Skip to main content

De Brooks Ravenna is langzaam maar zeker wat aan het veranderen. Meer en meer krijgt dit model schoenen voor licht overpronerende lopers meer eigenschappen van wedstrijdschoenen. Zet deze trend door in de nieuwste uitvoering van dit model, de Brooks Ravenna 9?

Inmiddels is het alweer bijna 10 jaar geleden dat we voor het eerst kennis maakten met de Ravenna van Brooks. Toch hebben we het model onlangs van een andere kant leren kennen. Oorspronkelijk werd de Ravenna als het kleine broertje van de Brooks Adrenaline GTS beschouwd. De mate van demping en correctie was altijd net iets minder aanwezig in de Ravenna dan in het vlaggenschip voor overpronerende lopers.

Kleine broertje

Sinds de achtste uitvoering kreeg de Ravenna een iets andere positie binnen het schoenenaanbod van Brooks. In plaats van de Brooks Adrenaline GTS zien we tegenwoordig veel overeenkomsten met de Launch. Beide modellen hebben kenmerken van een wedstrijdschoen en beschikken over een demping van blown rubber met een dikte van 5,5 cm. Ook het rubberen torsieelement tussen de achter- en voorvoet komt in beide modellen voor.

Launch

De meest recente uitvoering, de Brooks Ravenna 9, kruipt nog wat meer naar de Launch toe. Brooks heeft het model nóg lichter gemaakt, waardoor de schoenen goed tot zijn recht bij het snelheidswerk. Toch doen we de Ravenna tekort door het model als wedstrijdschoenen te beschouwen. Ondanks dat die steeds lichter wordt, biedt de Ravenna nog steeds voldoende correctie en demping voor licht overpronerende lopers die op pad gaan voor een duurloop.

Zekerheid

Wat veel van deze lopers voornamelijk zal aanspreken is dat de Ravenna 9 zo natuurlijk aanvoelt. Dat komt niet alleen door het gewicht, maar zeker ook door het bovenwerk. Dat is gemaakt van mesh-materiaal en is daardoor ademend. Het voelt als een handschoen die over de handen glijdt: licht en flexibel aan. Verrassend genoeg is het materiaal echter ook stevig en duurzaam. Lopers die zo min mogelijk schoen willen voelen en toch over voldoende zekerheid willen beschikken, zullen blij verrast zijn met de Brooks Ravenna 9.

Technische specificaties

Brooks Ravenna 8 Brooks Ravenna 9
12 mm heeldrop 12 mm heeldrop
Gewicht: 303 gram (heren US 9) Gewicht: 269 gram (heren US 9)
Overpronerende loper Overpronerende loper
Trainingsschoenen Trainingsschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Brooks Ravenna 9 ook in onze webshop.

Shop Brooks Ravenna 9