Skip to main content

De Saucony Omni ISO is gelanceerd! De antipronatieschoenen bieden stabiliteit en ondersteuning tijdens het hardlopen. Wanneer we op de naam afgaan, lijkt de Saucony Omni ISO een geheel nieuwe hardloopschoen. Maar de Omni ISO is in feite de opvolger van de Saucony Omni 16, in combinatie met een ISOFIT-bovenwerk. All4running’s Violet testte de stabiele hardloopschoenen voor je uit.

Shop Saucony Omni ISO

De naam ‘Omni’ komt voort uit het Latijnse woord dat staat voor ‘alle’ of ‘elke’. Saucony wil met de Omni-lijn een antipronatieschoenen ontwikkelen die elke hardloopsessie een plezier maakt. We zien dat veel Saucony-schoenen een eigen ISO-variant hebben gekregen. ‘ISO’ is de afkorting van ‘ISOFIT’, het bovenwerk van Saucony dat zich dynamisch aanpast aan de vorm van de voeten. Toen ik hoorde dat ook de Saucony Omni bij de ISO-familie was gekomen, kon ik niet wachten om de ondersteunende schoenen te proberen.

Saucony Omni ISO

Ontdek de belangrijkste kenmerken van dit model hardloopschoenen

ISOfit-bovenwerk
Everun-bovenzool
PWRFOAM-tussenzool

ISOfit-bovenwerk

De grootste vernieuwing in de Saucony Omni ISO is te zien in het ISOFIT-bovenwerk. Waar de Saucony Omni 16 gebruik maakte van een mesh-bovenwerk, is in de Omni ISO het ISOFIT-bovenwerk opgenomen. Dit bovenwerk voelde direct bij het aantrekken anders dan dat van andere hardloopschoenen. Je kan het nog het beste vergelijken met het aantrekken van een sok, zo goed omsluit het de voeten. Voor lopers die een ander bovenwerk gewend zijn, kan ISOFIT even wennen zijn. Maar het omsluit de voeten op zeer comfortabele wijze en past zich aan de vorm en beweging van je voeten aan. Zo geven de Omni ISO-hardloopschoenen je echt een persoonlijke fit tijdens het hardlopen. En het externe support frame bij de hiel zorgt voor extra stabiliteit tijdens je runs.

Everun

Wie Saucony zegt, zegt Everun. In de nieuwe Omni’s is, net als in de Omni 16, gebruik gemaakt van het revolutionaire Everun-dempingsmateriaal. De bovenste laag van de tussenzool bestaat geheel uit dit dempingsmateriaal. Everun zorgt voor energieteruggave en comfortabele demping bij elke stap. De onderste laag van de tussenzool bestaat uit Pwrfoam-dempingsmateriaal. Dit materiaal zorgt voor responsieve en comfortabele demping tijdens het hardlopen. De stevigere mediale stand van de tussenzool biedt extra stabiliteit in deze antipronatieschoenen.

Saucony White Noise

De Saucony Omni ISO is ook beschikbaar in een bijzondere, stijlvolle White Noise-uitvoering.

Meer over Saucony White Noise

Het gehele nieuwe ISOFIT-bovenwerk is de enige grote verandering in de nieuwe Saucony Omni ISO hardloopschoenen. Wel zorgt dit bovenwerk voor een heel anders, meer ‘sokachtig’ gevoel tijdens het hardlopen. Het dynamische bovenwerk past zich echt aan je voeten aan en maakt de hardloopschoenen zeer comfortabel. Verder biedt de Omni ISO het vertrouwde gevoel dat we ook van de andere schoenen uit de Omni-lijn kennen. De Omni ISO is ideaal voor hardlopers die op zoek zijn naar stabiliteit en een breed scala aan afstanden lopen. Saucony’s keuze voor de naam ‘Omni’ is dus helemaal terecht!

Nieuwsgierig? Kom de schoenen eens proberen op onze Shoe Advisor in onze winkel in Amsterdam, Alkmaar of Den Haag! Of maak alvast een afspraak. Uiteraard vind je de Saucony Omni ISO ook in onze webshop.

Technische specificaties
Heeldrop
8 mm
Gewicht
303 gram (heren US 9)
Type schoen
Antipronatieschoen
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Saucony Omni ISO

Dames

Shop Saucony Omni ISO Dames
Nieuw

Saucony Omni ISO

Heren

Shop Saucony Omni ISO Heren
Zie ook

Saucony-schoenen

Overzicht

Saucony
Shop Saucony-schoenen