Skip to main content

Running gear  > Altra Experience

Running gear  >

Altra Experience

Ontdek Altra Experience

Maak kennis met de Altra Experience Familie. Deze reeks hardloopschoenen staat bekend om hun soepele afwikkeling, brede teenruimte en lichtgewicht gevoel aan de voeten. Loop moeiteloos, efficiënt en met de ondersteuning die jij nodig hebt. Of je nu wat meer op de weg of op de trails loopt, voor iedere loper is er een geschikte Altra hardloopschoen. Voor de weglopers zijn er de Altra Experience Flow en Form terwijl trailliefhebbers avonturen kunnen najagen met de Altra Experience Wild. Kies jouw schoen, loop meer, met minder inspanning.

Bekijk de Altra Experience trailcollectie

Over Altra Experience hardloopschoenen

De Altra Experience collectie is een reeks hardloopschoenen die speciaal is ontworpen voor de hardloper die met minder inspanning wil hardlopen. Alles draait om een efficiënte afwikkeling van de voeten door een lagere offset van 4 mm en de ronde zool (ook wel de rocker genoemd). Deze hardloopschoenen hebben relatief veel demping, maar voelen tegelijkertijd lichtgewicht aan. Kortom dit zijn echte allround hardloopschoenen voor zowel lange runs als korte intervallen.

Wij hebben de Altra Experience modellen in een handig overzicht voor jou gezet zodat je meteen weet welk model bij jou past. Al deze Altra hardloopschoenen zijn voorzien van de “Standard Footshape fit”. Dat betekent dat de voorvoet relatief wat breder is dan andere hardloopschoenen zodat je tenen genoeg ruimte hebben om te spreiden. In dit blog gaan we verder alle details van deze hardloopschoenen behandelen.

Model
Type
Offset en zooldikte
Gewicht
Altra Experience Form Antipronatie 4 mm
30 hiel / 26 voorvoet dames
32 hiel / 28 voorvoet heren
Ca. 272 gr heren
Ca. 221 gr dames
Altra Experience Flow Neutraal 4 mm
30 hiel / 26 voorvoet dames
32 hiel / 28 voorvoet heren
Ca. 238 gr heren
Ca. 204 gr dames
Altra Experience Wild Trailschoen 4 mm
30 hiel / 26  voorvoet dames
32 hiel / 28 voorvoet heren
Ca. 283 gr heren
Ca. 246 gr dames
Altra Experience Form

Antipronatie
Offset: 4 mm (32 mm hiel, 28 mm voorvoet) Gewicht: Ca. 272 gr heren, 221 gr dames

Altra Experience Flow

Neutraal
Offset:
4 mm (32 mm hiel, 28 mm voorvoet) Gewicht: Ca. 238 gr heren, 204 gr dames

Altra Experience Wild

Trailschoen
Offset: 4 mm (32 mm hiel, 28 mm voorvoet)  Gewicht: Ca. 283 gr heren, 246 gr dames

“De Experience hardloopschoenen maken het merk Altra toegankelijk voor het grote publiek. De lage offset 4 mm bevordert een efficiënte looptechniek en door de brede teenruimte hoef je geen zorgen te maken om blaren of irritaties."

Daan Glorie – Productexpert

Wist je dat…

Altra werd opgericht door twee hardlopers, Golden Harper en Brian Beckstead, die gefrustreerd waren door de beperkingen van traditionele hardloopschoenen en besloten om iets te creëren dat beter aansloot bij de natuurlijke vorm en beweging van de voet. De drie kenmerken die Altra onderscheiden als het gaat om hardloopschoenen zijn:

  • FootShape Toe Box: Altra’s hardloopschoenen zijn ontworpen met een bredere neus waardoor de tenen zich natuurlijk kunnen spreiden en buigen. Dit zorgt voor meer stabiliteit, comfort en een natuurlijke afwikkeling van de voet tijdens het hardlopen.
  • Zero to Low Droptechnologie: Altra hardloopschoenen hebben een offset van 0 tot 4 mm, wat betekent dat de hiel en de voorvoet op (bijna) dezelfde hoogte liggen. Dit bevordert een meer natuurlijke en evenwichtige hardloophouding en kan helpen bij het bevorderen van een efficiënte loopstijl.
  • Balanced Cushioning: Altra’s hardloopschoenen hebben meestal een niet al te overdreven dikke of dunne tussenzool. Dit zorgt voor een comfortabele en responsieve loopervaring waarbij je ook contact hebt met de ondergrond.

3kenmerken van de Altra Experience hardloopschoenen

Opsomming 1

Standard Footshape Fit

De Altra Experience hardloopschoenen hebben een Standard Footshape Fit, wat betekent dat deze modellen wat breder zijn in de voorvoet zodat je tenen alle ruimte hebben om te spreiden. De Standard Footshape zit tussen de Original en Slim Footshape Fit in. De pasvorm is aangepast aan de vorm van je voet. Daarmee onderscheidt Altra zich van andere merken. De meeste hardloopschoenen zijn namelijk wat smaller aan de voorkant, waardoor je tenen soms te weinig ruimte hebben.

Opsomming 2

Uitgebalanceerde demping

De Altra Experience Form, Flow en Wild zijn voorzien van een door compressie gevormde tussenzool van EVA-foam. Dit zorgt voor een comfortabele loopervaring, ongeacht de afstand. Het is een stevig, lichtgewicht foam met een goede demping en energieteruggave. Door de relatief dikke tussenzool kan je deze schoenen ook prima inzetten voor de langere duurlopen. De ronde zool en lage offset bevorderen bovendien een vlotte afwikkeling van de voeten, waardoor je op elk tempo efficiënter gaat lopen.

Opsomming 3

Unieke slijtzool met veel grip

De rubberen slijtzool geeft een goede grip en tractie op alle ondergronden terwijl de Innerflex technologie van de tussenzool veel flexibiliteit creëert. Met Innerflex technologie bedoelt Altra het raster van sleuven welk door de hele tussenzool snijdt, zowel verticaal als horizontaal. Daardoor beweegt de schoen mee met jouw natuurlijke voetafwikkeling. De Altra Experience Form heeft relatief meer slijtzool aan de binnenkant van de schoen voor een verhoogde stabiliteit. De Altra Experience Wild heeft de meeste grip door de MaxTrac slijtzool. Het noppenprofiel is niet te grof waardoor dit ook een ideale on-offroad trailschoen is. Loop gerust een stukje op asfalt, alvorens je op de onverharde paden gaat lopen.

Altra Experience hardloopschoenen

Welke Altra Experience hardloopschoen moet je kiezen? Dat is afhankelijk van wat voor type hardloper jij bent. Loop je op de weg of op de trails? Heb je een neutrale voetafwikkeling of heb je behoefte aan wat ondersteuning? Altra heeft 3 verschillende Experience hardloopschoenen met allemaal hun eigen specifieke voordelen en onderscheidende eigenschappen.

Opsomming 1

Altra Experience Form (voorheen de Altra FWD Experience)

Welk hardloopniveau je ook hebt, de Altra Experience Form is de ideale allround schoen voor overpronerende lopers. Deze schoen is de opvolger van de FWD Experience, wat de eerste Altra hardloopschoen was met een offset van 4 mm. Deze schoen kan elk tempo aan dat je loopt, of het nu gaat om een run van 5 km op een gemiddeld tempo of een lange run. Ervaar de perfecte balans tussen demping en responsiviteit met deze allround hardloopschoen!

Type: antipronatie Offset: 4 mm Gewicht: ca. 221 gr dames / 272 gr heren
Shop de Altra Experience Form
Opsomming 2

Altra Experience Flow

Als je op zoek bent naar een betrouwbare neutrale allround hardloopschoen, dan is de Altra Experience Flow de schoen die je nodig hebt! De schoen blinkt uit door zijn lichte gewicht en soepele afwikkeling. Het maakt niet uit welk tempo je loopt – een 5km of een lange duurloop – je kunt vertrouwen op de Experience Flow-hardloopschoen. Haal het beste uit iedere stap met deze allround hardloopschoen.

Type: neutraal Offset: 4 mm Gewicht: ca. 204 gr dames / 238 gr heren
Shop de Altra Experience Flow
Opsomming 3

Altra Experience Wild

De Altra Experience Wild is een betrouwbare allrounder voor al je trailavonturen. De schoen heeft een veelzijdig karakter waardoor dit model voor iedere trailafstand en type training geschikt is. Geniet van de perfecte balans tussen grip, bescherming en stabiliteit. Verken de ongerepte natuurgebieden met deze trailschoen.

Type: trailschoenen Offset: 4 mm Gewicht: ca. 246 gr dames / 283 gr heren
Shop de Altra Experience Wild

Altra hardloopschoenen online kopen

Bij All4running vind je de gehele Altra Experience schoenencollectie in meerdere kleuren en stijlen.
Altra heeft echter nog veel meer hardloopschoenen, maar deze hebben de Zero Drop-technologie. Dat betekent dat het verschil tussen de hiel en voorvoethoogte 0 mm is. Daardoor ga je nog meer op je voorvoet lopen.

Heb je vragen over een van onze Altra producten, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag bij het selecteren van de juiste Altra hardloopschoenen.

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg ons dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal