Skip to main content

De 1500-serie van New Balance is ontworpen voor het behalen van hoge snelheden. De wedstrijdschoenen zijn vooral geschikt voor lopers die tijdens het lopen van hoge tempo’s wat extra ondersteuning zoeken. De 1500-serie biedt namelijk ondersteuning voor lichte overpronatie. Binnenkort mogen we bij All4running de vijfde editie verwelkomen, namelijk de New Balance 1500v5. Wij houden deze snelle schoenen voor je tegen het licht om erachter te komen wat de nieuwe 1500v5 je te bieden heeft.

Shop de New Balance 1500v5

De New Balance 1500v5 zijn zeker niet je dagelijkse hardloopschoenen. De schoenen zijn echt ontwikkeld om je nieuwe persoonlijke record te behalen tijdens je volgende wedstrijd. De 1500-serie van New Balance staat dan ook in het rijtje naast de Saucony Fastwitch en adidas Adizero Tempo. Alle drie comfortabele wedstrijdschoenen die zijn gemaakt voor snelheid en stabiliteit.

New Balance 1500v5

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

FantomFit-bovenwerk
Meta-Lock Midfoot Wrap
REVlite-tussenzool
EVA-slijtzool

Vernieuwd bovenwerk

Het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van mesh-materiaal met een zeer hoog ademend vermogen. In de New Balance 1500v5 is de FantomFit-technologie toegepast. Deze technologie voegt overlays toe aan het bovenwerk die de anatomie van de voet volgen. De overlays zijn gemaakt van twee extreem dunne materialen. Ondanks dat deze materialen zo dun en licht van gewicht zijn, bieden ze extra comfort en ondersteuning voor de voeten. Het gehele ontwerp van het bovenwerk is naadloos. Zo omsluit het de voeten op comfortabele wijze en beweegt het mee met je voeten. De Meta-Lock Midfoot Wrap is een extra versteviging voor de middenvoet. Het biedt niet alleen structuur, maar houdt de voet ook op zijn plaats in de schoen. Dit geeft een stabiel en zelfverzekerd gevoel tijdens het hardlopen. Juist bij het lopen van hoge tempo’s is dat gevoel extra welkom.

Vederlichte veerkracht

De lichtgewicht REVlite-tussenzool is verbeterd vergeleken met die van zijn voorganger, de NBew Balance 1500v4. Deze vernieuwde tussenzool biedt voor wedstrijdschoen-begrippen veel demping en een hoge energieteruggave. Het resultaat is een zeer responsief en veerkrachtig gevoel. Bij elke stap worden de voeten vooruit gestuwd en ondersteund. Ook vangt de tussenzool schokken goed op, wat verlichting geeft voor de knieën. In vergelijking met andere dempingsmaterialen is het REVlite-materiaal 30% lichter van gewicht. Toch levert de 1500v5 niet in op duurzaamheid. Het REVlite-materiaal is duurzamer geworden ten opzichte van het materiaal wat in zijn voorganger werd gebruikt.

Raceauto in het klein

De EVA-slijtzool bevat opvallende, uitgesneden details. Deze inkepingen zijn strategisch geplaatst rondom landings- en afzetzones. Je zou het kunnen vergelijken met de banden van een raceauto. Het resultaat van deze inkepingen is meer flexibiliteit in de slijtzool en zeer veel tractie. Hierdoor ervaar je meer grip tijdens het hardlopen en kun je meer snelheid maken. Een extra voordeel van die inkepingen; je hoeft niet terug te deinzen bij een regenbuitje. Ook in natte omstandigheden houden de wedstrijdschoenen goed stand doordat het water afgevoerd goed wordt via de uitgesneden details. Naast de tussenzool is ook de EVA-slijtzool duurzamer geworden. De duurzamere tussen- en slijtzool laten je langer doorlopen op de nieuwe 1500v5. Zeker voor de fanatieke wedstrijdloper is dit wel zo fijn.

“Run to win”.

De New Balance 1500v5 geeft je het extra steuntje in de rug om jouw PR te verbreken.

Eerder in deze blog plaatsten we de New Balance 1500-serie naast de Fastwitch van Saucony en de Adizero Tempo van adidas. Deze laatste twee modellen bieden beiden meer demping, maar ook minder energieteruggave. De Fastwitch is lichter van gewicht, maar de 1500v5 geeft door zijn unieke REVlite-tussenzool meer energie terug. Dat resulteert in een veel lichter gevoel dan de 1500v5 eigenlijk is. Het vernieuwde bovenwerk verhoogt het comfort aanzienlijk en houdt de voeten goed op hun plek tijdens het hardlopen. Tenslotte is de slijtzool met zeer veel tractie en grip, ook in natte weersomstandigheden, een mooi pluspunt. Ben jij op zoek naar een paar nieuwe wedstrijdschoenen die net dat beetje ondersteuning geven bij lichte overpronatie? Dan kunnen de New Balance 1500v5 hardloopschoenen absoluut een goede keuze zijn.

Je vindt de nieuwe New Balance 1500v5 hier in onze webshop. Wil je hem liever eerst eens passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels.

Technische specificaties
Offset
6 mm
Gewicht
ca. 240 gram (maat US 9 heren)
Type loper
Licht overpronerende hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

New Balance 1500v5

Dames

New Balance 1500v5
Shop New Balance 1500v5
Nieuw

New Balance 1500v5

Heren

New Balance 1500v5
Shop New Balance 1500v5
Zie ook

Alle
schoenen

Overzicht

New Balance
Shop alle New Balance schoenen