Skip to main content
Review

Nieuw binnen: Polar OH1

door 27 oktober 2017mei 30th, 2018No Comments

Polar OH1

Trainen op hartslag is populair. Door specifiek te trainen op hartslag kan je op een goede manier progressie maken in je conditie. Sommige mensen vinden het trainen met een hartslagband om de borst alleen niet prettig. Een horloge met hartslag op de pols kan dan een alternatief zijn. Maar een andere optie is de Polar OH1 optische hartslagsensor. Deze hartslagmeter draag je comfortabel in een armband. Wij testten de Polar OH1 hartslagmeter voor je uit.

Polar is een gevestigd merk in de hardloopwereld dat als filosofie heeft je het effect van je trainingen te laten volgen. De Polar OH1 past dus perfect in dit plaatje. De hartslagsensor combineert veelzijdigheid, comfort en eenvoud. De hartslagmeter zit comfortabel om je arm en registreert je hartslag met de hoogwaardige optische hartslagtechnologie van Polar. Deze informatie kan je tijdens of na je training uitwisselen met alle sporthorloges en trackers van Polar die Bluetooth ondersteunen. Maar ook met andere sportmerken valt deze informatie uit te wisselen, mits deze Bluetooth Smart ondersteunen.

Comfortabel

Direct bij het openen van de doos viel het kleine formaat van de Polar OH1 ons op. De sensor heeft een diameter van 29,85 millimeter. De sensor wordt geleverd met de armband en een USB-adapter waarmee je de sensor gemakkelijk op kan laden. Je klikt de sensor eenvoudig in de armband die aan te passen valt aan de grootte van je onder- of bovenarm. Met de knop zet je de sensor aan tot er een groen lichtje gaat branden. Draag de armband comfortabel om je onder- of bovenarm om eenvoudig je hartslag te meten.

Sporthorloges en apps

De Polar OH1 werkt met alle sporthorloges en trackers van Polar die Bluetooth ondersteunen en met andere merken die een Bluetooth Smart ondersteuning bieden. Koppel voor je eerste training de armband eenvoudig met je app of sporthorloge. De Polar OH1 is vervolgens op twee manieren te gebruiken: met een app kan deze je hartslag in realtime naar je telefoon of horloge streamen of je kan de Polar OH1 in standalone-modus gebruiken. De Polar OH1 heeft namelijk een intern geheugen waarin tot 200 uur aan trainingsgegevens kan worden opgeslagen.

Real time hartslagmonitor

Als je real time je hartslag wil zien tijdens het sporten, kan je deze streamen naar je telefoon of sporthorloge. Wij koppelden de Polar OH1 zeer eenvoudig met de Polar Beat app, die vervolgens direct de hartslag toonde. Om een duidelijk inzicht te krijgen in de hartslagsensor, vergeleken we deze met de hartslagsensor in een sporthorloge. Het resultaat was verrassend accuraat en vergelijkbaar. Wel dient de Polar OH1 goed tegen de arm te worden gedragen om de hartslag op een juiste wijze uit te kunnen lezen.

Stand alone-modus

Train je liever zonder horloge of telefoon? Dan kan je de Polar OH1 ook in stand alone-modus gebruiken. Zet de Polar OH1 aan en druk twee keer op de knop om je hartslag op te nemen. Stop de opname door de knop lang in te drukken. De training kan je vervolgens koppelen met bijvoorbeeld de Polar Flow app op je telefoon. Wanneer de OH1 aan staat en de Bluetooth op je telefoon is ingeschakeld, synchroniseren deze automatisch. Zo kan je eenvoudig inzicht krijgen in je trainingen. De sensor kan tot 200 uur, 4 MB aan trainingsgegevens opslaan.

Veelzijdige hartslagmeter

De Polar OH1 is een veelzijdige hartslagmeter in een comfortabele armband. De sensor kan je tijdens of na je trainingen een duidelijk overzicht geven van je hartslag. Een comfortabele en eenvoudige manier om je training inzichtelijker te maken en zo je hartslag nog beter in de gaten te houden!

Technische specificaties

Polar OH1 optische hartslagsensor
Diameter: 29,85 mm
Gewicht: Sensor 5 gram, armband 12 gram
Geheugen: 4 MB, tot 200 trainingsuren
Batterij: Oplaadbare 45 mAh lithiumpolymeerbatterij
Shop Polar OH1

Nieuwsgierig? Je vindt de Polar OH1 in onze webshop. Ook kan je de Polar OH1 armband los bestellen.