Skip to main content

De Saucony Switchback ISO is een next level trailschoen. Één van de populairste hardloopschoenen van Saucony is de Freedom ISO. Hardloopschoenen voor lange afstanden met comfortabele demping en zeer veel grip. Toen er tijdens de testen op deze schoen off road werd gelopen, waren de lopers zeer positief verrast over het gevoel dat de EVERUN-tussenzool hen gaf tijdens het lopen van trails. Het idee van een trailschoen met datzelfde gevoel was geboren. Dit resulteert in de introductie van de Saucony Switchback ISO.

Shop de Saucony Switchback ISO

Saucony Switchback ISO in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Switchback ISO
BOA-vetersysteem
EVERUN-tussenzool
ISOFIT-bovenwerk
PWRTRAC-slijtzool

FORMFIT

Het ISOFIT-bovenwerk vormt zich naar de voeten en biedt een hoog ademend vermogen. Hierdoor blijven je voeten comfortabel tijdens het lopen van lange afstanden over trails. De voorvoet biedt voldoende ruimte voor de tenen, ook voor de iets bredere voet. Het FORMFIT-systeem in de trailschoenen houdt de hiel op zijn plaats en biedt extra comfort voor de midden- en voorvoet. Dit geeft een comfortabel lockdown gevoel tijdens het lopen. Ook biedt het voetbed extra comfort en bescherming voor de voeten.

Saucony Switchback ISO
Saucony Switchback ISO

Fully Energized

De EVERUN-tussenzool heeft zich ondertussen toch echt wel bewezen. Dit type tussenzool is ondertussen terug te vinden in bijna alle hardloopschoenen van Saucony. Dat zegt iets over de populariteit van het dempingsmateriaal. Het EVERUN-dempingsmateriaal geeft 83% energie terug bij elke pas en is drie keer duurzamer dan traditionele EVE-dempingsmaterialen. Het lopen van trails heeft een flinke impact op hardloopschoenen. Maar met de EVERUN-tussenzool ben je ervan verzekerd, dat de Switchback ISO energie blijft teruggeven zolang de schoen meegaat.

Trail Ready

De PWRTRAC-slijtzool bewijst zich in verschillende weersomstandigheden. Zowel op harde als op zachte trails, of de ondergrond nu droog of nat is. De lopers die de Saucony Switchback ISO in de Rocky Mountains getest hebben, bedwongen de trails zonder problemen. Zelfs verse sneeuw kon hen niet stoppen. Nu is het bovenwerk van de Switchback ISO niet waterafstotend of waterdicht. Dus of het lopen van lange afstanden door besneeuwde trails een verstandig idee is, valt te betwijfelen. De combinatie van de EVERUN-tussenzool en de PWRTRAC-slijtzool geeft je veel gevoel met de ondergrond, terwijl de voeten goed beschermd blijven. Zeker tijdens het lopen van trails geeft dit een groot gevoel van zelfvertrouwen en stabiliteit.

Saucony Switchback ISO

“Conquer every obstacle.”

Van stenen, rotsen, zand en gras tot zon, regen en sneeuw. Niets is te gek. Met de Saucony Switchback ISO overkom je ieder obstakel zonder zorgen of problemen.

Naar de Saucony Switchback ISO

De Saucony Switchback ISO is een compleet nieuw model binnen de trailschoenen, met een uniek gebruik van het BOA-vetersysteem. Het is niet het eerste model hardloopschoenen met het BOA-systeem, maar het verleden sneden deze veters nog wel eens in de voeten. Niet echt bevorderlijk voor het comfort. Saucony heeft dit probleem getackeld met een verbeterd, comfortabel bovenwerk. Het BOA-systeem biedt veel gemak en een persoonlijke pasvorm. het gebruik van de EVERUN-tussenzool in haar trailschoenen is wat ons betreft een hit. Het was enkel een kwestie van tijd voordat de EVERUN haar intrede in de trailwereld zou maken. Veel grip en tractie met lichtgewichte demping en een slim vetersysteem. Saucony combineert deze elementen in de Switchback ISO.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe Saucony Switchback ISO vind je hier in onze webshop. Wil je hem liever even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels.

Technische specificaties
Offset
4 mm
Gewicht
ca. 278 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Saucony Switchback ISO

Dames

Saucony Switchback ISO
Shop Saucony Switchback ISO
Nieuw

Saucony Switchback ISO

Heren

Saucony Switchback ISO
Shop Saucony Switchback ISO
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

Saucony
Shop alle Saucony schoenen