Skip to main content

Ultrarunner Karl Meltzer heeft de meeste 100 mile trailruns overwinningen op zijn naam staan. Hij vormde de inspiratie van de Hoka One One Speedgoat trailschoenen. Deze trailschoenen, waarmee je de meest technische terreinen kan trotseren zijn zeer veelzijdig. Nu is de tweede variant van de Speedgoat verschenen: de Hoka One One Speedgoat 2. Wij testten deze technische trailschoen voor je uit.

Ultrarunner Karl Melzter werd ook wel de ‘Speedgoat’ genoemd. Hij bracht het idee van de Speedgoat schoenen naar Hoka en zo werden de populaire Speedgoat trailschoenen ontwikkeld. De technische en robuuste trailschoenen hebben in de tweede versie flink wat veranderingen doorgemaakt. Wat is er vernieuwd in deze technische trailschoenen en is dit een verbetering?

Bredere EVA tussenzool

De Hoka One One schoenen zullen veel mensen kennen door de iconische, grote tussenzool. Ook in de Speedgoat 2 is een grote EVA tussenzool opgenomen. Deze zorgt voor lichtgewicht demping en comfort tijdens je trails. Dit zeer prettig tijdens het lopen van lange afstanden op technische trails. Een aantal trailrunners vond dat de originele Speedgoat trailschoenen wat achterbleven in stabiliteit. Bij de ontwikkeling van de Speedgoat 2 is hierom gebruik gemaakt van een bredere EVA tussenzool. De tussenzool in de Speedgoat 2 biedt zo een stabieler platform tijdens je trailruns. Ook is de fit verbeterd ten opzichte van de originele Speedgoat schoenen. De Speedgoat 2 heeft meer ruimte gekregen bij de tenen, al valt deze daar nog wel iets smaller uit.

Vernieuwd mesh bovenwerk

Ook het bovenwerk van de Speedgoat 2 is vernieuwd. Het mesh bovenwerk biedt extra ventilatie en stabiliteit. Het vernieuwde bovenwerk maakt de Speedgoat 2 extra comfortabel. De Midfoot Cage omsluit de middenvoet op comfortabele wijze, zodat je een stabiel gevoel hebt tijdens het lopen van trails.

Vernieuwde Vibram MegaGrip slijtzool

De slijtzool is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een trailschoen. De slijtzool van de originele Speedgoat werd alom geprezen omdat deze het rennen van technische trails moeiteloos mogelijk maakte. In de Speedgoat 2 is deze slijtzool wederom opgenomen en zelfs verbeterd. De slijtzool is duurzamer geworden en maakt het rennen van trails op technische terreinen onder slechte weersomstandigheden mogelijk. De Vibram MegaGrip slijtzool biedt veel grip tijdens je trailruns. De noppen van 5mm onder de zool staan verschillende kanten op. Ze zorgen voor extra tractie en duurzaamheid en maken de trailschoenen geschikt voor de meest technische ondergronden.

Technische trailschoen

Als je de meest technische terreinen wilt trotseren, is de Speedgoat 2 misschien wel de geschikte trailschoen voor jou. De Speedgoat 2 is vernieuwd en verbeterd en maakt het lopen op van technische trails, zelfs onder de meest slechte weersomstandigheden mogelijk. De Speedgoat 2 heeft een bredere EVA tussenzool en een verbeterde fit. Het vernieuwde mesh bovenwerk zorgt voor een groter ademend vermogen. En de vernieuwde slijtzool zorgt voor grip en tractie tijdens je trailruns. De Speedgoat 2 trailschoenen zijn stabieler en duurzamer geworden. Of je nu traint voor een ultra trail of je eerste kilometers buiten de gebaande paden maakt, bij technische trails is de Speedgoat 2 misschien wel de robuuste trailschoen trailschoen die je zoekt!

Technische specificaties

Hoka One One Speedgoat 2
4,5 mm heeldrop
Gewicht: 278 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Trailschoen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Hoka One One Speedgoat 2 ook in onze webshop.

Shop Hoka One One Speedgoat 2