Skip to main content

Speciaal voor het hardlopen tijdens warme dagen heeft het merk Odlo de Ceramicool technologie ontwikkeld. Deze technologie verlaagt jouw huidtemperatuur met 1°C. Met de zomer in het vooruitzicht heb ik het Odlo Ceramicool Blackcomb T-shirt en de Odlo Zeroweight Ceramicool 2in1 Shorts uitgetest. Werkt de verkoelende technologie nou echt? Je leest het in deze blog!

Shop Odlo Ceramicool

Wie het merk Odlo nog niet kent, zou de producten zeker eens moeten proberen. Het van oorsprong Noorse merk maakt al sinds 1946 functionele onderkleding voor sporters. Hoewel de roots in de wintersport liggen, heeft het merk ook hardloopkleding ontworpen voor warme temperaturen. Zo is de Odlo Ceramicool technologie ontwikkeld die jouw huidtemperatuur verlaagt met 1°C.

Odlo Ceramicool

Voel het verschil

Ik voelde wel degelijk verschil tussen mijn Odlo Ceramicool setje en mijn andere hardloopkleding. Natuurlijk zweet je tijdens het hardlopen op een warme dag, maar ik voelde me niet plakkerig of oververhit. Het lichtgewicht Ceramicool Blackcomb T-shirt is een prachtig shirt om te zien. De nauwsluitende pasvorm voelt niet strak of krap aan en daardoor heb je optimale bewegingsvrijheid. Het enige wat ik een beetje vervelend vind is de zoom. Deze is ietwat nauwer waardoor hij gemakkelijk omhoog kruipt tijdens het lopen. Maar ik ervoer het niet als een last tijdens het lopen. De Ceramicool technologie werkt erg goed in de ‘sensitive zones’ onder de armen en in de nek. Hierdoor houd je op deze plekken geen vocht of warmte vast.

Precies goed

Het Odlo Zeroweight Ceramicool 2in1 Shorts is, zoals de naam al doet denken, een short met een binnenbroek. Het binnenbroekje is gemaakt van zacht stretch materiaal dat prettig aanvoelt op de huid tijdens het lopen. De pijpen kruipen niet omhoog en de los vallende buitenbroek staat niet alleen leuk, het geeft je ook genoeg bewegingsvrijheid. De short heeft een reguliere pasvorm en zit dus niet te strak. Daarnaast beschikt de tailleband over een trekkoord waarmee je de gewenste pasvorm kunt creëren. Als je net zoals ik een beetje moeite hebt met het vinden van de juiste broeken, is dit een fijne toevoeging. Ik vind dit hardloopbroekje van Odlo een heel fijne toevoeging aan mijn hardloopcollectie.

Odlo Ceramicool
Odlo Ceramicool

Tech-talk

Dat de kleding prettig zit is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe werkt de afkoelende technologie die erin verwerkt zit? Odlo Ceramicool is gebaseerd op een actieve afkoelende technologie waarbij de lichaamstemperatuur met 1 graden wordt verlaagd. De keramische deeltjes in de garen hebben een hoog warmtegeleidend vermogen en voeren overtollige lichaamswarmte af. Daarnaast bevorderen de vezels die in de garen zitten ook de afvoer van het lichaamswarmte. Dit is mogelijk doordat de vezels minuscule luchtkanalen creëren.

“1 graad maakt het verschil”

Play Video

Ontdek het zelf

Odlo’s TCS

Er zit een verschil in de twee artikelen. Odlo werkt namelijk met gradaties als het gaat om het regelen van de lichaamstemperatuur en noemt dit het ‘Temperature Control System’. Dit systeem loopt van X-LIGHT naar X-WARM met daartussen LIGHT en WARM. De LIGHT varianten staan voor Ceramicool en de WARM varianten staan voor het tegenovergestelde Ceramiwarm. Het shirt valt onder de LIGHT categorie. Dat betekent dat het Odlo Ceramicool shirt geschikt is voor het hele jaar door. Daar kan ik mij goed in vinden vanwege de uitstekende vochtafvoerende eigenschappen. Het broekje daarentegen valt onder de XLIGHT categorie. Deze kledingstukken zijn gemaakt voor hoge temperaturen en intensieve trainingen. Ze houden het lichaam koel en droog.

Odlo Ceramicool
Odlo Ceramicool

Keep it cool

Ik ben iemand die het snel warm heeft tijdens het hardlopen. Daarom is Odlo Ceramicool voor mij een fijne uitvinding. Ik merk echt verschil met het dragen van een normaal shirt of broekje. De Ceramicool artikelen voelen minder drukkend aan op je lijf tijdens het hardlopen. Na je run koel je ook weer wat sneller af. Ben je nieuwsgierig geworden? Je shopt de Odlo Ceramicool collectie hier. Voor meer informatie en vragen kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Shop nu

Odlo Ceramicool

Dames

Odlo Ceramicool
Shop Ceramicool voor dames
Shop nu

Odlo Ceramicool

Heren

Odlo Ceramicool
Shop Ceramicool voor heren
Zie ook

Meer
van Odlo

Overzicht

Odlo logo
Shop Odlo