Skip to main content

Het zijn deels bekende namen, maar toch zijn het schoenen voor een heel nieuw segment. Het is voor het eerst dat we kennismaken met trailschoenen van adidas. Wat kunnen we verwachten van de adidas Supernova Trail en de adidas Response Trail.

Nieuw in het assortiment van All4running: trailschoenen van adidas. De reguliere hardloopschoenen van adidas kennen we al langer en de trailschoenen vormen daar een vervolg op. Hoewel nieuw in het assortiment, zijn de adidas Supernova Trail en de adidas Response Trail dus ook weer niet volslagen onbekend.

Bekend model

De adidas Supernova is een regulier model hardloopschoenen met een solide reputatie. Met name de afgelopen jaren is het model verder verbeterd. Waar het model in het verleden wel erg zacht aanvoelde, is de Supernova tegenwoordig lekker stabiel doordat adidas het BOOST-dempingsmateriaal dichter van structuur heeft gemaakt.

Comfortabel

Hetzelfde BOOST-dempingsmateriaal zien we terug in de trailvariant van dit model. Dit zorgt ervoor dat de adidas Supernova Trail erg comfortabel aanvoelt voor een toch robuuste schoen. Het bovenwerk van de schoenen is gemaakt van technisch geweven mesh-materiaal. Dit lichtgewicht materiaal heeft een prettig ademend vermogen en voelt aan als een tweede huid.

Waterbestendig

Toch heeft dit bovenwerk weldegelijk echte trail-eigenschappen. Het materiaal is namelijk waterbestendig, waardoor je niet zo snel natte voeten krijgt als je door plassen loopt. Uiteraard is ook de slijtzool extra robuust. De structuur is extra stroef, waardoor je optimale grip hebt tijdens je trailruns. De adidas Supernova Trail wordt voornamelijk aangeraden voor ongelijke terreinen zoals heuvels of bergen.

Extra grip

De adidas Response Trail is geschikt voor is geschikt voor verschillende ondergronden. De slijtzool geeft grip in zowel natte als droge omstandigheden. Dankzij het Adaptive Traxion-materiaal voel je een verbeterde grip op verschillende ondergronden. Ter hoogte van de neus zien we extra aangebrachte versteviging die het bovenwerk beschermt tegen scherpe en harde obstakels.

Geen mudruns

Daarmee is de adidas Response Trail wat meer geschikt voor de echt ruige trails vergeleken met de adidas Supernova Trail, die in de praktijk vaker zal worden gebruikt als een model voor het bos en de duinen. Doordat schoenen van adidas, ondanks de aanpassingen die zijn gedaan, nog steeds relatief zacht aanvoelen, zijn deze trailschoenen wat minder geschikt voor runs in de blubber zoals obstacle runs.

Technische specificaties

adidas Supernova Trail adidas Response Trail
10 mm heeldrop 10 mm heeldrop
Gewicht: 369 gram (heren US 9) Gewicht: 340 gram (heren US 9)
Neutrale loper Neutrale loper
Trailschoenen Trailschoenen

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de adidas Supernova Trail en adidas Response Trail ook in onze webshop.