Skip to main content

De Hoka One One Arahi 3, de nieuwste versie van Hoka’s bekende antipronatie schoen. Hoka One One lanceerde in 2017 haar eerste antipronatieschoen, de Arahi. Deze hardloopschoenen waren het antwoord van Hoka op de vraag van haar lopers naar een schoen met de iconische demping van Hoka, maar die meer stabiliteit en ondersteuning geeft. Sindsdien heeft het Arahi model enkele transformaties ondergaan en is nu de nieuwste versie gelanceerd, de Hoka One One Arahi 3.

Shop nu de Hoka One One Arahi 3

Hoka One One vindt haar roots in de trails en ultramarathons, waarbij veel in de bergen of heuvels wordt gelopen met oneffen terrein. Het typische antipronatieblokje kan de pronatie van een loper niet effectief corrigeren bij een oneffen ondergrond. Vandaar dat Hoka One One lange tijd enkel neutrale hardloopschoenen op de markt bracht. In 2017 kwam hier verandering in en bracht Hoka haar eerste antipronatieschoen uit voor het hardlopen op de weg. De Arahi bood de oplossing voor iedereen die zat te wachten op een schoen met de welbekende dikke tussenzool van Hoka die superieure demping biedt, maar ook stabiliteit zocht.

Hoka One One Arahi 3 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Vernieuwd bovenwerk
J-Frame
Vliegend over de weg
Active Foot Frame

Vernieuwd bovenwerk

 

Het bovenwerk van de eerste versie van de Arahi bestond uit synthetisch materiaal.  Het vernieuwde bovenwerk van de Arahi 3 is volledig herzien. Het nieuwe bovenwerk bestaat uit mesh-materiaal met een meer open structuur. Dit biedt een hoger ademend vermogen dan dat van zijn voorgangers en verhoogt het comfort tijdens het hardlopen. Ook zijn er meer overlays toegevoegd. Deze overlays bieden een even hoog ademend vermogen, maar bieden vooral meer stabiliteit voor de voeten. De overlays omsluiten de voeten op stevige wijze. Ook bieden ze ook een luxe en zacht gevoel voor optimaal comfort.

J-Frame

 

In de eerste versie werd het J-Frame in de slijtzool geïntroduceerd. Het J-Frame ondersteunt en begeleidt je voeten tijdens het hardlopen. Het heeft zijn naam te danken aan de J-vorm die van de binnenkant van de voet langs de hak naar de buitenkant loopt. In het J-Frame wordt gebruik gemaakt van een foam met een hogere dichtheid. Die hoge dichtheid geeft meer stabiliteit en ondersteunt de hak en binnenkant van de voet effectief. Het stimuleert een soepele en natuurlijke afwikkeling van de voeten zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een antipronatieblokje. Deze technologie werd zeer goed ontvangen en is dan ook meegenomen naar de nieuwste versie.

Vliegend over de weg

 

De iconische, dikke tussenzool van Hoka zien we terug in de Arahi 3. Deze tussenzool is ontwikkeld vanuit het down-hill running. Tijdens het lopen van afdalingen werken gigantische krachten in op de voeten, enkels en benen. Om deze krachten zo goed mogelijk op te vangen is Hoka One One gaan werken met een volumineus stuk lichtgewicht schuim in de tussenzool. Dit dempingsmateriaal geeft een zacht en luxe gevoel tijdens het hardlopen. De zachte, dikke tussenzool geeft het gevoel alsof je vliegt. Door de hoge mate van demping ontstaat er een iets minder hoge energieteruggave tijdens het lopen. Het lichte gewicht zorgt er voor dat de Arahi 3 toch nog erg responsief aanvoelt.

Active Foot Frame

 

Het Active Foot Frame is in de tussenzool van de Hoka One One Arahi 3 verwerkt. Het Active Foot Frame zorgt voor meer stabiliteit, doordat de voet en de hiel diep in de tussenzool zit in plaats van er bovenop. Je kunt het zien als een kuipstoel in een raceauto die de voet stevig op zijn plaats houdt en ondersteunt. Dit geeft een veilig en stabiel gevoel tijdens het hardlopen. Wil je graag lange afstanden lopen met veel demping en stabiele ondersteuning? Dan kan de Arahi 3 zomaar jouw perfecte match zijn.

“Free the pronators.”

Veel comfort en demping, dat is waar de schoenen van Hoka One One om bekend staan. De Arahi 3 voegt daar stabiliteit en ondersteuning aan toe. Ideaal voor hardlopers die lichte ondersteuning zoeken, maar niet willen inleveren op dat zachte, lichte Hoka-gevoel.

De Hoka One One Arahi 3 heeft zijn voorgangers overtroffen. De toevoeging van het mesh-bovenwerk maakt de schoenen stabieler en biedt meer ondersteuning. Deze extra stabiliteit past perfect bij het doel van de Arahi 3, het ondersteunen van de pronerende loper. Het hoge comfort wat we gewend zijn van Hoka-schoenen vind je ook terug in de Arahi 3. De vernieuwde slijtzool is duurzamer geworden en bevat het bekende J-Frame wat zo populair werd door de effectieve ondersteuning. De Hoka One One Arahi 3 zal de pronerende loper die zoekt naar stabiliteit, ondersteuning en veel comfort zeker aanspreken.

Nieuwsgierig? De Hoka One One Arahi 3 shop je hier  in onze webshop. Wil je hem liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels.

Technische specificaties
Hoka One One Arahi 2
Hoka One One Arahi 3
Gewicht
ca. 261 gram (heren US 9)
ca. 272 gram (heren US 9)
Type schoen
Antipronatie hardloopschoen
Antipronatie hardloopschoen
Categorie schoen
Allround hardloopschoenen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

Hoka One One Arahi 3

Dames

Hoka One One Arahi 3
Shop Hoka One One Arahi 3
Nieuw

Hoka One One Arahi 3

Heren

Hoka One One Arahi 3
Shop Hoka One One Arahi 3
Zie ook

Hoka One One schoenen

Overzicht
HOKA ONE ONE mach 3
Shop Hoka One One schoenen