Skip to main content

Vind het voor jou perfecte sporthorloge

Met onze koopgids

De perfecte trainingspartner

Wij geven het toe, de wereld van sporthorloges wordt steeds complexer. Regelmatig komen er nieuwe modellen bij met slimme functies die je helpen om nog beter te worden. Om het juiste horloge te vinden, moet je weten welke soorten horloges er zijn. Maar vooral moet je weten wat je eigen wensen en behoeften zijn. Ben je een gepassioneerd hardloper en richt je je primair op deze sport? Dan zijn functies als een geïntegreerde GPS, hartslagmeting via de pols en geavanceerde statistieken (bijvoorbeeld over de gelopen afstand, het tempo en je hartslag) belangrijk voor jou.

Houd je van avontuur? Doe je meerdere sporten? Of doe je aan ultra-runs? Dan spelen geavanceerde functies zoals een lange batterijduur, veelzijdige sportprofielen en voorgeïnstalleerde kaarten een belangrijke rol voor jou. De grenzen beginnen steeds meer te vervagen tussen sporthorloge categorieën. Zo kan een hoogwaardig gps-horloge ook beschikken over de functie om contactloos met je horloge te betalen. In deze gids hebben wij de verschillende categorieën voor je op een rijtje gezet. Zo kun je stap voor stap bekijken wat jouw behoeften zijn, het perfecte sporthorloge vinden en de tijd die je bespaard gebruiken om te komen tot het volgende trainingssucces.

Shop hier jouw sporthorloge

Geïntegreerde GPS

Een sporthorloge met ingebouwde GPS-functie meet hoe lang, hoe ver en hoe snel je bent tijdens jouw run. Met zo’n wearable kun je je training gemakkelijk analyseren. Hierdoor krijg je meer inzicht in je trainingssessie en houd je je voortgang in de gaten. Deze GPS-functie kan gebruikt worden bij diverse activiteiten zoals hardlopen, fietsen en wandelen. Geavanceerde GPS-modellen bieden de mogelijkheid om een afstand of duur voor de volgende training te definiëren. Het horloge stelt dan automatisch een route voor en begeleid je veilig naar je bestemming.

Vaak worden er meerdere satellietsystemen zoals GPS, GLONASS, QZSS en BEIDOU ondersteund. Deze maken een nauwkeurige positionering mogelijk onder moeilijke omstandigheden. Speciaal voor de avonturier in jou. Onder onze GPS-hardloophorloges vind je modellen voor beginners, recreatieve hardlopers en gevorderde hardlopers.

Multisport functies

Betekend hardlopen veel voor je? En vooral in combinatie met andere sporten? Dan is een multisporthorloge precies wat jij nodig hebt. Deze modellen ondersteunen verschillende activiteiten die jij in je sportleven afwisselt zoals fietsen, zwemmen, roeien, golfen en nog veel meer. Een aantal multisporthorloges zijn ook zeer geschikt voor triatleten, deze horloges hebben een triatlonmodus of je kan snel en gemakkelijk wisselen tussen verschillende activiteiten. Zelfs in het water kunnen deze multisporthorloges de afstand, snelheid en het aantal bewegingen meten.

De high-end modellen onder de GPS-multisporthorloges zijn met name geschikt voor avontuurlijke en ambitieuze atleten zoals ultra- en trailrunners. De horloges voldoen, naast GPS en hartslag meting via de pols, vaak aan atletische eisen met uitgebreide functies zoals lange batterijduur, geïntegreerde barometer, temperatuurmeting, elektrisch kompas en robuuste materialen. Daarnaast beschikken veel horloges over navigatiefuncties, waaronder stapsgewijze routebeschrijvingen en topografische kaarten, zodat je je bestemming veilig kunt bereiken. Deze kleine computers om je pols bieden je nog meer comfort, afhankelijk van het model, bijvoorbeeld ondersteuning bij de analyse van je trainingsstatus, het trainingseffect en de mogelijkheid om je statistieken te delen op social media.

Alle multisport horloges

Music To Go

Let’s rock! Geen twijfel over mogelijk: muziek kan een motivator zijn om je aan te sporen tot betere prestaties. Je kunt je favoriete nummers meenemen om je pols en je smartphone thuis laten, mits je kiest voor een sporthorloge met ingebouwde muziekspeler. In de horloges zit genoeg ruimte voor al je favoriete nummers, die je – met hulp van een bluetooth hoofdtelefoon – onderweg kan beluisteren. Ook kan je podcasts of muziek streamen vanaf diensten zoals Spotify en Deezer. De streamingdiensten, opslagcapaciteit en opties verschillen van merk tot merk. Diverse Garmin en Suunto modellen hebben een ingebouwde muziekspeler. Polar sporthorloges bieden deze functie nog niet aan.

Onze favorieten:

Play Video
Video Garmin Forerunner 645 Music

Activity tracker

Veel horloges hebben een ingebouwde activiteitenmeter. De trackingfuncties geven je een goed overzicht van je activiteiten en je fitnessniveau – en helpen je om een gezonder en fitter leven te leiden. Functies die veel sporthorlogemodellen hebben, zijn net zo gevarieerd als je dagelijks leven. Je energiereserves, je zuurstofverzadiging en je stressniveau wordt bijvoorbeeld gemeten, ook word je herinnert om een ontspannende pauze tussendoor te nemen. De horloges meten meestal ook je slaap, caloriegebruik en het aantal stappen dat je heb gezet en bieden naast je looptraining ook ondersteuning bij andere sporten zoals yoga en pilates. Je kunt kiezen uit een sporthorloge met een activiteitentracker of een individuele activiteitentracker.

Sporthorloge met activiteitentracker

Slimme functies

Smart, smarter: Smartwatches. Zelfs tijdens je training blijf je verbonden met de wereld. Of het nu gaat om een berichtje van je zus, een telefoontje van je baas, een nieuw agenda item of het laatste nieuws. Met deze horloges mis je niets. De smartwatches zijn gemakkelijk via bluetooth te verbinden aan je smartphone. Met apps als Garmin Connect, Polar Flow, Polar Beat of de Suunto-app heb je altijd je activiteiten en gegevens bij de hand. Je successen kun je delen met vrienden en in apps als Strava, Endomondo en Runkeeper. Alle horloges uit ons assortiment beschikken over de functie om smartphone meldingen te ontvangen via je horloge.

Uiteraard gaan deze horloges allemaal mee met de tijd en hebben ze geavanceerde functies zoals contactloos betalen (Garmin Pay, Google Pay), zodat je tijdens het sporten je portemonnee thuis kunt laten. Je betaalt gewoon met je horloge. Garmin heeft onlangs de Solar Charging technologie geïntroduceerd. Het glas van het sporthorloge zet zonne-energie om in energie voor de batterij. Het is niet ontworpen om het horloge volledig op zonne-energie op te laden, maar als extra middel om de batterijduur aan te vullen.

Slimmer kan het niet, toch?

Onze favorieten:

Garmin horloges

Beat Yesterday! Daag jezelf altijd uit. De innovatieve producten van Garmin dragen bij aan een bewustere, actieve levensstijl.

Garmin sporthorloges

Suunto horloges

Van de toppen van de bergen tot de diepten van de oceanen. Het Finse merk begeleid je bij je activiteiten – wat je ook van plan bent om te gaan doen.

Suunto sporthorloges

Polar horloges

De “uitvinder” van de hartslagmeter berust niet op zijn succes en biedt continu innovatieve, geweldige producten. En dat al 30 jaar.

Polar sporthorloges