Skip to main content
New Balance FuelCell collectie hardloopschoenen
New Balance FuelCell collectie hardloopschoenen

Koopgids

New Balance FuelCell collectie – Haal het maximale uit jouw prestaties

De New Balance FuelCell collectie bestaat uit lichtgewicht hardloopschoenen die gericht zijn op snelheid en comfort. Wil jij een persoonlijk record najagen op een 5 km of op de marathon? Zoek dan niet langer en kies voor een model in de New Balance FuelCell reeks.  Alleen, welk model kan je nu het beste kiezen en wat maakt de FuelCell collectie zo speciaal? Je leest het allemaal in ons blog.

Shop New Balance FuelCell
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Over New Balance Fuelcell

De FuelCell-technologie van New Balance is gebaseerd op een speciaal dempingsmateriaal dat eigenschappen heeft die zorgen voor een veerkrachtig en energiek gevoel bij elke stap. FuelCell is gemaakt van een mengsel bestaande uit stikstof geïnjecteerd met TPU en EVA. Het schuim absorbeert de impactkrachten die ontstaan tijdens het hardlopen en zet deze om in een voorwaartse energie, waardoor je een extra boost krijgt tijdens je run.

New Balance biedt verschillende modellen met FuelCell-technologie, variërend van snelle racers tot allround hardloopschoenen met wat ondersteuning. Deze hardloopschoenen zijn geschikt voor verschillende soorten hardlopers en bieden diverse dempingsniveaus, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. De FuelCell SuperComp modellen bevatten allemaal een carbonplaat voor maximale energieteruggave en een explosieve afwikkeling.

Wist je dat…

New Balance heeft twee soorten foammateriaal ontwikkeld, namelijk Fresh Foam en FuelCell. In de Fresh Foam collectie vind je alle allround hardloopschoenen gericht op het lopen van korte en lange afstanden. Deze hardloopschoenen zijn het meest geschikt voor dagelijkse trainingen op een rustig tot gemiddeld tempo. De FuelCell collectie bevat voornamelijk hardloopschoenen gericht op snelheid en dus ideaal voor jouw intervaltrainingen en wedstrijden.

New Balance FC SC Trainer v2
New Balance FuelCell Supercomp trainer
New Balance FuelCell collectie loopschoenen
“Ik ga de SuperComp Elite v4 overwegen voor mijn volgende marathon. Hij voelt zo bouncy en energiek aan dat ik zin krijg om een persoonlijk record te lopen.”

Selma Heijdra – Productexpert

New balance FuelCell Collectie

3voordelen van New Balance Fuelcell hardloopschoenen

Opsomming 1

Innovatief Energy Arc design van de carbonplaat

De SuperComp modellen zijn de Elite v4, Trainer v2 en de Pacer v1 en bevatten allemaal een carbonplaat. Deze koolstofvezelplaat heeft een Energy Arc design. Dat betekent dat de carbonplaat ligt tussen twee lagen FuelCell met een grote uitsparing in het midden. Deze uitsparing maakt het mogelijk dat de plaat kan in- en terugveren. Dit resulteert in de optimale combinatie tussen een zachte demping en maximale energieteruggave. De New Balance FuelCell Propel en Rebel hebben geen carbonplaat en zijn daardoor wat meer geschikt voor dagelijkse trainingen.

Opsomming 2

Lichtgewicht en veerkrachtig FuelCell Foam

Het FuelCell foam vangt de impact van de landing tijdens het hardlopen op en zet deze om in een voorwaartse propulsie. Het FuelCell Foam geeft meer energie terug dan het Fresh Foam X materiaal dat wordt gebruikt in de meeste allround hardloopschoenen van New Balance. Door het gebruik van dit foam zijn de FuelCell modellen ook wat lichter in gewicht. En dat is goed nieuws, want elke gewichtsbesparing resulteert in extra snelheid.

Opsomming 3

Alles gericht op snelheid en prestaties

De New Balance FuelCell hardloopschoenen zijn ontworpen met de centrale vraag: “Wat draagt deze innovatie bij aan de race-ervaring?” Alle technieken worden zorgvuldig afgewogen en er wordt alleen maar gewerkt met de beste materialen. Zodra je een FuelCell hardloopschoen aantrekt voel je een enorme vering van de tussenzool met dynamische energieteruggave. Bij elke schoen wordt ook nagedacht aan gewichtbesparing. Denk hierbij aan een enkellaags bovenwerk, lichtgewicht tussenzolen en dunne slijtzolen. Elke gram lichter maakt de hardloper uiteindelijk sneller.

Ontwerpproces New Balance

De New Balance FuelCell hardloopschoenen op een rijtje

Ben je benieuwd welke New Balance FuelCell bij jou past? Dit hangt af van je doel, op welke ondergrond je gaat rennen en hoe ver je van plan bent te gaan lopen. De New Balance FuelCell collectie bestaat uit snelle hardloopschoenen voor korte en lange afstanden. Zoek jij een temposchoen of een wedstrijdschoen met carbon? Wij zetten alle New Balance FuelCell hardloopschoenen overzichtelijk op een rijtje en vertellen welke jij moet kiezen.

New Balance Fuelcell Rebel v4

New Balance FuelCell Rebel v4

De New Balance FuelCell Rebel v4 is een veelzijdige hardloopschoen die geschikt is voor rustige trainingen, maar ook voor tempo- en intervalwerk. Het FuelCell foam bestaat uit TPU en EVA waardoor je veel energieteruggave krijgt bij elke stap die je zet. Het maakt niet uit welk tempo je loopt, je kunt vertrouwen op de FuelCell Rebel-schoen.

Gewicht
175 gr (D) / 222 gr (H)
Offset
6 mm (30 mm hiel / 26 mm voorvoet)
Type run
Easy / Tempo / interval
New Balance FuelCell Propel

New Balance FuelCell Propel v4

De New Balance FuelCell Propel v4 zijn allround hardloopschoenen voor de neutrale loper. Dit model is favoriet onder veel beginnende lopers vanwege zijn lichte gewicht en comfortabele FuelCell tussenzool. Door de TPU plaat in de zool is de schoen ook geschikt als temposchoen voor de gevorderde loper.

Gewicht
ca. 229 gr (D) / 302 gr (H)
Offset
6 mm (31 hiel / 25  voorvoet)
Type run
Easy / Tempo / interval
New Balance FuelCell SuperComp Pacer

New Balance FuelCell SuperComp Pacer v1

De New Balance FuelCell SuperComp Pacer 1 is een wedstrijdschoen voor de neutrale loper. Deze schoen is gemaakt voor wedstrijden tussen 5 km en halve marathon. De snelheid heeft de SuperComp Pacer v1 te danken aan het FuelCell foam wat gecombineerd wordt met een carbonplaat, wat zorgt voor een extra voorwaartse push.

Gewicht
164 gr (D) / 201 gr (H)
Offset
8 mm (25 hiel / 17  voorvoet)
Type run
5 km, 10 km en halve marathon
Korte intervallen (100 – 400 m)
New Balance FuelCell Supercomp Elite v4

New Balance FuelCell SuperComp Elite v4

De New Balance FuelCell SuperComp Elite v4 is de ultieme wedstrijdschoen met het beste foam en een Energy Arc-carbonplaat. Voor de eerste keer bestaat de FuelCell tussenzool volledig uit het PEBA-foam, wat de hoogste energieteruggave geeft. Haal het maximale uit je prestaties met de Elite v4 die ook is voorzien van een unieke carbonplaat met Energy Arc-technologie waardoor de plaat kan in- en terugveren voor een extra snelheidsimpuls.

Gewicht
188 gr (D) / 237 gr (H)
Offset
4 mm (40 hiel / 36 voorvoet)
Type run
Halve en hele marathon
Lange intervallen (vanaf 400 m)
New Balance FuelC ell SuperComp Trainer

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

De New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2 zijn neutrale, allround hardloopschoenen. Deze snelle schoen is aangepast van bovenwerk tot slijtzool. De grootste verandering zien we in het foammateriaal. Het FuelCell Foam is 33% lichter, maar biedt wel dezelfde stevigheid als voorheen. Gebruik dit model voor jouw snellere duurlopen, intervaltrainingen of races vanaf 10 km.

Gewicht
223 gr (D) / 275 gr (H)
Offset
6 mm (40 hiel / 34  voorvoet)
Type run
Halve en hele marathon
Lange intervallen (vanaf 400 m)
New Balance FuelCell Supercomp trainer

Moet ik kiezen voor de New Balance FuelCell SuperComp Trainer of Elite?

Beide schoenen zijn geschikt voor de halve en hele marathon, maar de Elite is wat lichter in gewicht en geschikt voor een wat snellere loper. Denk hierbij aan een marathon lopen binnen de 3uur en 15 minuten. De SuperComp Trainer is een ideale carbonschoen voor dagelijkse runs door een wat dikkere slijtzool, maar het is ook een racer waar je veel kilometers op kan lopen. Kortom de FuelCell Trainer kan je veelzijdig gebruiken terwijl je de Elite het beste kunt sparen voor je belangrijke wedstrijden.

Onze ervaringen met New Balance FuelCell hardloopschoenen

De schoenen worden de onze eigen experts getest. Lees hier de bevindingen van Tim, Daan en Selma.

New Balance FuelCell Rebel v4 (Tim)

New Balance Fuelcell Rebel v4“De Rebel is een lichte dagelijkse trainingsschoen. Het FuelCell schuim maakt de schoen reactief en comfortabel, maar voelt door de lage stack height toch stabiel aan. De Rebel kan gebruikt worden voor een breed spectrum aan tempo’s, maar mist de reactiviteit voor langere tempolopen of snelle intervallen. Het bovenwerk is luchtig en doordat de tong vastzit in de schoen sluit deze mooi aan over de voet. De veters zijn comfortabel en blijven goed zitten. Als midvoetloper geeft de schoen voldoende comfort en stabiliteit tijdens de landing.”

New Balance FuelCell SuperComp Elite v4 (Daan)

New Balance FuelCell Supercomp Elite v4

“Dit voelt als een echte super wedstrijdschoen! Hij heeft ongelooflijk veel demping en energieteruggave, maar is ook verrassend stabiel. Ik heb al veel carbonschoenen getest van Nike, adidas en Mizuno maar de SC Elite V4 brengt echt iets unieks. Het meest vind ik de schoen lijken op de Nike Alphafly, want dit zijn ook carbonschoenen met een zeer zacht foammateriaal. Er zit relatief veel slijtzool op de hiel en voorvoet waardoor de schoen stabiel afwikkelt. De lagere offset van 4 mm voelt heel natuurlijk aan en ik vind het fijn dat er ook veel demping op de voorvoet zit. Veel carbonschoenen hebben een wat stijver gevoel bij de afzet. Als ik eenmaal op een bepaald tempo loop kan ik makkelijk blijven doorrollen zonder vermoeidheid.”

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2 (Daan)

New Balance FuelC ell SuperComp Trainer

“Wauw zodra ik ga lopen, stuiter ik met veel energie naar voren. De SuperComp Trainer v2 is erg bouncy, zacht en geeft veel energie terug bij elke stap die ik zet. Aandachtspunt is wel de stabiliteit. Ik zou deze schoen niet aanraden voor een loper die licht overproneert, want die zal te weinig ondersteuning ervaren. Voor de neutrale loper is dit de ideale wedstrijdschoen, maar door de dikke slijtzool kan je deze ook gebruiken voor dagelijkse runs.”

New Balance FuelCell SuperComp Pacer v1 (Tim)

New Balance FuelCell SuperComp Pacer

“Dit is zoals een wedstrijdschoen vroeger was: superlichtgewicht en met veel grondcontact.De Pacer is echt een topschoen voor baantrainingen, korte intervallen en wedstrijden tot 10 km. Door de wat dunnere tussenzool is deze wedstrijdschoen erg stabiel en daardoor voor een grote doelgroep geschikt. Gebruik deze hardloopschoen om je voor te bereiden op de wedstrijd. De Pacer v1 komt het meest tot zijn recht bij korte intensieve intervaltrainingen, want dan is het prettig om een lichtgewichte schoen te hebben met een tussenzool met wat energieteruggave.”

New Balance FuelCell Propel v4 (Daan)

New Balance FuelCell Propel
“Dit is een heerlijke schoen voor dagelijkse trainingen, tempotrainingen en intervallen. In de schoen zit een TPU plaat die je echt naar voren stuwt. Van nature loop ik met mijn enkel iets naar binnen en ik ervaar een goede ondersteuning in de Propel. Deze stabiliteit is ook te danken aan de TPU plaat en de wat bredere basis van de slijtzool. Het FuelCell foam voelt heel veerkrachtig, waardoor ik elke stap een goede energieteruggave krijg.”

Eindsprint

New Balance doet er alles aan om de snelste hardloopschoenen te ontwikkelen en dat is goed gelukt met de FuelCell collectie. Deze reeks snelle hardloopschoenen brengt telkens nieuwe technieken, innovaties en vernieuwde modellen zodat de loper nog meer uit zijn prestaties kan halen. Of je nu op zoek bent naar een 5 km racer of een carbonplaat voor dagelijkse runs, New Balance heeft het in huis. FuelCell is veerkrachtig en energiek en brengt meer belevenis in het hardlopen op snelheid. Wij zijn benieuwd welke verbeteringen New Balance brengt om grenzen te verleggen en records te verbreken.

Heb je vragen over een van de New Balance FuelCell hardloopschoenen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze hardloopexperts helpen je graag verder bij het selecteren van de juiste New Balance FuelCell hardloopschoen.

Shop New Balance FuelCell

Blijf op de hoogte via ons whatsapp kanaal

Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste reviews? Volg dan nu ons WhatsApp kanaal waarin wij niet alleen reviews delen, maar ook diverse informatieve blogs, expert video’s en allerlei nieuws rondom hardlopen. Klik op de link hieronder om onze groep te bekijken en te volgen.

Volg ons WhatsApp kanaal