Skip to main content
Karhu

Karhu

Ontdek de volledige collectie exclusief bij All4running

Shop Karhu

Van vroeger naar nu

Het Finse merk Karhu heeft al geschiedenis gemaakt als het gaat om hardloopschoenen. De schoenen van Karhu zijn gedragen door een aantal Finse hardlooplegendes, zoals negenvoudig Olympisch kampioen Paavo Nurmi. Karhu gaat uit van het Finse principe van simplistisch design. Door de jaren heen heeft Karhu zich ontwikkeld tot een wereldwijd hardloop- en lifestylemerk. Vanaf heden vind je de hele collectie hardloopschoenen exclusief bij All4running.

Bekijk het volledige assortiment

De drie topmodellen uit de hardloopcollectie

Karhu Synchron

Synchron

De Synchron is het model dat geschikt is voor de langere afstanden en de overpronerende loper. De Synchron bevat de langste Fulcrum eenheid van alle modellen van Karhu. Deze Fulcrum-technologie zorgt voor stabiliteit en tegelijk voor extra demping. Synchron is een model uit de jaren 80 dat sommige hardlopers nog zullen kennen.

Bekijk de Synchron-collectie
Karhu Fusion

Fusion

De Fusion is een neutrale hardloopschoen die geschikt is voor de snellere hardlooprondes. De Fusion zorgt voor een snelle afwikkeling waardoor je meer snelheid kan maken. In tegenstelling tot de Synchron heeft de Fusion de kleinste unit met Fulcrum-technologie. De schoen is ook beschikbaar in HiVo, wanneer je behoefte hebt aan meer ruimte in het bovenwerk.

Bekijk de Fusion-collectie
Karhu Ikoni

Ikoni

De Ikoni is van nature een neutrale hardloopschoen met een beetje extra ondersteuning. De unit met de fulcrum-technologie is middellang en zit dus qua ondersteuning tussen de Fusion en de Synchron in. Wanneer je dus behoefte hebt aan een beetje extra steun tijdens je dagelijkse rondes is de Ikoni een mooie hardloopschoen voor jou. Ook de Ikoni is beschikbaar in HiVo.

Bekijk de Ikoni-collectie
Karhu Synchron

Van het Karhu van nu naar vroeger

Karhu

Het ontstaan

In 1916 begon Karhu in een kleine werkplaats in Helsinki. Destijds heette het bedrijfje Ab sportartiklar Oy en vermaakte het berkenhout tot onder andere speren en discussen voor atletiek. Ook begon daar de productie van hardloopschoenen.

Karhu

Vliegende Finnen

De naam van het bedrijfje veranderde in 1920 naar Karhu, Fins voor beer. Het was in die jaren dat The Flying Finns de atletieksport domineerden. Karhu genereerde meer bekendheid door bijvoorbeeld negenvoudig olympisch kampioen Paavo Nurmi.

Karhu

Het logo

In 1952 waren er vijftien atleten die op spikes van Karhu olympisch goud wonnen. Toen was dat nog met drie strepen als logo, in 1960 veranderde dat naar een M-symbool. Die M, nu nog steeds op de schoenen, komt van ‘mestari’: Fins voor kampioen.

Karhu

Fulcrum-technologie

In 1986 komt daar de Fulcrum-techniek bij, die gemaakt is voor responsiviteit. Deze is samen ontwikkeld middels een samenwerking met de Jyväskylä Universiteit. Nog altijd blijft het merk innoveren.

Karhu van vroeger

Maak kennis met de voorgangers van Karhu’s nieuwste modellen door te swipen.