Skip to main content

De Nike Air Zoom Pegasus 36 is de nieuwste versie van een icoon in de hardloopwereld. De Pegasus is niet zomaar een schoen. Het is Nike’s meest populaire en best verkochte hardloopschoen. Dit jaar maakt het iconische model een extra uitstapje, namelijk richting de trail wereld. Wij namen de nieuwe Nike Air Zoom Pegasus 36 en haar trail variant onder de loep.

Shop de Nike Air Zoom Pegasus 36Shop de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail

Nike introduceerde haar eerste Pegasus in 1983. Genoemd naar het gevleugelde paard stonden de hardloopschoenen toen al in het teken van beweging, snelheid en vliegen over het asfalt. De schoenen zijn ontworpen met een visie van een betrouwbare, snelle schoen voor elke hardloper en voor elke run. De originele Pegasus was de eerste schoen met de bekende Air unit in de hiel. Deze technologie werd zo goed ontvangen, dat ze in vele andere schoenen van Nike ook toegevoegd werd.

De Nike Air Zoom Pegasus 36 en Air Zoom Pegasus 36 Trail in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze hardloopschoenen

Nike Air Zoom Pegasus 36
Engineered Mesh-bovenwerk
Dunnere tong
Cushlon ST-foam tussenzool met Zoom Air unit
Beschermende overlays
Cushlon ST-foam tussenzool met Zoom Air unit
Noppen voor extra grip

We fly up

De Air Zoom Pegasus 36 heeft een vernieuwd bovenwerk gekregen. Het Mesh-materiaal uit de Pegasus 35 is vervangen door Engineered Mesh. Het Engineered Mesh-bovenwerk heeft meer strategisch geplaatste perforaties gekregen. Hierdoor ontstaat een hoger ademend vermogen. De Flywire-kabels uit de Pegasus 35 vielen in de smaak en zijn ook toegevoegd aan de Pegasus 36. Deze technologie zorgt voor een veilig omsloten gevoel. Het bovenwerk van de nieuwkomer, de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail, bevat enkele overlays om weerstand te bieden tegen vocht en vuil van buitenaf. Ook bieden ze extra ondersteuning en stabiliteit voor de voeten tijdens het lopen van trails. De tong van de schoenen is een stuk dunner en iets lager geworden, zonder daarbij in te leveren op comfort.

Nike Air Zoom Pegasus 36
Nike Air Zoom Pegasus 36

We fly down

De originele Pegasus uit 1983 bevatte de eerste Air unit in de hiel. In de 35e editie werd voor het eerst een Zoom Air unit over de gehele lengte geïntroduceerd. De Pegasus 36 bevat een Zoom Air unit over de gehele lengte.Dit geeft effectieve demping tijdens het lopen en een responsief gevoel. Haar broertje, de Pegasus 36 Trail, heeft een Zoom Air unit in de hiel en voorvoet. Doordat deze twee units bevat ontstaat er meer stabiliteit en bescherming voor de voeten. De Pegasus heeft altijd al de insteek gehad van een duurzame schoen. Het Cushlon ST-foam in de tussenzolen van de Pegasus 36 en Pegasus 36 Trail voegt de duurzaamheid toe aan de schoenen en ondersteunt in het geven van demping en het bieden van schokabsorptie.

Did someone say waffle iron?

De slijtzool van Nike die we ook terugzien in de Pegasus 36 kent een eigen historie. Bill Bowerman, co-founder van Nike, was in 1971 geobsedeerd door het zoeken naar de perfecte slijtzool voor hardloopschoenen. Zijn zoektocht naar het juiste patroon voor zoveel mogelijk grip eindige bij het wafelijzer van zijn vrouw Barbara. Nadat zij hem versgebakken wafels serveerde, kreeg hij zijn Eureka moment. Hij goot zijn ingrediënten voor het maken van slijtzolen in het wafelijzer. Op dat moment ontstond de uitvinding die nog steeds toegepast wordt in vele slijtzolen van Nike hardloopschoenen. Dit patroon biedt veel grip en tractie. In de slijtzool van de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail zijn noppen toegevoegd om zo extra grip te bieden tijdens het lopen van trails.

Nike Air Zoom Pegasus 36

“Fly everywhere, everyday.”

Nike werd in 1964 gestart onder een hele andere naam, namelijk Blue Ribbon Sports. In 1971 begonnen Phil Knight en Bill Bowerman met het maken van hun eigen hardloopschoenen en wilden een nieuwe naam. Na veel discussie werd het ‘Nike’, de naam van de Griekse godin van de overwinning. Op 8 juni 1971 werd de eerste Nike schoen op de markt. De Griekse godin met de bekende naam slaat haar handen inéén met Nike’s bekendste schoen.

Naar de Nike collectie
Nike Air Zoom Pegasus 36

De grootste verandering zit in het bovenwerk. Het bovenwerk van de Pegasus 36 biedt een nog hoger ademend vermogen. De voorvoet heeft evenveel ruimte als in de Pegasus 35, maar voelt toch iets ruimer dankzij het flexibelere mesh-materiaal in het bovenwerk bij de voorvoet. De Pegasus 36 biedt geen life changing veranderingen, maar doet wel eer aan haar lange lijn van kwalitatief goede en veelzijdige hardloopschoenen. Voor alle trailrunners is de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail een veelzijdige toevoeging op het aanbod van trailschoenen. De Pegasus 36 Trail biedt haar bekende comfort en responsieve gevoel, gecombineerd met de gewenste ondersteuning en grip voor het lopen van trails.

Nieuwsgierig geworden? De nieuwe Nike Air Zoom Pegasus 36 vind je hier in onze webshop. Uiteraard kun je voor de Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail ook al bij ons terecht, die vind je hier. Wil je de hardloopschoenen liever eerst even passen? Maak dan een afspraak in één van onze winkels. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Technische specificaties Nike Air Zoom Pegasus 36
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 263 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoenen
Technische specificaties Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 285 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Nike Air Zoom Pegasus
36

Dames & Heren

Nike Air Zoom Pegasus 36
Shop Nike Air Zoom Pegasus 36
Nieuw

Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail

Dames & Heren

Nike Air Zoom Pegasus 36
Shop Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail
Zie ook

Alle
hardloop
schoenen

Overzicht

Nike logo
Shop alle Nike schoenen