Skip to main content

Alles over trailschoenen

Op welke schoenen

ga je de natuur in?

Hardloopschoenen voor het lopen in ruige gebieden

In de natuur is het heerlijk hardlopen: frisse lucht, nauwelijks geluiden en weinig afleiding. Maar alsnog kun je obstakels tegenkomen. Denk aan uitstekende boomwortels, rondzwervende takken, stenen en natte, gladde paadjes. Hoewel de Nederlandse natuur niet altijd ruig te noemen is, kan het wel degelijk handig zijn om te gaan hardlopen op schoenen die je net wat beter tegen het natuurgeweld beschermen dan normale hardloopschoenen. Trailschoenen bieden uitkomst. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen trailschoenen en allround hardloopschoenen? We lichten de speciale eigenschappen van trailschoenen uit.

Shop trailschoenen

De voordelen van trailschoenen

Betere bescherming tegen elementen uit het bos

Met extra grip op snelheid door gladde paadjes

Veilig hardlopen in de meest ruige gebieden

Trailschoenen

Speciale slijtzool

Trailschoenen zijn te herkennen aan de grove slijtzool. Deze bevat noppen die de zool meer profiel geven. Zo beschermt de slijtzool je tegen uitglijden en verlies je geen grip. De grootte en grofheid van de noppen verschilt per model trailschoenen. Hier kun je je nieuwe trailschoenen op uitkiezen: als je enkel in de duinen of in het bos hardloopt, zijn kleine noppen voldoende. Ga je ook van de paden af en ben je van plan om de schoenen in hele ruige gebieden te gaan gebruiken, dan is het verstandig om trailschoenen met grote, grove noppen te kiezen. Hoe meer profiel, hoe meer grip je zult hebben.

Trailschoenen

Speciaal bovenwerk

Het bovenwerk is de andere eigenschap waarop trailschoenen zich onderscheiden van normale hardloopschoenen. Het bovenwerk van trailschoenen is steviger en beschermt daardoor beter tegen elementen die je in de natuur kunt tegenkomen, zoals opspattend water, losliggende stenen of uitstekende takken. Door het gebruik van stevige materialen zul je ook minder last hebben van modder of zand in je schoenen. Sommige trailschoenen, zoals de New Balance Fresh Foam More Trail, bevatten zelfs bovenwerk dat waterafstotend of waterdicht is, zodat je voeten minder nat worden.

Hulp bij het kiezen van de juiste schoenen

Als je begint met trailrunnen kan het lastig zijn om de juiste schoenen te vinden. Welke trailschoenen voor jou geschikt zijn, hangt af van de gebieden waarin je loopt, je loopstijl en jouw wensen op het gebied van bescherming. Wil je hulp bij het aanschaffen van trailschoenen of twijfel je nog tussen verschillende modellen? Laat je dan adviseren door onze klantenservice.

Neem contact op