Skip to main content

De Asics GT-4000 is een nieuw model hardloopschoen die volledig ontworpen is voor hardlopers met sterke overpronatie. De nieuwe schoenen zijn gebaseerd op een combinatie van twee iconische modellen. Namelijk de Asics GT-3000 en de Asics Gel Foundation. De Asics GT-4000 biedt zeer veel stabiliteit en ondersteuning voor lopers die tot in de laatste fase van de afwikkeling overproneren. In deze blog nemen we je mee door de specificaties van de nieuwe Asics GT-4000.

Shop Asics GT-4000 direct

Intussen omvat de Asics GT-serie niet te missen modellen hardloopschoenen. De Asics GT-1000, GT-2000 en GT-3000 bestaan ondertussen al meer dan vijf jaar. Natuurlijk zijn deze series niet uit het niets ‘geboren’, maar ontstaan door het samenvoegen van oudere modellen. Nu mag ook de Asics GT-4000 zich bij het rijtje voegen. Ook deze hardloopschoen is een combinatie van bestaande modellen.

Asics GT-4000 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Asics GT-4000
Mesh-bovenwerk met hoog ademend vermogen
spEVA-materiaal vergroot de energieteruggave
FlyeFoam biedt zeer veel demping

De juiste combinatie voor de beste ondersteuning

De Asics GT-4000 biedt zeer veel stabiliteit en ondersteuning tijdens het hardlopen. Dit komt onder andere door het combineren van spEVA-materiaal en FlyteFoam in de tussenzool. Door het spEVA-materiaal wordt de energieteruggave bij elke stap vergroot. Het materiaal absorbeert schokken en verdeelt de druk over de voet. Tevens biedt het materiaal zeer veel stabiliteit. Het FlyteFoam biedt zeer veel demping en geeft een veerkrachtig gevoel. Door het combineren van de twee dempingsmaterialen wordt de druk tijdens het lopen verdeeld. Daarnaast begeleidt het de voeten tijdens de gehele afwikkeling. Zo kun je comfortabel en stabiel hardlopen op deze ondersteunende hardloopschoenen.

Asics GT-4000
Asics GT4000

Hoge mate van support zonder verlies van comfort

Het bovenwerk van de GT-4000 is gemaakt van ademend mesh-materiaal. Hierdoor beschikt de schoen over voldoende ventilatie tijdens het hardlopen en voorkomt het te warme voeten. Doordat het bovenwerk uit één naadloos geheel bestaat, sluit de schoen mooi aan rondom de voet. Hierdoor ren je altijd met optimaal comfort. De ASICS GT-4000 is een geschikte schoen voor hardlopers die op zoek zijn naar een hoge mate van support zonder comfort te verliezen. Daarnaast leent de schoen zich het beste voor middellange en lange duurloop.

Asics GT-4000

Een combinatie van twee iconische modellen, ontworpen voor hardlopers met sterke overpronatie.

Shop Asics GT-4000

Zoals eerder genoemd is de Asics GT-4000 een combinatie van twee iconische modellen. Namelijk de Asics GT-3000 en de Asics Gel Foundation. De Asics Gel Foundation zal alleen nog maar in de extra brede variant te verkrijgen zijn. Hierdoor zal de normale variant niet meer worden uitgebracht. Daarom kan er worden geconcludeerd dat de Asics GT-4000 de opvolger is van de Asics Gel Foundation.

Nieuwsgierig geworden? De Asics GT-4000 is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop en winkels. Kom zeker eens langs in één van onze winkels of maak een afspraak om de nieuwe Asics GT-4000 uit te proberen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 330 gram (heren US 9)
Type loper
Overpronators
Type schoen
Antipronatieschoenen
Nieuw

Asics
GT-4000

Dames

Asics GT-4000
Shop Asics GT-4000
Nieuw

Asics
GT-4000

Heren

Asics GT-4000
Shop Asics GT-4000
Zie ook

Alle Asics schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop Asics hardloopschoenen