Skip to main content

De Type A9 is de nieuwe wedstrijdschoen voor op de weg van Saucony. Alweer de negende versie van deze snelle schoenen. Wedstrijdschoenen zijn over het algemeen voor de meer ervaren hardlopers zeer geschikt om records te verbreken op middellange afstanden. Is deze schoen iets voor jou? We bespreken de belangrijkste eigenschappen in deze blog.

Shop hier de Saucony Type A9

Bij iedere update van de Type A heeft Saucony goed geluisterd naar de hardlopers die deze schoenen gebruiken. Ze proberen de wedstrijdschoenen continu te verbeteren om nog sneller te kunnen gaan.

Saucony Type A9 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model wedstrijdschoenen

Saucony Type A9
PWRTRAC Slijtzool
3D geprinte overlays
EVA-tussenzool

Kleef aan de grond

De zool van de Saucony Type A9 is gemaakt voor optimaal gevoel met de ondergrond waarop je loopt. De PWRTRAC slijtzool is gemaakt van kleverig rubber met speciaal ontworpen profiel zodat je ultieme grip ervaart. De schoenen hebben een minimale offset van 4 mm wat ook bijdraagt aan het contact met de grond. De dunne zool zorgt ook voor veel flexibiliteit in de schoen en dus een makkelijke en snelle afwikkeling van je voet.

Saucony Type A9
Saucony Type A9

Licht, lichter, lichtst

Het bovenwerk van de Type A9 heeft een flinke update gekregen. Het superlichte mesh sluit dicht om de voeten. Over het mesh is een 3D-geprinte bedekking gemaakt. Dit houdt de veters en tong van de schoen goed in zijn vorm. Hierdoor voelt het eerder alsof je een sok aantrekt dan een schoen. Het hielstuk is dunner dan die van de Type A8 maar stevig genoeg om je voet op zijn plaats te houden. Dit is allemaal zo ontworpen dat de schoen zich naar je voeten vormt.

Krijg de gewilde respons

Ondanks de lage offset en het platte profiel voelt de Saucony Type A9 responsief. De SSL-EVA tussenzool zorgt voor net dat beetje extra demping om genoeg energie terug te krijgen voor een snelle run. Deze schoenen zijn zeer geschikt voor een snelle middellange afstand tot 5 km loop. Voor de getrainde hardlopers is de schoen ook in te zetten op langere afstanden.

Saucony Type A9

Licht als een veertje, snel als de wind

Shop hier alle wedstrijdschoenen van Saucony

Het grootste verschil met de Type A8 zit in het bovenwerk. Het materiaal is lichter en gemaakt om je voeten helemaal te omsluiten. Hierdoor wordt je één met de weg. Voor ervaren lopers is dit een goede keuze.

Nieuwsgierig geworden? Je koopt de Saucony Type A9 in onze webshop. Wil je de schoenen liever eerst even passen? Maak dan gerust een afspraak in één van onze winkels. Voor meer vragen en informatie kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Technische specificaties
Offset
4 mm
Gewicht
ca. 170 gram (US maat 9 heren)
Type loper
Neutrale hardlopers
Type schoen
Wedstrijdschoenen
Nieuw

Saucony Type A9

Dames

Saucony Type A9
Shop Saucony Type A9
Nieuw

Saucony Type A9

Heren

Saucony Type A9
Shop Saucony Type A9
Zie ook

Alle Saucony schoenen

Overzicht

Saucony
Shop Saucony hardloopschoenen