Skip to main content
HOKA Trail collectie
HOKA Trailcollectie

Koopgids

HOKA Trail

De HOKA trailcollectie is ontworpen om jou bij elke uitdaging op de trails te ondersteunen. Of je nu een ervaren trailrunner bent die op zoek is naar topprestaties, een enthousiaste beginnende trailloper of gewoon iemand die houdt van avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht, HOKA heeft de perfecte trailschoen voor jou. De passie voor trailrunning begon voor HOKA in de omgeving van Annecy en inmiddels zijn trailrunners wereldwijd fan van de schoenen. Welke HOKA trailschoen past bij jou en wat zijn de verschillen tussen de schoenen? Je leest het allemaal in dit blog.

Shop HOKA Trail
HOKA Trail

Over HOKA Trail

HOKA is opgericht in 2009 door twee gepassioneerde trailrunners genaamd Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud. Het idee voor HOKA hardloopschoenen ontstond tijdens een bezoek van Jean-Luc aan de Verenigde Staten. Hij was onder de indruk van de ultralopers die hij daar zag en raakte geïnspireerd om schoenen te creëren die betere prestaties en comfort zouden bieden op lange afstanden. HOKA brak door met de introductie van hun eerste model, de Mafate, in 2010. De schoen viel op door zijn opvallende dikke tussenzool, die zorgde voor buitengewone demping en bescherming tegen schokken op onverhard terrein. Sindsdien heeft HOKA haar trailschoenencollectie uitgebreid zodat recreatieve en tevens toplopers kunnen profiteren van demping en stabiliteit bij elke trailrun.

Wist je dat…

De HOKA Speedgoat is vernoemd naar de Amerikaanse ultraloper Karl Meltzer. Hij heeft meerdere ultramarathons van 100 mijl gewonnen en bovendien snelheidsrecords verbroken op lange afstandspaden in Amerika. Karl is nu wedstrijdorganisator van de Speedgoat 50 km in Sandy Utah.

HOKA Trailblog
HOKA Trail
HOKA Trailrunners
“Grip, comfort en heel erg slijtvast! Één van de meest veelzijdige trailschoenen waarop ik heb gelopen, van Alpenpieken tot zanderige duinen de Speedgoat is een echte alleskunner.”

Tom Bellord – Productexpert

3voordelen van HOKA trailschoenen

Opsomming 1

Bescherming voor je voeten

HOKA trailschoenen hebben een speciaal ontworpen bovenwerk met verstevigingen. Daardoor blijven je voeten beschermd tegen scherpe obstakels. Sommige modellen zijn ook leverbaar in een GTX-versie. Deze hebben een waterdicht bovenwerk door een coating aan de binnenzijde van de schoen.

Opsomming 2

Altijd de optimale grip met HOKA trailschoenen

HOKA werkt samen met het bedrijf Vibram voor het ontwerpen van slijtzolen met een goede grip en duurzaamheid. Een van de nieuwste innovaties is Vibram Megagrip met een Litebase-constructie. Hierbij is hoogwaardig rubber gebruikt met 25 tot 30% gewichtsbesparing. Deze technologie is onder ander gebruikt bij de HOKA Tecton X 2.

Opsomming 3

Unieke zachte demping voor korte en lange afstanden

De tussenzolen van HOKA zijn relatief wat dikker ten opzichte van andere merken. Daardoor krijg je meer demping bij elke stap die je zet. Dat is prettig als je lange afstanden gaat lopen, maar ook aangenaam als je van plan bent een kortere ronde te gaan lopen. Maximale demping wordt gecombineerd met een Meta-Rocker. Dit betekent dat de hiel en voorvoet van de schoen wat omhoog staan voor een soepele afwikkeling.

De HOKA trailschoenen op een rijtje

HOKA Challenger ATR 7

HOKA Challenger ATR

De HOKA Challenger ATR7 is een allround trailschoen voor de neutrale loper. De Challenger is een all-terrainschoen die ontworpen is voor het lopen op verschillende ondergronden, van asfalt tot trails. Deze trailschoen heeft veel demping en is daardoor ook geschikt voor lange trailafstanden zoals halve en hele marathons.

HOKA Stinon ATR 6

HOKA Stinson ATR

De HOKA Stinson ATR zijn comfortabele trailschoenen. Dit is de grote broer van de Challenger ATR en heeft nog meer demping en comfort voor het lopen van ultra-afstanden op verschillende ondergronden. Dit is de perfecte all-terrainschoen voor wat zwaardere of beginnende hardlopers die veel demping willen.

HOKA Speedgoat 5

HOKA Speedgoat

De HOKA Speedgoat zijn neutrale trailschoenen. De Speedgoat is één van de populairste modellen van HOKA vanwege zijn veelzijdigheid en lichte gewicht. De CMEVA-tussenzool en Meta-Rocker geometrie dragen bij aan een snelle afwikkeling van de voeten en een explosief gevoel vanaf de voorkant.

HOKA Mafate Speed

HOKA Mafate Speed

De HOKA Mafate Speed zijn trailschoenen voor de neutrale hardloper. Deze trailschoen staat bekend om zijn maximale demping en is geschikt voor de hardloper die langere afstanden op de trails wilt lopen. Ook is dit een stabiele trailschoen voor de wat zwaardere hardloper, door de brede stabiele basis.

HOKA Tecton X 2

HOKA Tecton X

De HOKA Tecton X zijn comfortabele trailschoenen voor de neutrale loper. Deze lichte hardloopschoenen zijn ideaal om te dragen tijdens het lopen van technische en uitdagende trails. De Tecton X 2 is de enige trailschoen van HOKA met voortstuwende, parallel liggende carbonplaten die voor een extra voortstuwing zorgen.

HOKA Torrent 3

HOKA Torrent

De HOKA Torrent zijn snelle trailschoenen voor de neutrale loper. De Torrent 3 is ontworpen voor het lopen van trainingen op een snel tempo over trails. Je zou de Torrent ook als wedstrijdschoen kunnen gebruiken, als je comfortabele demping zoekt tijdens het lopen van je wedstrijd.

HOKA Zinal

HOKA Zinal

De HOKA Zinal is een neutrale trailschoen, ideaal voor kortere afstanden op oneffen terrein. De Zinal biedt grip, demping en wendbaarheid en is de nieuwe aanvulling op het assortiment van trailschoenen binnen HOKA. Technisch terrein lastig? Niet met de Zinal. Door de flexibiliteit van de schoen ben je wendbaar zonder snelheid te verliezen.

Welke HOKA trailschoen past bij jou?

Ben je benieuwd welke HOKA trailschoen bij jou past? Dit hangt af van je doel, op welke ondergrond je gaat trailen en hoe ver je van plan bent te gaan lopen. De HOKA trailcollectie bestaat uit trailschoenen voor korte en lange afstanden. Mocht je gaan voor snelheid, dan heeft HOKA ook lichtgewicht trailschoenen en zelfs modellen met een carbonplaat. Wij zetten alle HOKA trailschoenen op een rijtje en vertellen welke jij moet kiezen.

HOKA Challenger

All terrain

Gewicht
207 gr (D)
252 gr (H)

Offset
5 mm

Zooldikte
31/26 mm
29/24 mm

Nop
4 mm

Trailtype
Lang / ultra

HOKA Stinson ATR

All terrain

Gewicht
229 gr (D)
277 gr (H)

Offset
5 mm

Zooldikte
36/31 mm
37/32 mm

Nop
4 mm

Trailtype
Lang / ultra

HOKA Speedgoat

Technische trails

Gewicht
226 gr (D)
276 gr (H)

Offset
5 mm

Zooldikte
31/26 mm
34/29 mm

Nop
5 mm

Trailtype
Lang / ultra

HOKA Mafate speed

Technische trails

Gewicht
241 gr (D)
295 gr (H)

Offset
4 mm

Zooldikte
30/26 mm
33/29 mm

Nop
5 mm

Trailtype
Lang / ultra

HOKA Torrent

Technische trails

Gewicht
213 gr (D)
248 gr (H)

Offset
5 mm

Zooldikte
21/16 mm
23/18 mm

Nop
5 mm

Trailtype
Kort / medium
Tempo

HOKA Zinal

Technische trails

Gewicht
199 gram (D)
242 gram (H)

Offset
4 mm

Zooldikte
21/17 mm
22/18 mm

Nop
4 mm

Trailtype
Kort / medium
Wedstrijd

HOKA Texton X2

Technische trails
Heeft carbonplaat

Gewicht
211 gr (D)
252 gr (H)

Offset
5 mm

Zooldikte
30/25 mm
32/27 mm

Nop
4 mm

Trailtype
Kort/Lang/Ultra
Wedstrijd

HOKA Trailrunning
HOKA Trailcollectie

Onze ervaringen met HOKA trailschoenen

Onze schoenen worden ons eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Tom Bellord en Daan Glorie.

Speedgoat 5 (Tom)

HOKA Speedgoat 5“Grip, comfort en heel erg slijtvast! Één van de meest veelzijdige trailschoenen waarop ik heb gelopen, van Alpenpieken tot zanderige duinen de Speedgoat is een echte alleskunner. Mede door het hoge draagcomfort is het een ideale schoen voor de lange en extreem lange afstanden!”

HOKA Zinal (Daan)

HOKA Zinal
“Zeg je snel en lichtgewicht, dan zeg je HOKA Zinal. Deze trailschoen is zo licht als een veertje en ik gebruik dit model vooral voor korte, snelle trailruns over niet al te technische paden. Ik loop veel in omgeving Heemskerk en daar zijn vooral vlakke bos- en duinpaden. En daar is de Zinal ideaal voor! Ik doe eigenlijk alleen maar temporuns tot 10 km op deze schoen, omdat deze schoen iets minder demping heeft dan andere trailmodellen.”

HOKA Challenger ATR7 (Tom)

HOKA Challenger ATR 7

“Ik heb ruim 3 jaar ervaring met de Challenger ATR. Vanaf model 1 heb ik deze trailschoen standaard in mijn schoenrotatie. Ik gebruik deze trailschoen vooral als ik even op asfalt ga inlopen en daarna een trailrondje doe waarbij tempo niet belangrijk is. Dit is echt een heerlijke hardloopschoen voor rustige duurlopen, herstelloopjes en lange duurlopen in aanloop naar de marathon. Koop deze schoen niet als je maximale grip wilt hebben, want in de blubber ging ik nog wel eens glibberen op deze trailschoen. De maximale demping en ronding van de zool zorgen echt voor een soepele afwikkeling.”

HOKA Torrent 3 (Daan)

HOKA Torrent 3

“De Torrent 3 is eigenlijk het grote broertje van de Zinal. Deze trailschoen is lichtgewicht, maar heeft veel meer grip dan de Zinal. Met de Torrent 3 heb ik veel blubberpaadjes verkend en de grip is dan echt super goed! De voorvoet is ook wat ruimer dan de Zinal en dat is lekker als je iets langere trainingruns gaat doen. Ik heb de Torrent 3 voornamelijk gebruikt voor easy en medium tempo duurlopen tot ongeveer 60 min. Dit model heeft wat minder demping dan de Speedgoat en de Challenger. Dit is een ideale trailschoen voor lopers die in de winter willen crossen!”

HOKA Tecton X 2 (Tom)

HOKA Tecton X 2

Ben je klaar voor een snelheidsimpuls? Wacht dan niet langer en trek de Tecton X 2 aan. Dit is veruit de lekkerste schoen als je makkelijk en snel heuvelop en heuvelaf wilt lopen. Deze trailschoen heeft twee parallel liggende carbonplaten en je merkt dat je naar voren wordt gestuwd. Ik deed recent een duurloop met tempoblokken en dan komt de Tecton X 2 echt tot leven! Ik heb nog nooit zo makkelijk kunnen racen over de trails. Zijn er ook minpunten? De schoen is vrij responsief, dus ik zou persoonlijk deze schoen niet gebruiken voor rustige en lange duurlopen. Bewaar deze echt voor tempotrainingen en wedstrijden!

Stinson ATR 6 (Daan)

HOKA Stinon ATR 6

“Als het gaat om demping, dan is dit het uithangbord voor HOKA in de trailwereld. De dikke tussenzool geeft een goede bescherming op onverharde, maar ook verharde paden. Dit model is wat breder in de voorvoet, wat stabieler dan de Challenger ATR en is daardoor ook geschikt voor de wat zwaardere loper of beginner. Met de Stinson ATR kan je moeiteloos ultra afstanden lopen.”

Eindsprint

HOKA laat telkens nieuwe technieken en innovaties zien in hun trailcollectie. Ze experimenteren met nieuwe dempingsmaterialen, technische bovenwerken en Vibram slijtzolen. Dit resulteert in een breed scala aan trailschoenen voor elke hardloper. HOKA heeft trailschoenen voor beginnende en gevorderde lopers. Wat de toekomst ook brengt, het merk HOKA zal zich blijven ontwikkelen zodat meer lopers kunnen genieten van een optimale grip, een zeer dempend gevoel onder de voeten en een soepele afwikkeling door de Meta-Rocker (ronding van de zool).

Heb je vragen over een van de HOKA trail producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste HOKA trailschoenen.

Shop HOKA trail