snelle duurtrainingen kun je prima lopen op de Adizero Pro.

adidas Adizero Pro
Shop nu

HOKA ONE ONE Rocket X Unisex

De CMEVA-Foam-tussenzool biedt effectieve schokdemping tijdens het lopen, maar ook veel grondcontact. Deze tussenzool werkt samen met een 1 mm dunne carbonplaat.

HOKA ONE ONE Rocket X Unisex
Shop nu

Alle carbonschoenen

De collectie ‘carbon-hardloopschoenen’ blijft groeien. Het kan lastig zijn om een keuze te maken. Uiteindelijk blijft het een persoonlijke keuze en gaat het om het gevoel wat de schoenen je geven. Ook bepalen je loopdoelen en loopstijl in grote mate welke schoenen voor jou geschikt zijn. Kijk hieronder voor een overzicht van alle carbon hardloopschoenen die wij voor jou op voorraad hebben.

Shop nu