Skip to main content

Als je aan trailschoenen denkt, denk je wellicht niet direct aan Nike Trail schoenen. Maar ook op dit gebied is het merk al geruime tijd actief. Nike brengt dit jaar twee nieuwe modellen uit in de Nike Trail serie, namelijk de Nike Air Zoom Wildhorse 5 en de Nike Air Zoom Terra Kiger 5. Twee neutrale trailschoenen, wat is er dan zo anders tussen de twee? Wij vergelijken ze met elkaar.

Shop de Nike Air Zoom Wildhorse 5Shop de Nike Air Zoom Terra Kiger 5

In 1997 introduceerde Nike haar eerste trailschoenen, namelijk de Air Humara en haar opvolger, de Air Terra Humara. Nike haalde haar inspiratie vanuit motorbanden. De zolen waren dik en gaven veel grip en tractie. Vanuit deze eerste modellen is het merk meer onderzoek gaan doen en verder gaan experimenteren. Het resultaat; in 2013 werd de eerste versie van de Wildhorse en de Terra Kiger gelanceerd.Nu zijn we toe aan de de Nike Air Zoom Wildhorse 5, geschikt voor lange afstanden en ruig terrein en Nike Air Zoom Terra Kiger 5, de snelle en lichte trailschoen.

De Nike Air Zoom Wildhorse 5 en Air Zoom Terra Kiger 5 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze hardloopschoenen

Nike Trail
Mesh-bovenwerk
Flywire-kabels
Phylon-tussenzool met Zoom Air in de hak
Flymesh-bovenwerk
Gewatteerde tong
React-tussenzool met Zoom Air in de hak

We go up

Beide modellen winnen al jaren terrein binnen de trailwereld en waren gedegen schoenen. Toch hebben beide trailschoenen enkele updates gekregen. Wat betreft het bovenwerk heeft de Wildhorse 5 de grootste update gekregen. Het vernieuwde Mesh-bovenwerk van de Wildhorse 5 is zeer ventilerend en heeft duurzame overlays gekregen op bekende slijtageplekken. Ook bevat de Wildhorse 5 Flywire-kabels voor steun voor de voeten tijdens het lopen van trails. De Terra Kiger 5 heeft een Flymesh-bovenwerk. Dit bovenwerk heeft dezelfde duurzame overlays gekregen en is waterafstotend. In de Terra Kiger 5 ontbreken de Flywire-kabels voor steun. In deze trailschoenen wordt steun en stabiliteit geboden een gewatteerde tong en een meer nauwsluitende pasvorm rond de middenvoet.

Nike Air Zoom Terra Kiger 5

We go down

In de Terra Kiger 5 is de Phylon-tussenzool vervangen voor een React-tussenzool. Het React-foam geeft meer demping dan het Phylon, wat een stijvere vorm is van EVA-materiaal. Tevens geeft het React-foam veel meer energie terug. Het Phylon-materiaal in de Wildhorse 5 is een stuk stijver en geeft minder demping. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het  duurzamer is dan het React-foam. Een ander belangrijk verschil tussen de Wildhorse 5 en Terra Kiger 5 is de rotsplaat. In de Wildhorse 5 is een rotsplaat te vinden over de gehele lengte van de voet. In de Terra Kiger 5 is de rotsplaat alleen te vinden in de voorvoet. Tijdens het lopen van zeer technische trails geeft die rotsplaat over de gehele lengte in de Wildhorse 5 extra comfort en bescherming. Ook de wijdere voorvoet in de Wildhorse 5 draagt hieraan bij. De Terra Kiger 5 zal op zeer technische trails minder bescherming en comfort geven.

Twinning is winning

Ondanks dat de Nike Air Zoom Wildhorse 5 en Nike Air Zoom Terra Kiger 5 van elkaar verschillen, hebben ze ook enkele dingen gemeen. Zo is in beide trailschoenen de Zoom Air Unit terug te vinden. Bij beide modellen zit deze unit in de hak. Deze unit geeft comfortabele demping tijdens het landen op de hak en verdeelt de druk. Wat betreft de slijtzool komen de twee trailschoenen ook overeen. Beiden hebben een rubberen slijtzool met een grof noppenprofiel. De noppen zijn iets anders geplaatst, maar beide trailschoenen geven veel grip en tractie tijdens het lopen van trails.

Nike Trail

“Go wilder, go further.”

Of je nu de uitdaging met jezelf aan wilt gaan door het lopen van zeer technische trails of door het overwinnen van enorme afstanden. Nike’s got your back. Zowel de duurzame Air Zoom Wildhorse 5 als de responsieve Air Zoom Terra Kiger 5 helpen je jouw doel te behalen.

Naar de Nike Trail serie

Long distances or..

De Nike Air Zoom Wildhorse 5 en de Nike Air Zoom Terra Kiger 5 hebben enkele eigenschappen gemeen, maar verschillen toch behoorlijk van elkaar. Niet alleen in techniek en materiaalgebruik, maar ook in het doel wat zij het beste vervullen. De rotsplaat over de gehele lengte, de wijdere voorvoet en de enorme duurzaamheid van de Wildhorse 5 maakt het een veelzijdige schoen en erg geschikt voor zeer technische trails. De schoen is stijver, dus als je gewend bent aan HOKA’s demping, zul je erg moeten wennen aan deze schoen. Maar ben je gewend aan het lopen op Salomon of Saucony schoenen, dan zul je goed overweg kunnen met de Wildhorse 5. Ook is deze schoen meer gericht op hak- en middenvoet landers. Langere afstanden en ultra’s zijn geen probleem voor de Wildhorse 5.

short and powerful.

De Terra Kiger 5 daarentegen is altijd al meer gericht geweest op de voorvoet landers. De rotsplaat onder de voorvoet maakt de schoen iets minder geschikt voor zeer technische trails. De Terra Kiger 5 is flexibeler dan de Wildhorse 5 en geeft een stuk meer energie terug. Ook geeft het React-foam veel meer demping en een zachter gevoel dan het Phylon-materiaal. De Terra Kiger 5 is responsief en licht, waardoor het een zeer geschikte schoen is voor wedstrijden en snelheid. Uiteindelijk is het dus een kwestie van jezelf afvragen wat jouw doel is en welke trails jij gaat lopen.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe Nike Air Zoom Wildhorse 5 vind je hier in onze webshop. Uiteraard kun je voor de Nike Air Zoom Terra Kiger 5 ook al bij ons terecht, die vind je hier. Op dit moment hebben wij enkel de herenvarianten in onze collectie. Uiteraard bestaat de damesvariant van de Air Zoom Wildhorse 5 en Air Zoom Terra Kiger 5 wel. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Nike Air Zoom Wildhorse 5
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 283 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Technische specificaties Nike Air Zoom Terra Kiger 5
Offset
4 mm
Gewicht
ca. 276 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Nike Air Zoom Wildhorse 5

Heren

Nike Air Zoom WIldhorse 5
Shop Nike Air Zoom Wildhorse 5
Nieuw

Nike Air Zoom Terra Kiger 5

Heren

Nike Air Zoom Terra Kiger 5
Shop Nike Air Zoom Terra Kiger 5
Zie ook

Alle hardloop
schoenen

Overzicht

Nike logo
Shop alle Nike schoenen