Skip to main content

Wie Hoka One One zegt, zegt Clifton. De Cliftons zijn Hoka’s meest populaire neutrale schoenen. Na het grote succes van de originele Clifton hardloopschoenen, heeft het model een aantal grote veranderingen doorgemaakt. Elke versie verschilde aanzienlijk van zijn voorganger. Nu is de vierde versie van de Clifton gelanceerd: de Hoka One One Clifton 4. Wij testten de schoen en onderzochten wat er vernieuwd is in de vierde versie van deze populaire hardloopschoenen.

De originele Hoka Clifton hardloopschoenen werden met super veel enthousiasme ontvangen in de hardloopwereld. De enorm lichte schoen die, vanwege de grote tussenzool luxe demping geeft, werd voor veel lopers dé schoen waarop marathons en andere lange afstanden werden gelopen. De Clifton 2 werd duurzamer dan de originele Clifton, maar veel lopers vonden de schoen minder comfortabel en niet breed genoeg. De daaropvolgende Clifton 3 werd gelukkig weer wat breder en comfortabeler, maar wel wat zwaarder dan de originele Clifton. Ook de zojuist verschenen Clifton 4 is flink vernieuwd en zal veel hardlopers aanspreken. De vierde versie van deze luxe, neutrale schoenen is zowel geschikt voor het lopen van lange afstanden als voor kortere, snellere runs.

Vernieuwd bovenwerk

De eerste grote verandering in de Hoka Cifton 4 is te zien in het bovenwerk. Het vernieuwde mesh bovenwerk heeft een hoog ademend vermogen. Het ademende mesh met de nieuwe overlays maakt de hardloopschoenen zeer comfortabel. Ook is het mesh duurzamer geworden omsluit het de voeten op comfortabele wijze.

Oversized Midsole en Foam Package

De Hoka-schoenen zijn te herkennen aan de iconische, grote tussenzool. Deze ‘oversized midsole’ biedt zeer comfortabele demping tijdens het hardlopen. Ook in de Clifton 4 is deze grote, EVA tussenzool opgenomen. Een nieuw toegevoegd ‘foam package’, een responsiever schuim, maakt de Clifton 4 responsiever dan zijn voorgangers. Dit ‘foam package’, in combinatie met de Meta-Rocker geometrie in de tussenzool, stuwt je als het ware voort tijdens het hardlopen. Het responievere schuim in de Clifton 4 heeft het karakter van deze schoen iets veranderd. Waar de voorgangers vooral geschikt waren voor het lopen van langere afstanden, is de Clifton 4 breed inzetbaar. De Clifton 4 biedt luxe demping voor lange afstanden en tegelijkertijd responsiviteit voor korte, snellere runs. Dit responsievere schuim maakt de hardloopschoenen wel iets minder flexibel, maar het veelzijdige karakter van de Clifton 4 zal veel hardlopers aanspreken.

Vernieuwde slijtzool

Ook de slijtzool van de Hoka Clifton 4 is duurzamer geworden. De slijtzool is ontworpen om volledig grondcontact te hebben en ideaal voor het hardlopen op verharde ondergronden. Het stategisch geplaatste Hi-abrasion rubber in de slijtzool vermindert het gewicht van de schoenen. De Clifton 4 is alleen wel iets zwaarder geworden dan de vorige versie. Maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het extra comfort dat de Clifton 4 te bieden heeft.

Responsieve luxe hardloopschoen

De Hoka One One Clifton 4 zijn comfortabele, responsieve luxe hardloopschoenen. De Clifton 4 is aanzienlijk vernieuwd met prettige verbeteringen als een nieuw mesh bovenwerk en een nieuw toegevoegd ‘foam package’. De schoenen zijn duurzamer geworden en bieden de zeer comfortabele demping die we van Hoka gewend zijn. Het karakter van de Clifton 4 is wel veranderd en het is een luxe, responsieve schoen geworden die zowel geschikt is voor het lopen van lange afstanden als voor kortere, snellere runs. De Hoka Clifton 4 zal hierdoor een breed scala aan hardlopers aanspreken en wij verwachten dan ook dat de Hoka Cliftons nog lang in het hardlooplandschap te zien zullen zijn!

Technische specificaties

Hoka One One Clifton 4
5 mm heeldrop
Gewicht: 265 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Allround hardloopschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Hoka One One Clifton 4 ook in onze webshop.

Shop Hoka One One Clifton 4