Skip to main content
Review

Review: Asics Gel Nimbus 18 Lite-Show

door 21 november 2016december 6th, 2017No Comments
Asics Nimbus 18 Lite-Show

De Asics Nimbus is een bekende schoen, één van dé klassiekers onder de hardloopschoenen. Nu is er een speciale uitvoering: de Asics Gel Nimbus 18 Lite-Show. All4running-medewerkster Margon Groen legt het opvallende model onder de loep.

De Asics Nimbus 18 is ondertussen alweer even op de markt. En zoals we van Asics gewend zijn, verschijnt deze ook in de Lite-Show versie. Een schoen met twee gezichten: neutraal bij daglicht, maar flashy als de zon onder is. Alles voor meer zichtbaarheid!

Slijtzool

De opbouw van de Nimbus 18 en de Nimbus 18 Lite-Show zijn qua slijtzool exact hetzelfde. We zien dus weer de bekende Guidance Line onder de voet, voor een efficiënte en gemakkelijke afwikkeling van de voet. Het rubber van de slijtzool is AHAR+, wat zorgt voor meer duurzaamheid en voldoende grip met de ondergrond. Uiteraard is ook de Lite-Show versie voorzien van een 10mm heeldrop.

Asics Gel Nimbus 18 Lite-Show

Slijtzool van de Asics Gel Nimbus 18 Lite-Show

Demping

De Nimbus, het vlaggenschip van Asics, is de meest comfortabele neutrale trainingsschoen die Asics op de markt heeft gebracht. We zien een GEL demping in hak en voorvoet, gecombineerd met Fluid Ride in de middenzool. Zo blijft de demping licht en responsief, zonder in te boeten op comfort. In de Asics Nimbus wordt rekening gehouden met het geslacht van de drager, dus ondanks dat het model dezelfde naam heeft en grotendeels dezelfde eigenschappen deelt, is de schoen voor dames 3mm hoger dan bij de heren. Dit om de spanning op de achillespees te verminderen.

Bovenwerk

In het bovenwerk van de Nimbus 18 Lite-Show gaan de eerste verschillen met de Nimbus 18 opvallen. Uiteraard is ook hier gekozen voor een naadloze Sockliner, om de kans op blaarvorming wrijving en irritatie te verminderen. Dit wordt met name op langere afstanden en bij warme temperaturen als prettig ervaren, omdat de voet dan behoorlijk op kan zetten. Op het bovenwerk zijn een fluorescerende laag en reflecterende elementen geplaatst rondom de gehele schoen. Zo wordt bij weinig licht, evengoed gezorgd voor 360 graden zichtbaarheid.

Uiterlijk

De Lite-Show versie is altijd een speciale uitvoering qua uiterlijk. De Nimbus 18 Lite-Show is voorzien van een neutraal uiterlijk qua kleur voor zowel dames als heren, met daarin een printje. De heren schoen valt extra op door zijn fluorescerend gele veters. In het donker lijkt de schoen echter compleet anders, door de reflecterende elementen op het bovenwerk.

Technische specificaties

Asics Gel Nimbus 18 Lite-Show
10 mm heeldrop
Gewicht: 338 gram (heren US 10)
Neutrale loper
Allroundschoenen

Conclusie

Tijdens de donkere dagen van het jaar moet je als hardloper behoorlijk om je eigen zichtbaarheid denken. Je bent ten slotte een van de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. De Nimbus 18 Lite-Show helpt je bij een betere zichtbaarheid, maar is natuurlijk nooit het enige uitgangspunt op dat gebied. Draag dus evengoed kleding met reflecterende onderdelen, zoals bijvoorbeeld uit de Lite-Show kledinglijn van Asics, en zorg voor een goedwerkend lampje.

Shop Asics Gel Nimbus 18 Lite-Show »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Nimbus 18 Lite-Show ook in onze webshop.