Skip to main content

Voor deze blog testte ik de nieuwe Feel360 hardloopsokken uit van Stance. Ik heb zelf vroeger een paar voetbalsokken gehad van Stance dus de merknaam kwam me bekend voor. Ik ben er inmiddels achter dat ze nu sokken maken voor veel verschillende sporten. Dit veelzijdige merk heeft mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd. Je leest hier over mijn ervaring met de hardloopsokken.

Shop de Stance Feel360 hardloopsokken direct

De eerste indruk

Stance is een Amerikaans merk uit het zonnige California. Het merk beschrijft haar producten als de kruising kunst en wetenschap. Ze zien zichzelf als creatieve community. Stance heeft dan ook veel artiesten aan het merk verbonden. Naast deze artiesten zijn ook topsporters en activisten nauw betrokken bij het merk. Deze groep van merkambassadeurs heten de “Punks en Poets”.

Pakje voor Iris! Leuk, mijn sokken zijn er. Ik ben zelf gek op een beetje kleur in mijn kleding en wat is er nou leuker dan vrolijke sokken? Ik kon mijn geluk niet op toen ik de kleurtjes zag. Lekker fel en de Ivy League print trok meteen mijn aandacht. Aan het materiaal kon ik meteen voelen dat dit ook zeer functionele sokken zijn. Lekker zacht materiaal en extra steun op de plekken waar je dat nodig hebt tijdens het hardlopen.
De “Crew Hight” oftewel lange sokken voel je meteen fijn om je enkels sluiten. De “Run Lite” of lagere modellen voelen duidelijk lichter aan en lijken mij meer geschikt voor de warmere dagen. Tijd om een rondje te rennen.

Ademt

De zachte en lichte stof past zich aan naar je lichaamstemperatuur. Mijn voeten waren tijdens de training van ongeveer 10 km niet te koud en niet te warm. De Run Lite sokjes zijn iets dunner en beter voor de warmere dagen.

Comfortabel

De Crew Hight sokken zorgen voor een lichte compressie om je enkels. Het stukje wat in de winter net onder je lange tight uitkomt, voelt goed beschermd zonder dat het te warm wordt. Alle sokken hebben een omsluitende versteviging waar nodig.

Fijne pasvorm

De naden zijn zacht en ik heb geen last van irritatie gehad. De lage sokken hebben een lipje aan de achterkant dus afzakken is onmogelijk bij de juiste maat. Ik heb schoenmaat 39 dus de 38-42 maat heb ik uitgetest. De maten kloppen goed.

Duurzaam

Stance heeft ook aan de duurzaamheid gedacht. Als je de sokken volgens de voorschriften wast, blijven ze lang mooi in kleur en vorm. Na drie keer wassen, zien ze er nog prima uit en zitten ze nog steeds perfect.

“We exist to celebrate human originality” -Stance

Materiaal

Tech-talk

In de nieuwe collectie Stance hardloopsokken is de Feel360 technologie toegepast. Wat betekent dit nu echt voor de hardlopers die deze sokken dragen? Deze technologie bestaat uit drie belangrijke onderdelen.

Ten eerste het gedraaid garen. Zo simpel als het klinkt, zo logisch kan het zijn. Bij Stance gebruiken ze gedraaid garen waardoor de de stof veel kan hebben. Hierdoor gaan je sokken langer mee en blijven ze langer mooi.

Ten tweede de actieve vezels in de stof. Deze vezels reguleren de lichaamstemperatuur door snel te reageren op veranderingen en vocht snel af te voeren. Hierdoor behoud je een koel en droog gevoel tijdens je work-out.

Tot slot de zilver ionen. Dit zijn hele kleine zilverbestanddeeltjes die ervoor zorgen dat bacterieën zich niet kunnen verspreiden. Dit voorkomt nare geurtjes. Zilver ionen klinken heel high tech maar ze worden al langer gebruikt voor een antibacteriële werking. Wist je dat mensen in de Middeleeuwen al van zilveren bestek aten om zich te beschermen tegen infecties?

Conclusie

Ik snap nu het belang van goede hardloopsokken tijdens het hardlopen. Ik vond mijn katoenen sokken altijd wel prima maar nu ik de sokken van Stance heb, wil ik niet meer terug. Je hebt precies dat extra beetje steun op de plekken waar je het nodig hebt. Daarnaast vind ik het superfijn hoe perfect de korte sokken blijven zitten. Mijn oordeel: ik ben om!

Stance sokken voor damesStance sokken voor heren