Skip to main content
Review

Review: New Balance 1400v4

door 27 januari 2017december 6th, 2017No Comments
New Balance 1400v4

Het is een (op papier) snelle wedstrijdschoen, maar wat mogen we verder verwachten van de New Balance 1400v4? All4running-medewerkster Margon Groen testte het model.

De 1400v4 is een wedstrijdschoen uit de stal van New Balance. Een schoen die totaal gericht is op snelheid, maar inzetbaar voor afstanden tot en met de marathon. Kom maar op met die PR’s!

Slijtzool

Een schoen voor snelheid vraagt om een soepele zool met voldoende grip. Het is dan ook niet voor niets dat de New Balance 1400v4 is voorzien van diverse flexgroeven onder de voorvoet, om de voet een felle afzet mee te geven. Gezien het profiel onder de schoen, grotendeels onder de voorvoet en minimaal onder de hak, wordt er verwacht dat deze schoen ook echt bij het snelle werk gedragen wordt. Meer op de voorvoet, minder haklanding. De grip is over het algemeen prima, al zal dat winterdag wellicht een ander verhaal zijn.

New Balance 1400v4
Slijtzool van de New Balance 1400v4

Demping

De New Balance 1400v4 is voorzien van een REVlite demping, die niet alleen voorziet van een responsieve afwikkeling, maar ook zorgt dat je op comfort niet inlevert. De schoen is hierdoor breed inzetbaar qua afstanden, zowel een snelle intervaltraining als marathon kan hierop afgelegd worden.

Bovenwerk

Een wedstrijdschoen moet zo licht mogelijk zijn. Het is dan ook niet gek dat het bovenwerk van de 1400v4 is gemaakt van een dun, ademend en volledig naadloos mesh. Ook van de binnenkant is de schoen nagenoeg naadloos, waardoor het niet noodzakelijk is sokken te dragen. Voor de versteviging zijn een aantal zadels aangebracht op het bovenwerk, met name bij de tenen. De hielkap is stevig en stabiel. De New Balance 1400v4 wordt standaard geleverd met een platte veter, maar in de doos zit ook een ronde veter. Dit kun je dus naar je eigen voorkeur aanpassen.

Uiterlijk

Wedstrijdschoenen en felle kleurtjes zijn met elkaar verbonden als een linker- en een rechterschoen. Het is dan ook niet gek dat ook de 1400v4 is uitgebracht in een lekkere knal kleur, met opvallende print. De heren leggen hun kilometers razendsnel af met een rode variant aan hun voeten, de dames een fluoriserend roze versie.

Technische specificaties

New Balance 1400v4
10 mm heeldrop
Gewicht: 206 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trainings-/wedstrijdschoen

Conclusie

De New Balance 1400v4 ademt snelheid. Hoe je de schoen ook inzet, de felle afzet in de voorvoet zorgt ervoor dat je onbewust sneller afwikkelt dan je vooraf misschien zou verwachten. Deze schoen heeft mij positief verrast op het gebied van comfort. Vaak gaan een comfortabele demping en responsieve afwikkeling niet zo goed samen, maar in de 1400v4 lijkt dit goed op elkaar afgestemd. Het enige nadeel dat ik kon ontdekken is het verstevigde zadel bij de tenen, deze is behoorlijk grof en daardoor mogelijk voelbaar.

Shop New Balance 1400v4 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance 1400v4 ook in onze webshop.