Skip to main content
ReviewSporthorloges

Nieuw binnen: Garmin Vivoactive 3

door 17 november 2017mei 30th, 2018No Comments

Garmin Vivoactive 3


De Garmin Vivoactive 3 is de nieuwste GPS-smartwatch van Garmin. Dit stijlvolle multisporthorloge is ideaal voor tijdens het hardlopen, maar ook perfect te gebruiken voor andere sporten met vijftien ingebouwde sportapps. All4running-medewerker Violet testte het veelzijdige horloge voor je uit.

De Garmin Vivoactive 3 is de opvolger van de Garmin Vivoactive HR. De Vivoactive 3 lijkt qua uiterlijk alleen totaal niet meer op z’n voorganger. Waar de Vivoactive HR nog wat log en vierkant was, is de Vivoactive 3 een stijlvol sporthorloge dat qua uiterlijk veel overeenkomsten heeft met de Garmin Fenix 5. De Vivoactive 3 is lichtgewicht, maar tegelijk ook stevig. Het Gorilla Glass display biedt bescherming tegen krassen. Dit stijlvolle sporthorloge is zeer veelzijdig: het is een GPS-smartwatch die je hartslag meet op de pols, een multisporthorloge met ingebouwde sportapps en een activity tracker.

GPS-smartwatch met polshartslagmeting

De Garmin Vivoactive 3 is een stijlvolle GPS-smartwatch. Het horloge heeft een full colour display die goed te lezen is in de zon. Het horloge is te bedienen met een Chroma touchscreen dat zeer prettig werkt. Aan de zijkant heeft het horloge ook één knop en is het tevens te bedienen door aan de zijkant te swipen door middel van de side swipe-technologie. Zo kan je heel makkelijk door de overzichtelijke menu’s heel gaan en het horloge intuïtief bedienen. Het sporthorloge meet de hartslag accuraat op de pols door middel van Elevate hartslagmeting. Deze manier van meten is perfect geschikt voor sporten als hardlopen en fietsen. De Garmin Vivoactive 3 is naast de ingebouwde hartslagmeter ook te koppelen aan externe, uitgebreidere hartslagmeters.

Ingebouwde sportapps

De Vivoactive 3 is uniek vanwege de verscheidenheid aan ingebouwde sportapps. Maar liefst vijftien sportapps zijn direct op het multisporthorloge te gebruiken. Denk hierbij aan sporten als hardlopen en fietsen, maar ook apps voor sporten op de sportschool en zelfs sporten als golf zijn met het horloge te meten. Per sport geeft het horloge unieke informatie door. Denk hierbij aan het uitlezen van hartslag en tempo, maar bij trainen in de sportschool ook aan het aantal geregistreerde herhalingen. Ook is het horloge waterdicht tot 5 ATM en hierdoor perfect te gebruiken tijdens het zwemmen. De hartslagmeter is dan alleen niet werkzaam en tevens is het horloge niet te gebruiken bij open water zwemmen. Het horloge geeft accuraat unieke trainingsinformatie door en beschikt over GPS en Glonass tracking.

Activity tracking

Naast een multisporthorloge is de Garmin Vivoactive 3 ook een activity tracker. Je kan het horloge de hele dag dragen en zo informatie als het aantal gezette stappen en verbrande calorieën registreren, maar ook slaap bijhouden en het stressniveau meten. Ook houdt de tracker bij of je op basis van je activiteitsniveau je dagelijkse doel hebt gehaald en geeft het horloge aanmoedigingen te bewegen als je te lang stil hebt gezeten. Zo draagt de Vivoactive 3 bij aan een actieve levensstijl.

Verbonden

De Vivoactive 3 is een smartwatch die te koppelen valt door middel van Bluetooth Smart en ANT+. Zo kan je het horloge koppelen met je smartphone en zo live notificaties ontvangen. Je sportactiviteiten kan je importeren in de Garmin Connect app en zo ook uitwisselen met sportapps als Strava. In de Garmin Connect app kan je nog meer workouts downloaden naar je horloge. Ook is het mogelijk om voorgelade tracks voor je horloge te downloaden. De Garmin Vivoactive 3 is uitgerust met een NFC chip. Deze kan je via de Garmin Connect app koppelen met je creditcard. In de toekomst kan je hiermee ook betalen met je Vivoactive 3. Scan het horloge eenvoudig en betaal contactloos voor bijvoorbeeld je flesje water tijdens het hardlopen. Het is nog niet bekend wanneer deze functionaliteit ook in Nederland te gebruiken is, maar het is een functie die in de nabije toekomst beschikbaar zal zijn en waar wij erg naar uitkijken.

Veelzijdig en perfect voor een actieve levensstijl

Het moge duidelijk zijn dat de Garmin Vivoactive 3 een veelzijdige GPS-smartwatch is. De grote hoeveelheid ingebouwde sportapps vormen echt een pre. Het horloge leest je activiteiten accuraat uit en het is in de toekomst ook mogelijk er contactloos mee te betalen. De Garmin Vivoactive 3 is een ideaal multisporthorloge dat perfect past bij een actieve levensstijl.

Technische specificaties

Garmin Vivoactive 3
Grootte: 43,4 x 43,3 x 11,7 mm
Gewicht: 43 gram
Batterij: GPS-modus tot 13 uur, Smartmodus tot 7 dagen
Connectiviteit: Bluetooth Smart en ANT+
Shop Vivoactive 3 in zwart Shop Vivoactive 3 in wit

Nieuwsgierig? Je vindt de Garmin Vivoactive 3 in onze webshop. Ook kan je de Garmin Vivoactive 3 los bestellen.