De hardloopschoenen van Hoka One One zijn om meer dan één reden uniek. De extra grote tussenzool springt direct in het oog en de reden daarvan is niet alleen esthetisch. Integendeel, de zool is speciaal ontworpen om voor maximale demping te zorgen in lichtgewicht schoenen.

CLIFTON 5

De Clifton is het vlaggenschip van Hoka One One. Deze schoenen voor neutrale lopers zijn duurzaam, uiterst comfortabel en geschikt voor lange afstanden op verharde wegen. De Hoka One One Clifton 5 is de nieuwste uitvoering. Zijn dit de schoenen waarop jij gaat trainen voor je eerstvolgende wedstrijd?

Naar schoenenLees review

Radicale verandering komt vaak tot stand door een eenvoudig probleem op te lossen. Ons oorspronkelijke doel was om langer te kunnen lopen door een schoen te ontwerpen waarmee je sneller bergafwaarts gaat. Daarbij hebben we per ongeluk de hardloopschoen opnieuw uitgevonden.

Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud, oprichters van Hoka One One

De oprichters van Hoka komen uit Frankrijk en probeerden de oplossing te vinden voor een simpel probleem. In Annecy liepen ze veel in de bergen en vonden ze met name het bergafwaarts hardlopen zo belastend voor het lichaam. Ze wilden dit bergafwaarts lopen minder zwaar maken door de aard van de hardloopschoenen te herzien. Bij de ontwikkeling van de hardloopschoenen liet Hoka zich niet leiden door de gangbare standaarden die toentertijd in de hardloopwereld golden. Dit deden ze niet om controversieel te zijn, maar juist om het comfort en de demping centraal te laten staan. Zo ontstond de iconische, grote tussenzool van de Hoka-hardloopschoenen.

Test de schoenen van Hoka One One in één van onze winkels

Maak een afspraak voor een gratis loopanalyse op de All4running Shoe Advisor in Alkmaar, Amsterdam of Den Haag.

Onze winkels

Ontdek alle schoenen van Hoka One One