Skip to main content

Powerbar sportvoeding

Met de sportvoeding van Powerbar kan jij het maximale halen uit je trainingen en wedstrijden. Het draait allemaal om de juiste vochtbalans en het op tijd aanvullen van koolhydraten en eiwitten, welke afstand je ook gaat hardlopen. Door het brede assortiment van Powerbar is er altijd wel een smaak die je lekker vindt. Gebruik een van de Powerbar supplementen om te werken aan je spieropbouw en herstel. In dit blog maak je kennis met het merk Powerbar en wat zij kunnen betekenen voor jouw hardloopdoelen.

  1. Waarom sportvoeding
  2. 3 voordelen van Powerbar sportvoeding
  3. De Powerbar producten op een rijtje
  4. Powerbar; ook veganistisch en palmolievrij
  5. The Fuel Guide – Hoe gebruik je Powerbar sportvoeding?
  6. Hoeveel koolhydraten zitten er in Powerbar Sportvoeding
  7. Onze ervaring met Powerbar
  8. Hoeveel koolhydraten heb je nodig voor een halve of hele marathon
Shop Powerbar sportvoeding
Drinken Stride Adidas

Wat is Powerbar?

Powerbar is een pionier op het gebied van sportvoeding, met een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de jaren 1980. Het merk werd opgericht door Brian Maxwell, een Amerikaanse atleet, die gefrustreerd was door het gebrek aan effectieve voedingsproducten voor sporters. Maxwell begon te experimenteren in zijn keuken, waar hij een revolutionaire energiereep creëerde die specifiek was ontworpen om atleten van langdurige energie te voorzien tijdens hun trainingen en wedstrijden. Dit leidde tot de geboorte van Powerbar en het ontstaan van een geheel nieuw segment binnen de voedingsindustrie. Of het nu gaat om een Powerbar sportreep, sportdrank of sportgel – je kunt tijdens je hardlooptraining en wedstrijden vertrouwen op deze efficiënte sportvoeding.

Waarom sportvoeding?

Tijdens het hardlopen verbrand je koolhydraten en vetten. In je lichaam zijn de koolhydraten in de spieren opgeslagen als glycogeen. Over het algemeen heb je genoeg energie in je lichaam om een uur lang te sporten. Als je langer gaat lopen is het aanvullen van je koolhydraten belangrijk, want anders raken deze op en moet je lichaam overstappen op de vetverbranding. Met als gevolg dat je veel langzamer gaat hardlopen en je een zwaarder gevoel in de benen krijgt. Vul je koolhydraten op tijd aan tijdens trainingen en wedstrijden, bij voorkeur in het eerste uur al. Op die manier houd je de glycogeen voorraad altijd op peil.

“Powerbar is een van de grootste sportvoedingsmerken die veel lopers naar topprestaties hebben gebracht. Ga je voor de beste prestaties, kies dan voor Powerbar.”

Daan Glorie – Productexpert

3voordelen van Powerbar sportvoeding

Opsomming 1

Sportvoeding voor elk moment

Het merk Powerbar heeft sportvoeding die je kan gebruiken voor, tijdens en na het hardlopen. Het lichaam verbrandt tussen de 60 en 90 gram koolhydraten per uur en dat kan je het beste vooraf of tijdens aanvullen in de vorm van een sportdrank of sportgel. Doordat Powerbar sportgels heeft met verschillende hoeveelheden koolhydraten, kan je dit perfect afstemmen op jouw behoeftes. Hoe intensiever je loopt, hoe meer koolhydraten je nodig hebt. Na afloop heeft je lichaam eiwitten nodig om te herstellen en die kan je gemakkelijk aanvullen met de Powerbar eiwitrepen of de Powerbar eiwitshakes.

Opsomming 2

Verschillende smaken

De grote kracht van Powerbar is dat zij veel verschillende smaken hebben. Ga jij voor Powerbar Tropical Fruit, Salty Peanut of voor een van de andere lekkere smaken? Test de gels wel voordat je deze gaat gebruiken tijdens wedstrijden. Zo kan je lichaam wennen aan de structuur en weet je namelijk hoe je lichaam de gels verteert en opneemt.

Opsomming 3

Hoge dosering koolhydraten in gels en sportdranken

Powerbar heeft een speciale sportvoedingslijn die een hogere dosering koolhydraten bevat. Dit is de Powerbar Black Line. De producten van de Black Line zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijke bevindingen en ervaringen van topatleten. Door de vooruitstrevende koolhydraatformule van 1:0:8, bestaande uit glucose- en fructosebronnen, kan je meer voeding tot je nemen zonder last van maag- en darmklachten te krijgen. Hierdoor kan je wel 90-120 gram koolhydraten per uur opnemen, waardoor je prestatie verbetert tijdens extreme duurinspanningen.

Wist je dat?

De Powerbar Powergel Shots zijn een prima alternatief als je niet goed tegen sportgels kan. Deze gums zijn gevuld met Powergel voor snelle energie. De gums zijn een makkelijke en lekkere manier om tijdens het sporten tussendoor energie aan te vullen. Zo staan 5 gums gelijk aan één reguliere sportgel.

Powerbar producten op een rijtje

We lichten een aantal Powerbar producten uit die voor iedere loper het verschil kunnen maken. Denk na over je sportvoedingsplan en haal het maximale uit je trainingen en wedstrijden.

Powerbar Hydrogel

De Hydrogel van Powerbar is voor snelle energie tijdens trainingen of wedstrijden. Het ontwerp is makkelijk te openen met de hand of met de tanden. Heel eenvoudig in te nemen, zonder dat extra water nodig is.

Powerbar Powergel

De Powerbar Powergel is vloeibare sportvoeding voor snelle energie tijdens trainingen of wedstrijden. De gel is eenvoudig in te nemen en koolhydraatrijk. Door de compacte verpakking is de gel ook nog eens gemakkelijk onderweg mee te nemen.

Powerbar Isoactive

Powerbar Isoactive is een sportdrank die ideaal is voor iedere actieve sporter.
Koolhydraten en elektrolyten worden snel in het lichaam opgenomen door de isotone samenstelling van de drank. Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam over de energie beschikt die het nodig heeft om een prestatie te leveren. Doe 1 schepje in een bidon met 500 ml water voor of tijdens je training/wedstrijd om optimaal te presteren.

Powerbar Electrolyte Tabletten

Met de Powerbar Electrolyte tabletten maak je een sportdrank die het lichaam van de juiste mineralen voorziet. De drank bevat weinig koolhydraten en calorieën. Dit is een ideale sportdrank om te nemen voor en tijdens je hardlooptraining en/of wedstrijden. Door het aanvullen van mineralen kan je lichaam namelijk vocht goed vasthouden, wat belangrijk is voor je spieren.

Powerbar Powergel Shots

De Powerbar Powergel Shots zijn gums gevuld met Powergel voor snelle energie.
De gums zijn een makkelijke en lekkere manier om tijdens het sporten tussendoor energie aan te vullen. Mocht je niet van traditionele gels houden, dan is dit een perfect alternatief. Als je 5 gums tot je neemt is dit dezelfde hoeveelheid koolhydraten als 1 Powergel.

Powerbar; ook veganistisch en vrij van palmolie

Vanaf april 2022 biedt Powerbar de nieuwe “True Organic Oat” en “True Organic Protein” repen aan. De repen zijn veganistisch en worden uitsluitend geproduceerd met biologisch gecertificeerde ingrediënten. Bovendien gebruikt Powerbar geen palmolie en collageen meer bij de productie van alle nieuwe producten. Het merk heeft ook duurzame stappen gezet als het gaat om hun verpakkingen. Samen met hun partner RePaq hebben ze een plasticvrije en tuin-composteerbare folie-oplossing ontwikkeld voor alle repen. De Protein Soft Layer reep was het eerste product die was voorzien van deze verpakking.

The Fuel Guide – Hoe gebruik je Powerbar sportvoeding?

Wij adviseren voor de hardlopers die een halve of hele marathon gaan afleggen om koolhydraten te stapelen met behulp van Powerbar. Neem bij het avondeten (de dag voor de wedstrijd) een bidon met Powerbar Isoactive sportdrank. Op die manier gaat je lichaam de koolhydraten vasthouden in de spieren. Deze kan je later tijdens de wedstrijd goed gebruiken.

3 uur vooraf

15 min. vooraf

Tijdens

Korte intervallen (tot 2min) 30-60min
1 x 500 ml Isoactive
Of 1 x Energize Advanced Bar
Of 1 x True Organic Oat Bar
Cafeïne Boost 25 ml

 

 

Tempoloop 20-50min
1 x 500 ml Isoactive
Of 1 x Energize Advanced Bar
Of 1 x True Organic Oat Bar
Cafeïne Boost 25 ml

 

Lange intervallen 20-70min
1 x 500 ml Isoactive
Of 1 x Energize Advanced Bar
Of 1 x True Organic Oat Bar
Cafeïne Boost 25 ml

 

1x Hydrogel
Of 1 x Powergel
5-10 km wedstrijd
1 x 500 ml Isoactive
Of 1 x Energize Advanced Bar
Of 1 x True Organic Oat Bar
Cafeïne Boost 25 ml

 

Halve marathon
1 x 500 ml Isoactive
Of 1 x Energize Advanced Bar
Of 1 x True Organic Oat Bar
Cafeïne Boost 25 ml
Of 1 x Hydrogel met cafeïne
Hydrogel of Powergel (op 6, 12 en 18km). Eventueel afwisselen met 1 cafeïne gel.
Marathon
1 x 500 ml Isoactive
Of 1 x Energize Advanced Bar
Of 1 x True Organic Oat Bar
Cafeïne Boost 25 ml

Of 1 x Hydrogel met cafeïne

 

Hydrogel of Powergel (op 6, 12,18,24,30 en 36 km). Eventueel afwisselen met 2 cafeïne gels.
Ultra 50-100 km
1 x 500 ml Isoactive
Of 1 x Energize Advanced Bar
Of 1 x True Organic Oat Bar
Cafeïne Boost 25 ml
Of 1 x Hydrogel met caffeïne
Hydrogel of Powergel elke 20-30 min. Afwisselen met cafeïne gels.

 

Hoeveel koolhydraten zit er in de sportvoeding van Powerbar?

De hoeveelheid koolhydraten per uur die je nodig hebt als hardloper, is afhankelijk van de intensiteit en de afstand. Een marathonloper die onder de 3 uur loopt zal namelijk meer verbranden per uur dan de hardloper die over dezelfde afstand 5 uur doet. Wij hebben een handig overzicht gemaakt van de Powerbar sportvoeding met de hoeveelheden koolhydraten. Zo kan je voor jezelf uitrekenen wat je nodig hebt. Probeer tijdens trainingen diverse sportvoeding met elkaar te combineren zodat je de benodigde hoeveelheid koolhydraten binnenkrijgt.

Powerbar Hydrogel
25,5 gram koolhydraten 1-3 gels per uur
Powerbar Powergel
26,7 gram koolhydraten 1-3 gels per uur
Powerbar Fuel Gel 30
30 gram koolhydraten 1-3 gels per uur
Powerbar Isoactive
20,6 gram koolhydraten 500 ml per uur (aanvullen met gels en/of repen)
Powerbar Powergel
49 gram (per zakje van 9 gums) koolhydraten 1 zakje per uur (aanvullen met sportdrank en/of repen)
Powerbar Energize Advanced Bar
40 gram koolhydraten 1 reep per uur (aanvullen met sportdrank en/of repen)
Powerbar Protein Plus 52% Bar
12 gram koolhydraten 1 reep na afloop training en/of wedstrijd
Powerbar Organic Oat Bar
24 gram koolhydraten 1 reep per uur (aanvullen met sportdrank en/of gels)

Onze ervaring met Powerbar

“De Powerbar Isoactive vind ik een ideale sportdrank om te nemen voor mijn lange trainingen en wedstrijden. Door de maatschep kan je zelf doseren hoeveel koolhydraten je wilt hebben in een 500 ml bidon of softflask. Mijn favoriete smaak is orange, want die smaakt lekker fris en is niet te zoet. Normaal train ik op nuchtere maag bij rustige trainingen, maar dat is niet verstandig voor een pittige of langere training dan 60 minuten. Daarom kan ik altijd vertrouwen op de Isoactive van Powerbar, omdat die goed op de maag ligt. Tijdens de training neem ik meestal de Powerbar Powergel, want die is heel dun qua structuur en is daardoor makkelijk en snel in te nemen. Ik raad aan om een gel elke 20-30 minuten te nemen. Na afloop vul ik mijn koolhydraten en eiwitten aan met de Powerbar Protein Plus 52% bar. De lekkerste smaak vind ik de Cookies & Cream, echt een fijne beloning na een intensieve training.”

Daan Glorie – productexpert

Hoeveel koolhydraten heb je precies nodig voor een halve of hele marathon?

Dit is geheel afhankelijk van hoe lang je onderweg bent. Wij adviseren om de hoeveelheid koolhydraten per uur ter verhogen als je een snelle eindtijd in gedachten hebt. Onderstaande tabel geeft een advies op basis van jouw gedroomde eindtijd.

Halve marathon 2.15
Koolhydraten: 33-36 gram per uur Product: 1 x Gel 100 of 1 x Gel 160
Halve marathon 2.00
Koolhydraten: 38-40 gram Product: 2 x Gel 100 of 1 x Gel 160
Halve marathon 1.45
Koolhydraten: 43-46 gram Product: 2 x Gel 100 of 1 x Gel 160
Halve marathon 1.30
Koolhydraten: 50-53 gram Product: 2 x Gel 100 of 1 x Gel 160
Halve marathon 1.15
Koolhydraten: 60-64 gram Product: 3 x Gel 100 of 1 x Gel 100 + 1 x Gel 160
Marathon 4.30
Koolhydraten: 39-44 gram Product: 1 x gel elke 40min
Marathon 4.00
Koolhydraten: 44-50 gram per uur Product:1 x gel elke 35min
Marathon 3.30
Koolhydraten: 50-75 gram per uur Product: 1 x gel elke 30min
Marathon 3.00
Koolhydraten: 58-67 gram per uur Product:1 x gel elke 25min
Marathon 2.30
Koolhydraten: 70-80 gram per uur Product: 1 x gel elke 20min

Eindsprint

Powerbar sportvoeding biedt een breed scala aan producten die jouw sportprestaties naar het volgende niveau brengen. Het maakt niet uit of je nu een beginnende of ervaren hardloper bent, iedereen kan profiteren van hoogwaardige sportvoeding. Belangrijk is om niet alleen vooraf en tijdens het hardlopen energie en vocht aan te vullen, maar vooral ook na afloop. Geef je lichaam een spoedig herstel met de juiste sportvoeding van Powerbar.

Net zo enthousiast geworden als wij? Bekijk de Powerbar sportvoeding dan in onze webshop. Neem dan contact op met een van onze productexperts via onze klantenservice.

Shop Powerbar sportvoeding