Skip to main content

De Nike Shield-serie beschermt je tegen de elementen wanneer de dagen kouder, natter en donkerder worden. Nike’s populairste modellen hardloopschoenen hebben een speciaal jasje gekregen die je voeten beschermt tegen regen en kou. Ook tijdens de donkere uren hoef je je niet tegen te laten houden. De Shield-serie is uitvoerig voorzien van reflecterende elementen om je extra op te laten vallen. In deze blog lichten we enkele modellen uit en vertellen we je waarom deze schoenen zo bijzonder zijn.

Shop de Nike Shield-serie

Natte sokken doordat je schoenen nat worden als je wordt geplaagd door een regenbui tijdens het hardlopen. De donkerte die je overvalt tijdens je avondrun omdat de dagen ineens korter worden. Of je stapt net in die ene plas terwijl je gefocust bent op je looptempo. Het zal voor velen niet onbekend zijn. Nu kun je een droog paar sokken thuis klaarleggen, eerder naar huis gaan van je werk of je focus verleggen naar het spotten van regenplassen. Of je houdt je focus bij het hardlopen en duikt in de wereld van de Nike Shield-collectie.

De Nike Shield-serie in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van deze hardloopschoenen

Nike Shield Serie
De Nike Air Zoom Pegasus 36 met een Shield-bovenwerk
Cushlon ST-foam tussenzool met Zoom Air-unit over de gehele lengte
De Odyssey React met een Shield-bovenwerk
Een veerkrachtige React-tussenzool
De Zoom Pegasus Turbo 2 met een Shield-bovenwerk
Zeer responsieve ZoomX-tussenzool

Nike Odyssey React Shield 2

De Nike Odyssey React Shield 2 vindt de basis in de Odyssey React Flyknit 2. Voor deze Shield-editie is het Flyknit-bovenwerk vervangen voor een Shield-bovenwerk. Het materiaal is waterafstotend, zodat je voeten droog blijven tijdens het hardlopen. De gelijmde naden voorkomen dat door de naden toch nog water naar binnen sijpelt. De Shield-editie van de Odyssey React heeft ook een aangepaste slijtzool gekregen. Er zijn extra kanalen in het stroeve rubber toegevoegd om water af te voeren en zo meer grip te bieden op natte ondergronden. Tussen deze sandwich van Shield-technologieën zit een React-tussenzool die we kennen uit de Odysssey React Flyknit 2. Dit zeer responsieve dempingsmateriaal zorgt ervoor dat de Odyssey licht van gewicht blijft. Het geeft een zacht en energiek gevoel tijdens het lopen, wat ideaal is als je langere afstanden op een gemiddeld tempo op een zeer comfortabele manier wilt lopen. Om ervan verzekerd te zijn dat je gezien wordt tijdens je lange runs in het donker heeft Nike reflecterende elementen toegevoegd aan de hardloopschoenen.

Nike Shield
Nike Shield

Nike Air Zoom Pegasus 36 Shield

Het Engineered Mesh-bovenwerk van de Nike Air Zoom Pegasus 36 Shield heeft een waterafstotende toplaag gekregen. Ook in de Pegasus Shield zijn de naden afgedicht voor extra zekerheid van droge voeten. De Shield-techologie komt ook terug in de slijtzool. De slijtzool van de Pegasus met haar bekende wafelpatroon heeft extra kanalen gekregen om water af te voeren. Zo bieden de hardloopschoenen meer grip tijdens het lopen in de regen. De Shield-editie van de Pegasus 36 bevat net als de normale Air Zoom Pegasus 36 een Cushlon ST-tussenzool met een Zoom Air-unit over de gehele lengte. Het Cushlon ST-foam is iets steviger en duurzamer dan het React-foam. Desondanks geeft ook de Pegasus 36 comfortabele demping. Naast lange afstanden kun je de Pegasus 36 ook prima gebruiken voor kortere runs op een hoger tempo. De Pegasus is niet voor niets een van de populairste hardloopschoenen op de markt. Met het waterdichte jasje heb je geen excuus meer om niet te gaan hardlopen.

Nike Zoom Pegasus Turbo Shield

De Nike Zoom Pegasus Turbo Shield is een indrukwekkende verschijning. De Shield-editie heeft een ander uiterlijk dan de Zoom Pegasus Turbo 2, maar heeft wel dezelfde basis. De Turbo Shield heeft net als de Turbo 2 een ZoomX-tussenzool die zeer veel energie terug geeft. De Turbo is een ideale schoen om snellere tempo’s mee te lopen of om te gebruiken als trainingsschoen voor wedstrijden. Wil je je trainingen niet stilleggen als het weer slechter wordt? Dan staat de Zoom Pegasus Turbo Shield voor je klaar. Ook bij deze speciale Turbo is het bovenwerk aangepast, enkel is dit bovenwerk waterdicht in plaats van waterafstotend. De veters zijn vervangen door een rits die schuin over de voet loopt, wat je ook veel bij basketbalschoenen ziet terugkomen. Hierdoor zijn de schoenen gemakkelijk aan- en uit te trekken. De bootie met klittenbandsluiting omsluit de enkel en voorkomt dat water van bovenaf je schoenen in loopt. Tenslotte bevat ook de Turbo Shield extra kanalen in de rubberen slijtzool voor waterafvoer.

Nike Shield

“Turbocharge your bad weather runs.”

Ben je een hardloper die niet bang is om snelle tempo’s te lopen? Dan is de Zoom Pegasus Turbo wellicht iets voor jou. Het innovatieve ontwerp van de Nike Zoom Pegasus Turbo Shield straalt snelheid uit. Terwijl jij focust op je looptempo houden deze snelle schoenen je voeten droog en zorgen ze voor extra veiligheid, want ook de Turbo Shield is uitvoerig voorzien van reflecterende elementen.

Shop de Nike Zoom Pegasus Turbo Shield

De Nike Shield-serie omvat meer dan enkel hardloopschoenen. Ook kleding is uitgerust met Shield-technologieën, waardoor de kleding bijvoorbeeld waterdicht is of uitgerust met extra reflecterende elementen. Nike heeft haar populairste hardloopschoenen meegenomen in deze serie. Zo zijn onder andere de Pegasus, de Odyssey React en de Turbo voorzien van een bovenwerk en slijtzool die bestand zijn tegen slechte en natte weersomstandigheden en bevatten ze alle drie meerdere reflecterende details. De Air Zoom Pegasus 36 Shield en de Odyssey React Shield 2 zijn voorzien van een waterafstotend bovenwerk. De Zoom Pegasus Turbo Shield is voorzien van een waterdicht bovenwerk met een rits en klittenband sluiting in plaats van veters. Wil je responsieve hardloopschoenen voor je duurloop in de regen? Dan is de Odyssey React Shield 2 jouw ideale partner. Heb je liever een bewezen alleskunner die tegen een spatje water kan? Loop dan weg op de Air Zoom Pegasus 36 Shield. En voor de liefhebbers van hardlopen op een hoog tempo staat de Zoom Pegasus Turbo Shield klaar om je voeten droog te houden.

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de eerste items uit de nieuwe Nike Shield-serie hier in onze webshop. Binnenkort zullen we naast de Pegasus 36 Shield en de Turbo Shield ook de Odyssey React Shield 2 aanbieden. Wil je één van de modellen of wellicht meerderen eerst even passen? Maak dan een afspraak in één van onze webshops. Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Nike Shield
Technische specificaties Nike Air Zoom Pegasus 36
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 263 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Technische specificaties Nike Odyssey React Shield 2
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 226 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Technische specificaties Nike Zoom Pegasus Turbo Shield
Offset
10 mm
Gewicht
ca. 227 gram (US size 9)
Type loper
Neutrale loper
Type schoen
Allround hardloopschoen
Shield-editie

Nike Air Zoom
Pegasus 36
Shield

Dames & Heren

Nike Air Zoom Pegasus 36 Shield
Shop de Nike Air Zoom Pegasus 36 Shield
Normale editie

Nike
Odyssey React
Flyknit 2

Dames & Heren

Nike Odyssey React Shield 2
Shop de Nike Odyssey React Flyknit 2
Zie ook

Alle
hardloop
schoenen

Overzicht

Nike logo
Shop alle Nike hardloopschoenen