Skip to main content

De ASICS Gel DS Trainer is geen vreemde binnen de wedstrijdwereld. Het is één van de weinige wedstrijdschoenen voor de overpronerende loper uit de collectie van ASICS. Toch draait het model al ruim 20 jaar mee. Dit jaar heeft ASICS de 24e editie geïntroduceerd,  de ASICS Gel DS Trainer 24. Wij houden de nieuwe ASICS Gel DS Trainer 24 tegen het licht om je alle in’s en out’s te geven over deze snelle schoenen.

Shop de ASICS Gel DS Trainer 24

Je hebt het meest profijt van een wedstrijdschoen als je hoge tempo’s loopt en je goed getraind bent. Elke 100 gram minder kan dan van belang zijn en jou op weg helpen naar je nieuwe tijdrecord. Wedstrijdschoenen geven over het algemeen een stuk minder demping en comfort dan de gemiddelde hardloopschoenen. Uiteindelijk is het een combinatie van je gewicht, het tempo, de loopstijl, de afstand en de ondergrond die de weg vormen naar jouw perfecte hardloopschoen.

ASICS Gel DS Trainer 24 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Asics Gel DS Trainer 24
Adapt Mesh-bovenwerk
FlyteFoam-tussenzool
Duomax System-technologie

Oh so comfy!

De grootste verandering van de Gel DS Trainer zit in het bovenwerk. Het Adapt Mesh-bovenwerk is comfortabeler geworden dan dat van de Gel DS Trainer 23. De verandering in het materiaalgebruik biedt met name meer comfort en een fijnere pasvorm. Het bovenwerk past zich beter aan aan de voeten en biedt zo een persoonlijke pasvorm. Ook het ademend vermogen is een flink stuk verbeterd, wat bijdraagt aan het verhoogde comfort. De hielkap is herzien en geeft een groter lockdown gevoel door de hiel beter op zijn plek te houden. Ondanks dat het vernieuwde bovenwerk een paar gram heeft toegevoegd aan de Gel DS Trainer, zal dit door de meesten voor lief genomen worden gezien de grote voorwaartse stap in comfort en pasvorm.

Asics Gel DS Trainer 24
Asics Gel DS Trainer 24

Balance it out

De ASICS Gel DS Trainer 24 draait om balans en stabiliteit. De Propulsion Trusstic-technologie biedt stevigheid bij de middenvoet en voorkomt dat de schoen een torsie-beweging maakt, of te wel iets draait. Dit geeft een stabiel en vertrouwd gevoel tijdens het lopen van snelle tempo’s. Ook stuwt dit de voeten meer naar voren en geeft het een heel responsief gevoel tijdens de afzet van iedere pas. Het Dual Density Duomax System in de tussenzool vergroot de stabiliteit en ondersteuning zonder extra gewicht toe te voegen. Voor de overpronerende loper geeft dit net dat beetje ondersteuning en correctie, waardoor je efficiënter kan lopen.

Famous FlyteFoam

De FlyteFoam-tussenzool biedt comfortabele demping en een zeer responsief gevoel. Het FlyteFoam is een paradepaardje onder de vele technologieën die ASICS rijk is. Het is een zeer veerkrachtig dempingsmateriaal. Bij elke stap veert het foam terug naar zijn originele vorm en geeft het energie terug. Ook is het licht van gewicht, wat bij wedstrijdschoenen toch over het algemeen erg gewenst is. Tenslotte zien we een aanpassing in de offset. Deze is van 10 mm naar 8 mm gegaan. Voor de meesten zal dit geen groot probleem zijn, maar toch is het goed het even te benoemen. Zeker voor trouwe Gel DS Trainer-lopers of haklanders kan dit verschil toch merkbaar zijn.

Asics Del DS Trainer 24

“Break records effortlessly.”

Het FlyteFoam helpt je op weg naar je nieuwe records. “Don’t run, fly!” is het motto van Asics. Door de hoge mate van energieteruggave en het responsieve gevoel wil je steeds maar sneller lopen.

Shop ASICS Gel DS Trainer 24

Vergeleken met andere wedstrijdschoenen voor overpronerende lopers, zoals de Saucony Fastwitch 9 of de New Balance 1500v5, is de ASICS Gel DS Trainer 24 niet de lichtste van het stel. Wel geeft de Gel DS Trainer 24 een stuk meer demping dan de gemiddelde wedstrijdschoen zonder het snelle gevoel te verminderen. Tevens heeft het Dual Density Duomax System zich al in meedere modellen van ASICS bewezen. Het geeft voor overpronerende lopers comfortabele ondersteuning. Het vernieuwde bovenwerk biedt je meer comfort tijdens je temporuns. Al met al is de ASICS Gel DS Trainer al jaren een geliefd model onder de wedstrijdlopers en sluit de 24e editie zich mooi aan in dit rijtje.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe ASICS Gel DS Trainer 24 vind je hier in onze webshop. Wil je hem liever even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels.

Technische specificaties
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 240 gram (US size 9)
Type loper
Overpronerende hardloper
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

ASICS Gel DS Trainer 24

Dames

ASICS Gel DS Trainer 24
Shop ASICS Gel DS Trainer 24
Nieuw

ASICS Gel DS Trainer 24

Heren

ASICS Gel DS Trainer 24
Shop ASICS Gel DS Trainer 24
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

ASICS logo
Shop alle ASICS schoenen