Skip to main content
Review

Review: Asics GT-3000 4 vs Asics GT-3000 3

door 4 december 2016december 6th, 2017No Comments
Asics Gel GT-3000 4

Hij is een stuk minder bekend dan de Asics GT-2000. Is dat terecht? All4running-medewerkster Margon Groen testte de nieuwste uitvoering van de Asics GT-3000: de Asics GT-3000 4.

De Asics Gel GT 3000, een schoen die alweer toe is aan zijn vierde versie. De GT 3000 is een van de antipronatie hardloopschoenen binnen de grote collectie schoenen van Asics. Minder bekend dan de GT 2000 en de Kayano, maar zeker geen ondergeschoven kindje.

Slijtzool

Bij Asics zien we al enige tijd de AHAR+ slijtzool; een lichtgewicht geblazen rubber met een prima duurzaamheid en dempend vermogen. Onder de GT 3000 4 zien we Light AHAR Sponge; een update van het AHAR+ rubber, met extra schuurbestendige kwaliteiten. Ook zorgt dit materiaal voor een comfortabeler, gedempte afzet. Onder de schoen zien we uiteraard ook de voor Asics bekende Guidance Line, die de voet begeleidt naar een soepele afwikkeling. Onder de midvoet zien we Guidance Trusstic; een systeem dat de voet begeleidt voor een efficiëntere afwikkeling.

Asics Gel GT-3000 3

Asics GT-3000 4

Asics Gel GT-3000 4

Asics GT-3000 4

 

Demping

De naam zet het natuurlijk al; de Asics Gel GT 3000 is voorzien van een Gel demping. Een flink Gel compartiment in de hak zorgt voor een comfortabele demping, waarbij de schokken verdeeld worden over de gehele achterkant van de schoen. De combinatie met Fluidride zorgt voor een responsief maar gedempt gevoel over de gehele voet. De GT 3000 is een antipronatie schoen, dus zien we aan de binnenzijde Dynamic Duomax. Kenmerkend voor dit model is de Extended Forefoot Duomax. een correctie die de voet tijdens de gehele afwikkeling begeleidt. Dit maakt de schoen uitermate geschikt voor lopers die ‘laat’ proneren, dus ook tijdens de afzetfase nog naar binnen zakken.

Bovenwerk

De GT 3000 4 is een van de weinige schoenen met een op het oog redelijk traditioneel bovenwerk. Tegenwoordig zien we vaak dat het bovenwerk als een sok om de voet gegoten zit, en niet iedere loper vindt dat fijn. Bij een antipronatie schoen zoals deze is het prettig dat het bovenwerk ook enige stevigheid meegeeft. We zien dus ook dat de GT 3000 4 niet naadloos is, met een opgestikte versteviging bij de tenen en een zadel aan de binnenzijde van de voorvoet. Wel is een rekbaar materiaal gebruikt, wat met name voelbaar is bij de grote teen. Zo geeft de schoen minder kans op wrijving tijdens het lopen.

Uiterlijk

Eigenlijk zien we het al vanaf het begin; de Asics Gel GT 3000 wordt ieder jaar uitgebracht in opvallende kleuren of kleurcombinaties. Versie 4 is voor de dames roze met mintgroen, de herenvariant is blauw met oranje. Vrolijkheid alom dus!

Technische specificaties

Asics Gel GT-3000 3 Asics Gel GT-3000 4
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 312 gram (heren US 9) Gewicht: 310 gram (heren US 9)
Pronerende loper Pronerende loper
Trainingsschoen Trainingsschoen

Conclusie

Wanneer je als loper behoorlijk proneert, zijn daar de antipronatie schoenen om je voet te begeleiden tijdens de afwikkeling. Dit wordt echter lastiger wanneer je ‘laat’ proneert of ook tijdens de afzetfase nog naar binnen kantelt. De GT 3000 4 is een schoen die ook die loper van dienst is. De Extended Forefoot Duomax zorgt ervoor dat de voet tot in de voorvoet gecorrigeerd wordt naar een efficiënte afwikkeling. Qua uiterlijk lijkt de GT 3000 4 wellicht iets log, maar daar merk je tijdens het lopen niets van.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics GT-3000 4 ook in onze webshop.