Skip to main content

De New Balance 890 is terug van weggeweest in de nieuwste versie, de New Balance 890v6. De lichtgewicht, neutrale schoenen zijn ideaal voor het lopen van snelle tempo’s. Wij testten de responsieve hardloopschoenen voor je uit.

Zo’n drie jaar hebben we moeten wachten op de opvolger van de New Balance 890v5. De 890v5 stond bekend als een veelzijdige hardloopschoen, vooral geschikt voor snelle tempo’s. De nieuwste toevoeging aan de 890-lijn, de New Balance 890v6, is vernieuwd en verbeterd. De schoenen hebben een aantal grote veranderingen doorgemaakt en wij konden dan ook niet wachten ze te proberen.

Vernieuwd bovenwerk

Het bovenwerk van de New Balance 890v6 is gemaakt van mesh-materiaal. Het materiaal heeft een hoog ademend vermogen en voelt zeer comfortabel aan. Het vernieuwde bovenwerk omsluit de voeten op comfortabele wijze en biedt een persoonlijke fit. Dankzij de bootie-constructie vormt het bovenwerk zich als een sok om je voeten, voor een zeer comfortabel gevoel tijdens het hardlopen.

REV-lite-tussenzool

Het snelle en responsieve karakter van de 890v6 komt met name door de vernieuwde REV-lite-tussenzool. Het materiaal is over de gehele lengte van de schoen geplaatst en vervangt het Absorb-foam uit de vorige versie. Het REV-lite-schuim is enorm responsief. Met name in de voorvoet stuwt het je als het ware voort tijdens het hardlopen. De tussenzool biedt niet de meest zachte demping maar zorgt zeker voor een snel en responsief gevoel. Het REV-lite-materiaal maakt de 890v6 lichtgewicht en comfortabel. De schoenen zijn ideaal voor het lopen van snelle tempo’s tijdens trainingen en wedstrijden.

Slijtzool met TPU-strips

De slijtzool van de New Balance 890v6 ziet er kleurrijk uit en bestaat uit verschillende zones. De slijtzool voelt wat stijf aan, maar levert zo ook de nodige stabiliteit tijdens het hardlopen. Het blauwe gedeelte onder de middenvoet vangt schokken effectief op. De oranje strips zijn de ‘TPU-strips’. Deze strategisch geplaatste zones maken de schoenen zeer responsief en bieden een springerig gevoel tijdens het hardlopen. De slijtzool biedt verder tractie en duurzaamheid, al zijn de groeven wel redelijk groot.

Snel en responsief

De New Balance 890v6 is terug van weggeweest. Het vernieuwde bovenwerk is zeer ademend en comfortabel. De vernieuwde REV-lite-tussenzool over de gehele lengte maakt de schoenen extra responsief. De schoenen zorgen voor een reactieve afzet en stuwen je als het ware voort tijdens het hardlopen. De slijtzool met de TPU-strips zorgt voor een springerig en responsief gevoel. De schoenen zijn met name geschikt voor het lopen van snelle tempo’s tijdens trainingen en wedstrijden. De verbeteringen maken de 890v6 een comfortabele, snelle hardloopschoen waar we zeker nog veel over gaan horen. Welkom terug 890!

Technische specificaties

New Balance 890v6
Heeldrop: 6 mm
Gewicht: 255 gram (heren US 9)
Neutrale loper
Snelle trainings-/wedstrijdschoenen

 

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam of Alkmaar! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de New Balance 890v6 ook in onze webshop.

Shop New Balance 890v6