Skip to main content

Hier is hij dan. Niet de Guide ISO 3 maar de Saucony Guide 13. De dertiende versie van de belangrijkste antipronatieschoen van Saucony heeft het ISO bovenwerk aan de kant gezet en innovatieve technologieën toegevoegd. Hierdoor is niet alleen de naam vernieuwd maar de gehele schoen heeft een grote stap de toekomst in gemaakt.

Shop nu de nieuwe Saucony Guide 13

Saucony Guide hardloopschoenen zijn al jaren een begrip in de hardloopwereld. Naast de neutrale Triumph is het slim van Saucony om ook hun populaire antipronatieschoen een update te geven. 50% van de mannelijke en 80% van de vrouwelijke hardlopers overproneren en hebben een correctie in de schoenen nodig. Ben jij een overpronerende hardloper? In dit blog leggen we uit waarom de Guide misschien wel jouw match is.

Saucony Guide 13 in detail

Ontdek de unieke eigenschappen van dit model hardloopschoenen

Saucony Guide 13
Structured cushioning
PWRRUN Tussenzool
Form fit bovenwerk

Guided ride

Eén van de belangrijkste innovaties van Saucony is de Structured Cushioning technologie. In plaats van een harde correctie aan de binnenkant van de voet, is er een deel toegevoegd met een ondersteunende structuur. Dit deel van de schoen is ontworpen zodat je de juiste steun krijgt en “gegidst” wordt tijdens het afwikkelen van je voet. Daarnaast gebeurt dit zonder dat je inlevert op demping. Ervaar optimaal comfort en support.

Saucony Guide 3
Saucony Guide 13

Bye bye ISOFIT

De grootste verandering die de Saucony Guide 13 doormaakt, zit in het bovenwerk. De afgelopen jaren zijn er veel Saucony hardloopschoenen uitgekomen met het ISOFIT materiaal. Komend seizoen wordt daar voor het eerst vanaf gezien door het nieuwe FORMFIT materiaal te introduceren. Het engineered mesh heeft perforaties op strategische plekken zodat je voeten kunnen ademen tijdens het hardlopen. Het stuk om de hiel is minder dik en sluit daarom beter om je enkel voor meer stevigheid. Het FORMFIT materiaal is gemaakt om zich naar je voeten vormen en zo drukpunten te voorkomen.

Stapelen met comfort

De tussenzool van de Saucony Guide 13 is belangrijk voor een goede demping en een comfy ride. Deze bestaat uit een frame gemaakt van het PWRRUN materiaal. Dit materiaal is een menging van TPU en EVA. TPU en EVA zijn soorten plastics welke elastisch en duurzaam zijn. Dit maakt de schoen zeer responsief, lichter van gewicht en simpelweg comfortabel.
Hierbij komt nog de Triflex Crystal rubber op de slijtzool. Dit rubber is duurzaam en geplaatst met groeven waardoor je goede grip behoudt. Al deze materialen zorgen voor een stabiele maar zachte run.

Saucony Guide 13
Saucony Guide 13 TR

Off road kan ook

Vind jij het lastig om een antipronatieschoen te vinden voor trailrunning? Zoek niet verder want hier is de Guide 13 TR. In december krijgen we bij All4running ook de trail versie van de Guide in het assortiment voor dames en heren.
Bij deze schoen kun je rekenen op de bovenstaande technologieën gecombineerd met een stevige slijtzool met strategisch geplaatste noppen. Zo kun je de weg laten voor wat het is en alle ondergronden trotseren met deze trailschoen.

“I run for good”

Saucony heeft naast een uitgebreide collectie aan hardloopschoenen en running gear een grote community genaamd “The good runners”. Bekijk hier het verhaal van Good Runner Katie Crowell. Een echte powervrouw die hardlopen als haar medicijn gebruikt.

Play Video

Ontdek de Good Runners Community

Redesigned from the inside out

Saucony heeft bij meerdere modellen innovaties toegepast, technieken vervangen en naamswijzigingen doorgevoerd. Hiermee waait er een frisse wind door de nieuwe collectie van Saucony. Er zijn met de FORMFIT, PWRRUN en Crystal Rubber grote aanpassingen gedaan in de Guide, Guide TR, Triumph en Hurricane. De kwaliteit en het comfort wat je van ze gewend bent, in een modern jasje.

Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden? Je koopt de Guide 13 hardloopschoenen nu online in de webshop. De trail versie is vanaf december beschikbaar. Liever eerst even proberen? Kom langs in één van onze winkels. Hier staan specialisten klaar om jou van een passend advies te voorzien. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Saucony Guide 13
Technische specificaties Guide 13
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 289 gram (US maat 9 heren)
Type loper
Overpronerende hardlopers
Type schoen
All-round hardloopschoenen
Technische specificaties Guide 13 TR
Offset
8 mm
Gewicht
ca. 320 gram (US maat 9 heren)
Type loper
Overpronerende hardlopers
Type schoen
Trailschoenen
Nieuw

Saucony Guide
13

Dames & Heren

Shop Guide 13
Nieuw

Saucony Guide
13 TR

Dames & Heren

Saucony Guide 13 TR
Shop Guide 13 TR
Zie ook

Alle
Saucony schoenen

Overzicht

Saucony
Shop Saucony hardloopschoenen