Skip to main content
Review

Review: Asics Fortitude 7

door 12 december 2016december 6th, 2017No Comments
Asics Fortitude 7

Voor zwaardere lopers een bekend model: de Asics Fortitude 7. All4running-medewerkster Margon Groen testte de schoenen.

De Fortitude 7, alweer de zevende versie van deze super stabiele hardloopschoen van Asics. Een schoen die op de markt is gezet voor de zwaardere loper, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Wij zochten het voor je uit!

Slijtzool

De Fortitude 7 is een robuuste schoen met een opvallende doorlopende slijtzool. Door de slijtzool niet te onderbreken, heeft de voet tijdens de gehele afwikkeling contact met de ondergrond. De schoen geeft op deze manier veel stabiliteit. De Fortitude is voorzien van een Solid Rubber Outsole, welke extra duurzaam is. We zien hierbij een AHAR+ hak en een DuraSponge voorvoet, om een gedempte afzet te realiseren. De brede Guidance Line zorgt voor een relatief soepele afwikkeling.

Asics Fortitude 7
Slijtzool van de Asics Fortitude 7

Demping

Wanneer je Asics zegt, zeg je GEL demping. Uiteraard zien we deze ook terug in de Fortitude 7. De belangrijkste demping in deze schoen is echter de Speva 55 Lasting middenzool. Een robuust, maar lichtgewicht materiaal, welke zorgt voor demping en comfort. Omdat de Fortitude een schoen is die veel stabiliteit geeft en onder andere geschikt is voor de zwaardere loper, zou teveel GEL de doelgroep tegenwerken. De Speva zool geeft een comfort, zonder in te leveren op het stabiele gevoel.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Fortitude 7 lijkt behoorlijk op die van de meeste Asics schoenen. Comfortabel, bijna naadloos en vooral soepel. Bij de tenen zien we een verstevigde, opgestikte rand om de tenen te beschermen. Het grootste verschil is te merken in de hielkap; deze is veel robuuster dan in de gemiddelde hardloopschoen. De hiel wordt zo netjes omsloten in de schoen en tijdens de gehele afwikkeling op zijn plaats gehouden. De voorvoet van de Fortitude 7 is iets breder dan gemiddeld, waardoor de tenen in de afzetfase voldoende ruimte hebben. Voor de heren is de schoen ook verkrijgbaar in een extra brede leest.

Uiterlijk

Vroeger was de Asics Fortitude 7 een schoen die er log en zwaar uitzag. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, al blijft de schoen een robuust en stevig uiterlijk hebben. De damesschoen is uitgebracht in petrol of paars, de herenschoen is blauw of grijs.

Technische specificaties

Asics Fortitude 7
10 mm heeldrop
Gewicht: 330 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trainingsschoen

Conclusie

De Asics Fortitude 7 is een schoen voor de loper die op zoek is naar stabiliteit of wellicht wat zwaarder is. De schoen is stevig, begeleidt de voet prima tijdens de afwikkeling en is relatief comfortabel. Toch betekent dit niet dat iedere loper die iets zwaarder is op deze schoen is aangewezen. Dit is namelijk niet alleen een kwestie van gewicht, ook het looppatroon en eventuele ervaring spelen hier ene belangrijke rol in.

Shop Asics Fortitude 7 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Fortitude 7 ook in onze webshop.