Skip to main content

De Nike Odyssey React Flyknit 2 is uit! Deze hardloopschoenen zijn nu vinden in ons assortiment. De opvolger van de gewone Odyssey React kunnen we het beste omschrijven als zacht, verend en duurzaam. In deze blog lees je alles over wat je moet weten van dit nieuwe model hardloopschoenen. Verslind jij je kilometers op deze neutrale hardloopschoenen?

Shop Nike Odyssey React Flyknit 2 direct

Nike Odyssey React Flyknit 2 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Nike Odyssey React Flyknit 2
Flyknit bovenwerk
Voorgevormd foam voor extra comfort
Nike React demping
Nieuw ontworpen slijtzool

Het verwelkomen van Flyknit

Het grootste verschil dat de Nike Odyssey React Fyknit 2 met zijn voorganger heeft, is het Flyknit bovenwerk. De Nike Flyknit-technologie maakt namelijk gebruik van zeer krachtige vezels zodat het lichtgewicht bovenwerk doelgericht ondersteuning, rek en ademend vermogen biedt. Daarnaast bestaat dit bovenwerk uit één geheel wat zorgt voor optimaal comfort tijdens het hardlopen. Het bovenwerk van de hardloopschoenen bestaat uit verschillende soorten breipatronen. Sommige gebieden hebben een wat strakkere weving om de voet meer steun te geven, terwijl andere gebieden zijn ontworpen om flexibeler of ademend te zijn. Wist je al dat deze constructie gebaseerd is op gegevens van het door Nike 40 jaar bestuderen van de voet?

Nike Odyssey React Flyknit 2
Nike Odyssey React Flyknit 2

Extra ondersteuning en comfort

In de middenvoet van de hardloopschoenen is gebruik gemaakt van synthetisch materiaal. Dit zorgt voor extra ondersteuning bij het hardlopen. De kraag van de Nike Odyssey React Flyknit 2 is gemaakt van voorgevormd foam wat zorgt voor extra comfort en een soepel gevoel bij de enkel. In vergelijking met zijn voorganger heeft er op dit gebied niet veel verandering plaats gevonden.

Tijd voor vernieuwing

Toen Nike aan hardlopers vroeg wat ze nodig hadden in hun schoenen, kregen ze één specifiek antwoord. Meer demping en responsiviteit. De Nike React moet de impact van de landing verzachten. Nike zelf noemt het een doorbraak in demping, die hardlopers veerkrachtiger en lichter moet laten lopen. Daarnaast maakt deze technologie de hardloopschoenen duurzamer, want deze zool zou veel langer meegaan. De meeste producenten van schuimrubber voor hardloopschoenen maken dat schuim al lange tijd met dezelfde ingrediënten. Maar Nike besloot dat het tijd was voor vernieuwing.

Nike Odyssey React Flyknit 2

“Instant Go.”

Een strategische combinatie van lichtgewicht Flyknit en synthetisch materiaal voor ondersteuning op de plaatsen waar jij het nodig hebt. Daarbij komt Nike React voor ongekende demping. Het materiaal reageert op schokken door direct terug te veren. Hoe meer energie je in je stappen steekt, hoe meer energie je terugkrijgt.

Play Video

Ontdek Nike React

Dat de Nike Odyssey React Flyknit 2 zijn voorganger heeft overtroffen is wel duidelijk. Met de komst van het Flyknit bovenwerk bieden de hardloopschoenen optimaal ademend vermogen in combinatie met flexibiliteit. Daarnaast maakt het Nike React materiaal de schoenen veerkrachtig en licht.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe Nike Odyssey React Flyknit 2 vind je hier in onze webshop. Wil je hem liever even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 243 gram
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Shop nu

Nike Odyssey React Flyknit 2

Dames

Nike Odyssey React Flyknit 2
Shop Nike Odyssey React Flyknit 2
Shop nu

Nike Odyssey React Flyknit 2

Heren

Nike Odyssey React Flyknit 2
Shop Nike Odyssey React Flyknit 2
Zie ook

Alle hardloopschoenen

Overzicht

Logo Nike
Shop alle Nike schoenen