Skip to main content
Review

Review: Asics Gel Hyper Tri 3

door 10 februari 2017december 6th, 2017No Comments
Asics Gel Hyper Tri 3

Een hardloopschoen die je zonder sokken kunt dragen… We hebben het dan ook over een model dat ontworpen is voor triatlon. All4running-medewerkster Margon Groen testte Asics Gel Hyper Tri 3.

Een schoen speciaal voor de triatlon, dat is handig! De schoenen uit de Tri serie van Asics vallen in deze categorie. Een lichtgewicht schoen met een comfortabel en naadloos bovenwerk, zodat de schoen ook zonder sokken prettig draagt. Benieuwd naar de verdere eigenschappen? Lees dan snel door!

Slijtzool

Bij een wedstrijdschoen als de Asics Hyper Tri 3 ligt de grootste focus op het gewicht van de schoen. Hoe lichter de schoen, hoe beter de loper kan presteren is daarbij de gedachte. Dit betekent echter niet dat de slijtzool en andere onderdelen ‘vergeten’ worden. De Hyper Tri 3 is een wedstrijdschoen voor de triatlons, welke in allerlei weersomstandigheden worden gehouden. De slijtzool van deze schoen is dan ook voorzien van een geblazen rubber met goede grip op de ondergrond. De Guidance Line onder de gehele voet zorgt voor een soepele, natuurlijke afwikkeling tijdens het lopen.

Asics Gel Hyper Tri 3
Slijtzool van de Asics Gel Hyper Tri 3

Demping

De Asics Hyper Tri staat bekend om zijn lage opbouw; een heel to toe drop van 6mm en een laaggeplaatste tussenzool zorgen ervoor dat de afwikkeling soepel en snel verloopt. De demping is behoorlijk responsief, waardoor er zo min mogelijk energie verloren gaat tijdens de afwikkeling.

Bovenwerk

De Hyper Tri 3 is voorzien van de bekende wedstrijdleest van Asics; een smal, naadloos upper omsluit de voet als een tweede huid. In dit model extra belangrijk, want de triatleet zal deze schoen zonder sokken dragen. Opvallend detail is het gat in de tong van de schoen; zo is de Hyper Tri extra snel aan te trekken. De Magic Sole zorgt voor een goede afvoer van water en transpiratievocht via de midden- en buitenzool. De voet blijft dus droog tijdens het lopen, waardoor blaarvorming wordt verminderd. Veel triatleten maken gebruik van elastieken veters in hun schoenen, dus de Hyper Tri 3 wordt standaard met gewone en elastieken veters geleverd.

Uiterlijk

Een snelle schoen vraagt om een snel uiterlijk! De zadels op de schoenen in contrasterende kleur zorgen ervoor dat de schoen een ‘snelle look’ krijgt. De hoofdkleur voor de heren is zwart, terwijl die voor de dames mintgroen is. Lekker knal!

Technische specificaties

Asics Gel Hyper Tri 3
8 mm heeldrop
Gewicht: 250 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoen

Conclusie

Wanneer het over triatlonschoenen gaat wordt al snel de Asics Noosa Tri genoemd; een van de bekendste modellen in deze categorie. Wat mij betreft mag de Asics Hyper Tri 3 daar snel aan toegevoegd worden. Deze neutrale triatlonschoen is snel, super licht en verrassend stabiel. Over het gemak bij het aantrekken is absoluut nagedacht, het gat in de tong van de schoen werkt prima. De twee paar bijgevoegde veters zorgen ervoor dat je de schoen aan kunt passen aan jouw voorkeur. De behoorlijk directe demping maakt deze schoen het meest geschikt voor korte triatlons, ik zou de Olympische Afstand als maximum houden.

Shop Asics Gel Hyper Tri 3 »

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Asics Gel Hyper Tri 3 ook in onze webshop.