Skip to main content

Ben jij klaar voor de nieuwe Salomon Speedcross 5? Met nog meer grip, een dynamischer bovenwerk en betere stabiliteit is ‘the next generation Speedcross’ geboren. De vernieuwde trailschoenen zijn nu verkrijgbaar in ons assortiment. All4running is één van de weinige retailers in Nederland waar de Speedcross 5 te vinden is. Een mooi moment om het model onder de loep te nemen.

Shop Salomon Speedcross 5 direct

Het eerste model in de Speedcross serie kwam in 2006 op de markt. Het belangrijkste doel van het ontwerp was om veel tractie te bieden op nat en modderig terrein. Er werd erg getwijfeld of de productie door moest gaan vanwege het niche-karakter van de Speedcross. Tegenwoordig is daar geen twijfel meer over mogelijk want Salomon verkoopt meer dan 1 miljoen Speedcross per jaar in alleen al Europa.

Salomon Speedcross 5 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Salomon Speedcross 5
Grotere noppen voor grip
Quicklace-systeem
Waterresistente buitenkant

Een Speedcross Legende

Om de nieuwe Speedcross 5 te ontwerpen ging Salomon terug naar het begin. Terug naar de zogeheten “source code”. Het oorspronkelijke doel van de Speedcross, of beter gezegd de essentie, was om zoveel mogelijk grip en tractie te bieden. De technologieën in een nieuwe uitvoering kunnen veranderen, maar de source code zal altijd hetzelfde blijven. Met de Speedcross aan je voeten weet je dat je elk terrein aan kunt. De grote noppen die het mogelijk maken je aan de grond vast te bijten kun je niet ineens weglaten bij een nieuwe uitvoering. Het is ten slotte onderdeel van de source code. Dankzij de grote Chevron noppen op de slijtzool heb je op alle terreinen optimaal grip.

Salomon Speedcross 5
Salomon Speedcross 5

Duizenden kleine schuimbelletjes

De Salomon Speedcross 5 geeft je de ondersteuning die je voeten nodig hebben. Het speciale hielstuk zorgt bijvoorbeeld voor goede stabiliteit. Daarnaast biedt de EVA tussenzool goede demping tijdens het lopen van trails. Deze EVA tussenzool is opgebouwd uit duizenden kleine schuimbelletjes. Elk belletje is gevuld met gas wat resulteert in materiaal dat zeer licht is in gewicht en tegelijkertijd flexibel is.

The Speedcross needs to be more Speedcross

In vergelijking met zijn voorganger heeft de Speedcross 5 een wat subtieler uiterlijk gekregen. Daarnaast hebben de trailschoenen een hoger profiel, meer noppen, verbeterd comfort en een geoptimaliseerde pasvorm. De trailschoenen van Salomon beschikken over het Quicklace systeem. Hierdoor hoef je geen veters meer te strikken en trek je de schoenen gemakkelijk aan en uit. De kans is groot dat je tijdens je trailrun in de modder of regen stapt. De Speedcross 5 is daarom waterresistent. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kun je comfortabel blijven hardlopen.

Salomon Speedcross 5

Waar de meeste trailschoenen en offset hebben van 8 mm, heeft de Speedcross 5 een offset van 10 mm. Daarnaast is de Salomon Speedcross 5 verkrijgbaar in twee krachtige, stijlvolle kleuren: rood en zwart. En zoals al eerder benoemd is: met de Speedcross aan je voeten weet je dat je elk terrein aan kunt. Je kunt de trailschoenen nu bestellen in onze webshop.

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de Salomon Speedcross 5 hier. Mocht je deze trailschoenen willen uitproberen, kom dan eens langs in een van onze winkels. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 330 gram
Type loper
Neutrale lopers
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Salomon Speedcross 5

Dames

Salomon Speedcross 5
Shop Salomon Speedcross 5
Nieuw

Salomon Speedcross 5

Heren

Salomon Speedcross 5
Shop Salomon Speedcross 5
Zie ook

Alle Salomon schoenen

Overzicht

Salomon
Shop Salomon hardloopschoenen