Skip to main content

De Garmin Fenix 6 is gelanceerd. De voorganger, de Fenix 5-serie, werd al razend goed ontvangen in de sportwereld. Ondertussen heeft Garmin niet stilgezeten. Een compleet nieuwe serie, de Fenix 6-serie, is vanaf 29 augustus verkrijgbaar. Wij vertellen je in deze blog alles over deze vernuftige sporthorloges die de lat zeer hoog leggen in de wereld van sporthorloges.

Shop de Garmin Fenix 6-serie

Het allereerste Garmin Fenix sporthorloge werd halverwege 2012 geïntroduceerd. In 2017 maakte de wereld kennis met de Garmin Fenix 5. Dit geavanceerde sporthorloge werd in no-time razend populair. Kan het nog beter? Garmin vond van wel. Dus laat de pionier op het gebied van sporthorloges je nu kennis maken met de nieuwste familie binnen het bedrijf; de Garmin Fenix 6.

De Garmin Fenix 6-serie in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze sporthorloges

Garmin Fenix 6
Fenix 6S Sapphire met Sapphire Crystal-lens
Fenix 6 met hartslagmeting via de pols, ook onder water
Fenix 6 Sapphire met voorgeladen TOPO Europe kaarten
Oranje uitvoering met Titanium bezel
Fenix 6X Pro Solar met Solar Charging Power Glass-lens

Voor iedereen wat wils

De Garmin Fenix 6 Serie bestaat uit verschillende Fenix 6-modellen. De Garmin Fenix 6 komt in drie verschillende maten, namelijk de 6S, de 6 en de 6X. De drie verschillende maten bevatten allemaal dezelfde technologieën en specificaties, enkel verschillen ze in maat. De grootte van de behuizing van de Fenix 6S is 42 x 42 mm. De Fenix 6 heeft een afmeting van 47 x 47 mm en de Fenix 6X van 51 x 51 mm. De grootte van de behuizing kan belangrijk zijn. Voor dames of heren met een smalle pols kan een groot horloge onprettig aanvoelen of onhandig zijn. Dan is de Fenix 6S met zijn iets kleinere formaat een goede keuze. Heb je iets bredere polsen of vind je een groot klokje gewoon mooi? Dan is de Fenix 6 of 6X wellicht een betere keuze. Alle 6-modellen, zowel de 6S als de 6 en 6X bieden dezelfde opties. Wel heeft het formaat van de sporthorloges invloed op de batterijduur. Logischerwijs is de batterij van de 6X wat groter dan die van de 6S. Ter vergelijking; de batterij van de 6S gaat in smartwatch modus 9 dagen mee, waar de batterij van de 6 14 dagen meegaat in dezelfde modus en de 6X wel 21 dagen. Verder maakt Garmin nog onderscheidt tussen het label ‘Pro’ en ‘Sapphire’. En als kers op de taart de Fenix 6X Pro Solar.

Garmin Fenix 6
Garmin Fenix 6

What’s new

De Fenix 5 was al een ijzersterk sporthorloge. Maar Garmin zag mogelijkheden om dit horloge toch nog te verbeteren. Zo nam de Fenix 5 je hartslag zelf niet waar onder water, enkel in combinatie met een hartslagmeter die daarvoor ontworpen is. De Fenix 6 meet wel zelf je hartslag via de pols onder water. Ook bevatten alle Garmin Fenix 6-modellen de Pulse Ox-sensor. Deze sensor meet de zuurstofsaturatie in je bloed. Met name tijdens het trainen op hoogte kan dit belangrijke informatie zijn. Garmin Pay is beschikbaar op alle Fenix 6-modellen. Deze optie geeft je de mogelijkheid je portemonnee thuis te laten en te betalen met je sporthorloge. De multi-GPS ondersteuning is standaard geworden voor de Fenix 6-serie. Alle sporthorloges bepalen je locatie met behulp van GPS, GLONASS en GALILEO. Naast al deze vernuftige technologieën meten de Fenix 6-sporthorloges natuurlijk alle informatie die je wilt weten. Denk hierbij aan je VO2 Max, je hersteltijd, verschillende trainingsdrempels en nog veel meer. Tenslotte bieden alle Fenix 6-modellen de optie Incident Detection. De ingebouwde ongeval-detectie stuurt bij het waarnemen van een ongeval automatisch je laatst bekende locatie door naar door jou vooraf ingestelde contactgegevens.

De extra’s van Pro en Sapphire-modellen

De ‘Pro’- en ‘Sapphire’-modellen bieden nog enkele extra opties ten opzichte van de standaard Fenix 6-modellen. De ‘Pro’- en de ‘Sapphire’-modellen bieden wat betreft technologieën dezelfde extra’s. Zo bieden ze voorgeladen TOPO Europe kaarten aan, wat bij de standaard Fenix 6 ontbreekt. Naast voorgeladen navigatiekaarten bevatten deze sporthorloges ook afslag-voor-afslag-navigatie. Met de Trendline Popularity Routing kun je een gewenste afstand invoeren en stelt het horloge enkele routes voor je samen. Op de ‘Pro’- en ‘Sapphire’-modellen staat ook de PacePro-functie die je looptempo berekent bij verschillende hellingsgraden. Ook wat betreft muziek verschillen deze sporthorloges van de standaard Fenix 6-lijn. De Fenix 6 kan verbonden worden met je Spotify account via je telefoon. Op de Fenix 6 Pro en de Fenix 6 Sapphire modellen staan muziekapps zoals Spotify voorgeladen. Je hebt dus toegang tot deze apps vanaf je sporthorloge. Naast het streamen van muziek via deze apps kun je ook muzieknummers opslaan op je sporthorloge. Het verschil tussen de Fenix 6 Pro en de Fenix 6 Sapphire zit in het glas wat gebruikt voor wordt de lens. In de Fenix 6 Pro-modellen is gebruik gemaakt van Corning Gorilla Glass 3. In de Fenix 6 Sapphire-modellen wordt zeer sterk en kras bestendig Sapphire Crystal gebruikt.

Garmin Fenix 6

“Rise and shine, sunshine.”

Als al deze uitgebreide opties en technologieën nog niet genoeg zijn en je alleen genoegen neemt met het beste van het beste, dan staat de Garmin Fenix 6X Pro Solar op je te wachten. Dit sporthorloge maakt gebruik van zonne-energie. Dit horloge heeft een Power Glass-lens. Deze speciale lens gebruikt zonne-energie om de batterijduur te verlengen, ideaal voor off-road avonturen. De batterij kan nog niet volledig met zonlicht worden opgeladen, maar het verlengt de tijd tussen oplaad beurten aanzienlijk. Naast deze geavanceerde technologie bevat de Fenix 6X Pro Solar een bezel van titanium, kan de batterij in energie besparingsmodus tot wel 120 dagen meegaan mits het horloge aan zonlicht wordt blootgesteld en kan het horloge verbonden worden met Wi-Fi.

De nieuwe Garmin Fenix 6 serie bevat verschillende modellen. Garmin hanteert drie formaten binnen haar standaard Fenix 6-lijn, maar ook bij de ‘Pro’- en ‘Sapphire’- modellen. De 6S variant is iets kleiner dan de Fenix 6 en de 6X variant is iets groter. Een grote verbetering ten opzichte van de Fenix 5 is dat alle Fenix 6 modellen de hartslag onder water ook via de pols meten. Ook bieden alle modellen de mogelijkheid tot het beluisteren van muziek via je sporthorloge, enkel kun je op de ‘Pro’ en ‘Sapphire’ modellen ook muziek opslaan wat op de standaard Fenix 6 niet kan. Navigatie, Garmin Pay en Incident Detection worden door alle sporthorloges uit de serie aangeboden. De ‘Pro’ en ‘Sapphire’ bieden voorgeladen TOPO Europe kaarten als extraatje aan en beschikken over de optie voor afslag-voor-afslag navigatie. De absolute grote broer binnen de Fenix 6 serie is de Garmin Fenix 6X Pro Solar. Dit sporthorloge laadt zich deels op via zonne-energie en gaat verreweg het langst mee. Bij blootstelling aan zonlicht kan de batterij tot wel 120 dagen meegaan. Met de Fenix 6 serie heeft Garmin wederom een aantal zeer sterke sporthorloges op de markt gebracht.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de nieuwe Garmin Fenix 6 serie hier in onze webshop. Heb je toch nog vragen over deze speciale sporthorloges? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Garmin Fenix 6
Technische specificaties Fenix 6S
Afmeting
42 x 42 x 13.8 mm
Gewicht
58 gram (Pro & Sapphire 61 gram)
Batterij
9 dagen (smartwatch-modus)
Waterbestendig
10 ATM / 100 meter
Technische specificaties Fenix 6
Afmeting
47 x 47 x 14.7 mm
Gewicht
80 gram (Pro & Sapphire 83 gram)
Batterij
14 dagen (smartwatch-modus)
Waterbestendig
10 ATM / 100 meter
Technische specificaties Fenix 6X
Afmeting
51 x 51 x 14.9 mm
Gewicht
93 gram (Pro Solar 82 gram)
Batterij
21 dagen (smartwatch-modus)
Waterbestendig
10 ATM / 100 meter
Vorige editie

Garmin
Fenix 5

Dames & Heren

Garmin Fenix 5
Shop Garmin Fenix 5
Nieuw

Garmin
Fenix 6

Dames & Heren

Garmin Fenix 6
Shop Garmin Fenix 6
Zie ook

Alle sporthorloges

Overzicht

Garmin Logo
Shop alle Garmin horloges