Skip to main content
Review

Review: Saucony Breakthru 3 vs Saucony Breakthru 2

door 24 januari 2017december 6th, 2017No Comments
Saucony Breakthru 3
Een relatief nieuwe (trainings)schoen die elke uitvoering een stukje beter wordt. Wat mogen we verwachten van de Saucony Breakthru 3? All4running-medewerkster Margon Groen onderwierp het model aan een grondige test.

De Saucony Breakthru is een lichtgewicht trainingsschoen met een comfortabele demping. Een schoen die qua demping doet denken aan de Ride, maar nog net wat lichter en reactiever is. Een ideale schoen voor de combi baan en weg, of om juist in te zetten voor een snelle wedstrijd. Je kunt alle kanten op!

Slijtzool

Het wordt bijna een saai verhaal; de slijtzolen van Saucony zijn sinds de laatste updates gewoon top. De TRI-FLEX technologie zorgt voor een prima grip op diverse ondergronden en vooral een constant contact van de schoen met de ondergrond. Daarnaast is de schoen voorzien van een combinatie tussen XT-900 en IBR+, wat zorgt voor een duurzame zool en een gedempte, responsieve afzet. De zool loopt onder de gehele voet door, zodat er zo min mogelijk wisselingen zijn in de afwikkeling.

Saucony Breakthru 2

Saucony Breakthru 2

Saucony Breakthru 3

Saucony Breakthru 3

 

Demping

Op het gebied van de demping heeft de Breakthru 3 een behoorlijke verandering ondergaan. Net als in de meeste Saucony modellen is er nu een Everun topzool en hakinzet toegevoegd. Deze techniek zorgt een prettig comfortabel en stabiel gevoel, en draagt daarnaast ook behoorlijk bij aan de responsiviteit van de schoen. Door een betere energy return vanuit de schoen, gaat er minder kracht verloren tijdens het lopen. Prettig op een snelle interval training, maar ook tijdens bijvoorbeeld de marathon. Door minder energie in de schoen op te slaan, wordt de schoen minder warm en behoudt dus de gehele run zijn stabiliteit.

Bovenwerk

Het bovenwerk van de Breakthru 1 en 2 werd niet door iedereen even goed beoordeeld. Het voelde op zich prettig aan, maar wilde bij lopers met een mid-/voorvoet landing nogal eens scheuren ter hoogte van de voorvoet. In de Breakthru 3 zien we een compleet vernieuwd upper, welke geheel naadloos is. De schoen voelt hierdoor meer als een trainings-/wedstrijdschoen, en zal je met zijn prettige demping dan ook kunnen verrassen. De lusjes waar de veters doorheen gaan lopen rond de gehele midvoet en bieden zo de mogelijkheid de schoen precies aan te laten sluiten.

Uiterlijk

Tja, qua uiterlijk heeft de Saucony Breakthru tot nu toe wellicht niet zoveel vrienden gemaakt. De schoen had telkens behoorlijk uitgesproken kleuren en prints, waar je wat mee hebt of juist absoluut niet. Dit jaar is de schoen voor zowel dames als heren uitgevoerd in een grotendeels grijze kleur, met teal/paarse details voor de dames en gehele details voor de heren.

Technische specificaties

Saucony Breakthru 2 Saucony Breakthru 3
8 mm heeldrop 8 mm heeldrop
Gewicht: 241 gram (heren US 9) Gewicht: 247 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Allround schoen Allround schoen

Conclusie

De Saucony Breakthru 3 is voor mij een schoen waar ik al enige tijd naar uit heb gekeken. Na alle positieve ontwikkelingen met nieuwe slijtzolen en natuurlijk de Everun technologie, zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. Bij de eerste stappen op de Breakthru 3 voelt deze wellicht iets stijf, wanneer je hem vergelijkt met zijn voorganger. Dit heeft onder andere te maken met de Everun topzool en na enkele minuten is dit gelukkig al niet meer voelbaar.

De schoen is nog steeds prettig comfortabel en behoorlijk responsief, iets wat bij mijn directe loopstijl erg goed past. Deze combinatie maakt echter dat de schoen op vele manieren in te zetten is. Zowel als schoen voor de snelle trainingen of wedstrijden, als een schoen voor je duurlopen. Afhankelijk van jouw loopstijl en trainingen. Het vernieuwde bovenwerk is letterlijk en figuurlijk een verademing; bijna niet voelbaar en veel minder warm dan bij de vorige uitvoeringen.


Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Breakthru 3 ook in onze webshop.