Skip to main content

De New Balance 890v7 is een echte must-have trainer voor de serieuze hardlopers. De bekende REVlite tussenzool, de aansluitende pasvorm en het lichte gewicht maakt de 890v7 de perfecte schoen voor je dagelijkse training. Over welke technologieën beschikt deze schoen ten opzichte van zijn voorgangers? Wij zochten het voor je uit!

Shop nu de New Balance 890v7

New Balance heeft de 890v7 volledig vernieuwd en is lichter en sneller dan ooit. Voornamelijk het gewicht is aangepakt. De hardloopschoenen wegen zo’n 204.1 gram voor heren en 158.7 gram voor dames. Sommige lopers zeggen dat de hardloopschoen qua look en feel meer is gaan lijken op de FuelCell Impulse van New Balance.

New Balance 890v7 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

New Balance 890v7
Gebreid bovenwerk
REVlite tussenzool
Minimaal gebruik van rubber
Elastische banden houden tong op zijn plaats

Hold your tongue

Het bovenwerk van de New Balance 890v7 ziet er flatteus uit. Het gebreide materiaal wisselt af tussen een strak geven patroon en een meer open patroon. Ondanks dat je er doorheen kunt kijken, wat best een gaaf effect geeft, worden de voeten optimaal ondersteund. De ontwerpers van de 890v7 naaiden een paar lichtgewicht, elastische banden aan de bovenkant om de tong te verankeren. De banden houden de tong strak tegen de bovenkant van je voeten voor een bootie-achtig gevoel. Op deze manier wordt het schuiven van de tong tijdens het hardlopen voorkomen.

New Balance 890v7
New Balance 890v7

Made for speed

Lichte schoenen zijn snelle schoenen en de New Balance 890v7 is lichter dan ooit. Ten opzichte van het vorige model haalde het merk ongeveer 65 gram van het dames model af en zo’n 51 gram van het heren model. Dit komt neer op 158.7 gram voor dames en 204.1 gram voor heren. De tussenzool is gemaakt van New Balance’ REVlite-materiaal. Dit schuim is steviger dan het bekende Fresh Foam, maar is wel een stuk responsiever. Dit maakt de schoen zeer geschikt voor uptempo trainingen.

Chasing pavements

De New Balance 890v7 is gemaakt voor hardlopen op verharde wegen. Om het gewicht laag te houden zijn er veel delen uit de slijtzool weggelaten. Alleen de essentiële delen van de zool zijn bedekt met duurzame rubber. Namelijk, onder de tenen en rond de hiel. Deze plekken beschermen het schuim en houden dus het gewicht van de hardloopschoenen laag. Diverse hardlopers die de New Balance 890v7 hebben getest gaven aan geen problemen te ervaren met tractie op asfalt of beton. En dat zonder een volledig rubberen slijtzool!

New Balance 890v7

“The New Balance 890v7 is definitely made for speed.”

Het meest opvallende verschil tussen de New Balance 890v7 en zijn voorganger is het uiterlijk. Voornamelijk het bovenwerk valt op. Het overstappen van mesh naar het gebreide patroon geeft de hardloopschoenen een nieuwe look. De slijtzool ziet er ook compleet anders uit. De 890v6 is voorzien van veel rubber om grip en tractie te verbeteren, maar de v7 heeft juist het minimum om het gewicht van de hardloopschoenen laag te houden. De vernieuwde New Balance 890v7 is een premium, lichtgewicht hardloopschoen dat zich perfect leent voor het maken van snelheid. Een echte aanrader!

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe New Balance 890v7 vind je hier in onze webshop. Wil je hem liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
6 mm
Gewicht
ca. 204.1 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale hardloper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Nieuw

New Balance 890v7

Dames

New Balance 890v7
Shop dames
Nieuw

New Balance 890v7

Heren

New Balance 890v7
Shop heren
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

New Balance
Shop alle New Balance schoenen