Skip to main content
Review

Review: Asics Gel DS Trainer 21

door 25 november 2016december 6th, 2017No Comments
Asics Gel DS Trainer 21

Wordt dit jouw eerstvolgende trainings-/wedstrijdschoen? All4running-medewerkster Margon Groen testte de Asics Gel DS Trainer 21.

Trainingsschoenen, wedstrijdschoenen, trailschoenen… Niet elke hardloopschoen is hetzelfde, dat moge duidelijk zijn! De Asics DS Trainer 21 is een trainings-/wedstrijdschoen. Een schoen die dus goed te gebruiken is op bijvoorbeeld de atletiekbaan of de tempo- en intervaltrainingen op de weg, maar ook een snelle, lichte schoen is voor tijdens de wedstrijden. Maar het is ook de enige schoen die zowel in een anti-pronatie als neutrale versie wordt uitgebracht onder dezelfde naam: de DS Trainer 21 en de DS Trainer 21 NC.

Slijtzool

De zool van de DS Trainer 21 is gemaakt van AHAR+; een duurzaam en slijtvast rubber, dat zorgt voor een betere vering bij het neerzetten van de voet. Onder de zool zien we de voor Asics zo bekende Guidance Line, die de voet begeleidt van landing naar afzet. De flexgroeven in de voorvoet zorgen in combinatie met het Trusstic systeem voor een soepele afwikkeling in de afzetfase.

Asics Gel DS Trainer 21
Slijtzool van de Asics Gel DS Trainer 21

Demping

Het lichte gewicht van de DS Trainer verraadt het eigenlijk al; deze schoen heeft minder demping dan een gewone trainingsschoen. Dit betekent echter niet dat de schoen keihard is. De demping in deze schoen is echt gericht op het snelle werk, felle passen met een kort grondcontact. Uiteraard zien we de bekende GEL pads terug in de hak en voorvoet, al zijn deze kleiner dan bij de gewone trainingsschoenen. In combinatie met de SOLYTE middenzool en Trusstic systeem in de voorvoet zorgt dit voor een comfortabel, maar toch direct loopgevoel met een minimaal energieverlies. De Asics DS Trainer is verkrijgbaar in de standaard variant met Dynamic Duomax antipronatie, maar ook in een neutrale variant.

Bovenwerk

Het bovenwerk is bij de DS Trainer vaak een kwetsbaar punt geweest. Een wat stijf materiaal zorgde ervoor dat deze vaak scheurde op het punt waar de voorvoet buigt. In de DS Trainer 21 zien we een compleet naadloos upper, veel soepeler dan bij de voorgaande modellen. Deze al dus ook minder snel scheuren op de bekende zwakke punten. Wel blijft het bovenwerk iets stugger dan die van de Noosa Tri, een schoen met nagenoeg dezelfde eigenschappen, waardoor veel lopers er een dun sokje in blijven dragen.

Uiterlijk

Trainings-/wedstrijdschoenen en drukke kleurtjes of prints zijn een combi die al enige tijd hand in hand gaan. De Asics DS Trainer 21 is voor de heren uitgebracht in een zwart met groene combinatie, terwijl de damesversie zwart met roze/oranje is. Een rustige basis met een lekkere knalkleur erbij dus.

Technische specificaties

Asics Gel DS Trainer 21
10 mm heeldrop
Gewicht: 258 gram (heren US 9)
Pronerende loper / neutrale loper
Trainings-/wedstrijdschoen

Conclusie

De loper die op zoek is naar een directe schoen voor zijn wedstrijden of snelle trainingen, zal zeker baat hebben bij de DS Trainer 21. Een directe schoen die in verhouding niet inlevert op comfort en vooral een minimaal energieverlies heeft. Fijn op de baan, bij tempotrainingen of juist in de wedstrijden. Persoonlijk vind ik het fijn dat deze schoen zowel in een neutrale als antipronatie versie bestaat, zodat er een grotere doelgroep bedient kan worden. Let wel op; de neutrale variant is niet altijd beschikbaar even goed beschikbaar.

Shop Asics Gel DS Trainer 21 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel DS Trainer 21 ook in onze webshop.